Sorunu Çözenin Elini Öpeceğim

umr
07-09-2008, 02:11   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

Toshiba a105 -s494
Xp Media Center Edition 2005 spk3
Ram:1,5 Gb
İntel Centrino core duo

Bilgisayarıma xp media center edition yerine bir ara xp proyu kurmuştum. Daha sonra yendien bilgisayarımla beraber gelen orjinal xp media center 2005 (İgilizce) i kurduktan sonra sorunlar başladı. defalarca yeniden yükleme yapmama rağmen, ve tüm bölümleri birleştirip yeniden bölsemde bilgisayarıma bazı programları kuramıyorum. Örneğin adobe reader ı kurmaya çalıştığımda "This installation packace could not be opened. Verify that the packace exsist and that you can access it, or contact the aplication vendor to verify that this ia a valid Windows installer packace." yada türkçe mealiyle  "Bu yükleme paketi açılamadı. Paketin varolduğundan ve buna erişebildiğinizden emin olun veya bunun geçerli bir windows inastaller uygulaması olduğunu doğrulamak için uygulama satıcısıyla bağlantıya geçin." uyarısını alıyorum. Bilgisayarımda tüm windows güncellemelerini yapmama rağmen sorunu aşamıyorum. Sadece iki dolaylı yolla sorun aşılıyor. Birincisi 7zip gibi bir programla setup ı açıp içindeki bir başka dosyayla programı kurabiliyorum. İkincisi ise biraz daha tuhaf örneğin bilgisayar yöneticisi haklarına sahip ahmet adlı bir kullanıcı hesabı var diyelim. Tek bir hesap varken bu hatalar ortaya çıkıyor. Ancak ikinci bir bilgisayar yöneticisi hesabı açıp (buna Mehmet diyelim) kurmaya kalktığımda rahatlıkla kurabiliyorum. Fakat Ahmet hesabını sildiğimde bu defa Mehmet hesabıylada kurmaya kalktğımda yine kurulumda yukarıdaki hata meydana geliyor. Windows installer 3.1 kurluydu olmadı. Sonra windows installer in bir üst sürümünü kurdum yine çözüm olmadı. xp spk 2 yüklüykende aynı sorunu yaşıyordum xp spk3 yüklüykende aynı sorun devam ediyor. Bir başka çözüm ise güvenli modda karşımıza çıkan administraör hesabına şifre verip daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp normal hesabı açarak program kurmak için sağ tıklayıp run as diyerek administarörü seçip çalıştırmak. Ne kadar uğraşıysam araştırdıysam sorunu çözemedim. Bilgisayara legal olmayan bir xp kurduğumda bu sorunla karşılaşmıyorum. Bir çok forumda bu sorunla karşılaştım ama çözüm bulamadım. Bu sorunu çözenin elini öpeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

HİPNOZUM
07-09-2008, 02:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

ingilizcen var ise bu hata mesajıyla ilgili bu sitede açıklamaları mevcut bakmanı tavsiye ederim ......

yada kardeş şu paketi yükle bakalım sorun devam eicekmi tekrar....

download: http://www.microsoft.com/downloa ... 7-A18D-35581C42ECA0

Baktın hiç biri olmadı şu programı indirip taraddır pcni özellikle yeni pc ne yükledigin yazıllım vede programların hatalarını gidermesi konusunda yardım eder.

download: http://rapidshare.com/files/131946672/Error.Repair.Pro.3.8.4.rar

Son Düzenleme: HİPNOZUM ~ 07 Eylül 2008 04:33
Semih Özyurt
07-09-2008, 02:41   |  #3  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

ARKADAŞIM KURDUGUN İŞLETİM SİSTEMİNDE SORUN OLABİLİR GİBİME GELİYOR ÇOK İLGİNÇ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR OLAY Soru AMA SENİN XPİNDE SORUN VAR ÇÜNKÜ FORMAT ATIYOSUN YENİDEN YÜKLEME YAPIYOSUN SORUN DÜZELMİYOR DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE BİRŞEYLE KARŞILAŞMADIM ÇOK BÜYÜK BİR İHTİMAL XP DE SORUN VAR BANA KATILAN VARMI ARKADAŞLAR

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 07 Eylül 2008 02:53
bwrakun
07-09-2008, 13:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
101 mesaj

evet semih arkadaşım doğru söylüyor olabilir... XP pro yu kurmadan daha önce hiç bu cdyle format attın mı ??

umr
07-09-2008, 15:31   |  #5  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Öncelikle, Hipnozum, semih_ozyurt ve bwrakun ilginizden ötürü teşekkür ederim. Şimdi tek tek cevap vereyim.
Hipnozum: Verdiğin likteki sorun office programlarıyla ilgili bir sorun. Dolayısıyla o çare olmadı. Dİğer indirmemi istediğin linkteki dosyadada windows server 2003 ve xp 64 bit dosya var. Bendeki 32 bitlik. Fakat 32 bitlik olanıda denemiştim oda olmadı. Şimdide son eklediğin linktedi dosyayla deneyeceğim.

bwrakun ve semih_ozyurt:

Arkadaşlar daha önce xp pro yu kurmadan önce de sonrada bu cd ile format atmıştım ve böyle bir sorun yaşamamıştım. Elimdeki xp toshibanın recovery dvd si. Ancak yine f disk yapmaya kadar çeşitli şeçenekler sunuyor.Diskleri birleştirme, biçimlendirme vb. bu sorun en son xp pro kurup sonra yeniden orjinal xp media center editionu kurmak istediğimde ortaya çıktı. Ve söylediğim gibi her programda bunu yapmıyor. Bazılarında sorunsuz kuruyor. Ve tuhafıma giden bendeki xp sorunlu olsa neden administrator hesabıyla ya da varolan yönetici hesabının üzerine yeni bir yönetici hesabı açıp onunla kurduğumda programları bir sorun çıkarmıyor. Yönetici araçlarını kullanarak iki hesabı ve yetkilerini kontrol ediyorum ve gözümden bir şey kaçmıyorsa her şey tüm yetkiler aynı. Sıyırmak üzereyim. Yani artık çözülmüyorsada çözülmesin diyorum bunun neden olduğunu daha çok merak ediyorum artık.

umr
07-09-2008, 15:47   |  #6  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Hipnozum son verdiğin programıda indirip sistemi tarattım. Çeşitli sorunlar buldu onardım fakat yinede sorunuma çare olmadı. İlgin için çok teşekkür ederim.

DarkHellKnightX
07-09-2008, 15:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,663 mesaj

bu kurulamayan programların farklı versiyonlarını yada tekrar indirmeyi hiç denedinmi belki setup hasarlıdır

Semih Özyurt
07-09-2008, 16:01   |  #8  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

dostum sen adminatör hesabıyla kurulmayan programları kuruyorum diyosun peki normal hesabında adını adminator olarak değiştirsen belki sorun düzelir madem dediklerimiz işe yaramadı bence o zaman sorun kullanıcı hesaplarında
he bide aklıma geldi 2 hesap arasındaki farklılıkları karşılaştırCool

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 07 Eylül 2008 16:07
HİPNOZUM
07-09-2008, 16:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
870 mesaj
umr
Hipnozum son verdiğin programıda indirip sistemi tarattım. Çeşitli sorunlar buldu onardım fakat yinede sorunuma çare olmadı. İlgin için çok teşekkür ederim.
sorunları yazarmısın buraya !!

umr
07-09-2008, 16:14   |  #10  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Arkdaşalar, sorun programlarda değil. Çünkü başka bilgisayarlarda ve söylediğim gibi administrator hesabıyla kuruluyor. Semih, yok kardeş inan isimlede ilgili değil. İlk yazımda anlatmıştım kısaca bir daha ilginç durumu anlatayım. Şimdi bildiğin gibi bilgisayarda, bir F8 le girdiğimiz güvenli modda karşımıza çıkan Administrator adlı hesap bulunur birde normal başlangıçta karşılaştığımız kendi kullanıcı hesabınıza verdiğimiz adlı hesap. Bunun adı Murat olsun. Bu murat hesabı yönetici hesabı. Normal şartlarda her türlü yetkiye sahiptir yönetici hesabı. Fakat işte bazı programlaı kurdurmuyor. Yönetici hesabı olduğu için yeni bir hesapta oluşturma hakkına sahip elbette. Hemen kullanıcı hesaplarından yeni bir yönetici hesabı daha açıyorum. Bunun adıda semih olsun. İki hesap varken Semih hesabıyla oturum açıp kurulmalayan programları rahatlıkla kurabiliyorum. E öyleyse sorun çözüldü demek.Hemen eski hesap olan Murat ı silip yeni hesabımız semihle yola devam edelim. Oda ne ? Murat hesabını sildik fakat şimdi Semih hesabı tek kaldı ve oda artık aynı sorunla karşı karşıya. Kurulmayan programları bu hesapta kuramıyor. Şimdi diyeceksinki sende paşa paşa bu şekilde bütün ilgili ihtiyaç duyduğun programları kur, sorada yeniden tek hesaba düşür. :) Bu mantıklı bir çözüm olmaz değil mi? Kafam almıyor böyle ilginç bir sorunu. Ve bunun nedenlerini ve çözümünü elde ettiğimde bu lanet işletim sistemini parampaça edebilirim. :)

umr
07-09-2008, 17:45   |  #11  
OP Yeni Üye
35 mesaj
HİPNOZUM
sorunları yazarmısın buraya !!
Unninstaller Bugs :24 registry

Regent Documants 2 Privacy Threads

Temproray files : 7 Privacy Threads

Log Files : 35 Privacy Threads

Teporary IE: 1005 Privacy Threads
Advantec Privacy  Threads Analysis :13 registry

Aslında tüm sekmelerde bir sürü sorun göstermişti fakat onarmıştım. Şimdi sen söyleyince yeniden tarattım bunları buldu. Şimdi yeniden onardı ama sonuç aynı.

umr
07-09-2008, 23:07   |  #12  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Yok mu bir çözüm üreten?

unemrahable
08-09-2008, 01:01   |  #13  
Yeni Üye
32 mesaj

kardeş aynısı benim de başıma gelmişti. En sonunda biosa bile giremiordum benim pc eskiydi celeron 433 256 mb ram falan. Harddisk bazı şeyleri okuyamıyordu sonra biosta da skıntılar çıktı. Ben de şu an hatırlayamadığım bi hdd programını kullandım düzeldi yalan yanlış bazı programları falan halletti. Bıos update edemedim öle idare ettim birebir aynı hatalar değildi ama özünde aynı olduğunu düşünüyorum. Saçma gelebilir ama kafasına esince canavar oluyordu çalışmayacağı tutunca çalışanlar da çalışmıyordu. Sonunda salladım çalışıoken gitti :D

mustafforum
08-09-2008, 01:06   |  #14  
Taze Üye
12 mesaj

bence bilgisayarrı baaşlattığında f8 basıp administrator'ü güvenli  modda aç daha sonra kullanıcı hesaplarını kurcala ordan halledersin umarım.

umr
08-09-2008, 01:14   |  #15  
OP Yeni Üye
35 mesaj
unemrahable
kardeş aynısı benim de başıma gelmişti. En sonunda biosa bile giremiordum benim pc eskiydi celeron 433 256 mb ram falan. Harddisk bazı şeyleri okuyamıyordu sonra biosta da skıntılar çıktı. Ben de şu an hatırlayamadığım bi hdd programını kullandım düzeldi yalan yanlış bazı programları falan halletti. Bıos update edemedim öle idare ettim birebir aynı hatalar değildi ama özünde aynı olduğunu düşünüyorum. Saçma gelebilir ama kafasına esince canavar oluyordu çalışmayacağı tutunca çalışanlar da çalışmıyordu. Sonunda salladım çalışıoken gitti :
Bende sallayacam yakında ama bir sürü masraf :)

umr
08-09-2008, 01:17   |  #16  
OP Yeni Üye
35 mesaj
mustafforum
bence bilgisayarrı baaşlattığında f8 basıp administrator'ü güvenli  modda aç daha sonra kullanıcı hesaplarını kurcala ordan halledersin umarım.
Güvenli mod aşamasını ben çokran geçtim. Aslında o uzun yazılarımı ve örneklerimi okuduysan ki okumuşsundur. Çeşitli araştırmalar ve denemeler sonucunda kurulmayan programları kurulabilir hale getirdiğimi görmüşsündür. Tabi bu bir eziyet. Hayır ağız tadıyda legal xp mi kullanmak istiyorum. Başka yollara sapmak istemiyorum :)İlgin için teşekkür ederim.

unemrahable
08-09-2008, 01:45   |  #17  
Yeni Üye
32 mesaj

bence sen baska bi hdd ile falan dene belki bazı arkadaşlar okuyup ne saçmalıo diyorlardır ama gerçekten olay saçma olunca çözümler de saçma oluyor

Son Düzenleme: unemrahable ~ 08 Eylül 2008 01:47
umr
08-09-2008, 01:59   |  #18  
OP Yeni Üye
35 mesaj
unemrahable
bence sen baska bi hdd ile falan dene belki bazı arkadaşlar okuyup ne saçmalıo diyorlardır ama gerçekten olay saçma olunca çözümler de saçma
Hani ya ayıp yalanmı söyleyeceğim neden saçma diyorsun diyesim var ama diyemiyorum. Gerçekten saçma sapan bir durum. Elimdeki işletim sistemini parçalayasım var :)Ama yine de durumun kendisi şaçma gibi fakat gerçek. Şaka gibi bir şey. Bu sorun çözüldüğünde aya adım atmış gibi olacağım :)

unemrahable
08-09-2008, 02:12   |  #19  
Yeni Üye
32 mesaj

:D valla şu bi gerçek ki bir şekilde oluyo bunlar bi yerinde bir şey oluyo bizim anlayamadığımız ama dediğimi denemeni tavsiye ederim değiştirebilio musun hddyi

umr
08-09-2008, 03:02   |  #20  
OP Yeni Üye
35 mesaj
unemrahable
:D valla şu bi gerçek ki bir şekilde oluyo bunlar bi yerinde bir şey oluyo bizim anlayamadığımız ama dediğimi denemeni tavsiye ederim değiştirebilio musun
Bendeki notebook. Fakat bu söylediğini hiç denemedim. Bir başka arkadaşın bilgisayarına kurmayı deneyeceğim. Tabi bilgisayarını kobay olarak vermek isteyen bir arkadaş bulabilirsem :)

PcMaKeR
08-09-2008, 10:31   |  #21  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

formatlamayı ntfs mi fat32 mi yaptın

Adiministrator kullanıcısıyla oturum açtın mı.

Admin hesabı olan bir kullanıcı ile Administrator arasında fark war yok deme sakın bana.

Şunu dene:

Bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerine gir.

Gelişmiş sekmesine tıkla

En aşağıda ortam değişkenleri var. Tıkladığın anda Ortam Değişkenleri diye bir pencere açılacak

TEMP   c:\documents and settings\...
TMP    c:\documents and settings\...

bu c:\documents and settings\... yolunu

c:\temp olarak değiştir

c dizininde temp dizini aç

dene bakalım olacakmı?

Benim laptoptada media center 2005 war. sp2 li.

mitokondri
08-09-2008, 11:29   |  #22  
Yeni Üye
47 mesaj

media center edition la ilgili olabilirmi?

PcMaKeR
08-09-2008, 13:51   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

hayır.

umr
08-09-2008, 15:23   |  #24  
OP Yeni Üye
35 mesaj
PcMaKeR
formatlamayı ntfs mi fat32 mi yaptın

Adiministrator kullanıcısıyla oturum açtın mı.

Admin hesabı olan bir kullanıcı ile Administrator arasında fark war yok deme sakın bana.

Şunu dene:

Bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerine gir.

Gelişmiş sekmesine tıkla

En aşağıda ortam değişkenleri var. Tıkladığın anda Ortam Değişkenleri diye bir pencere açılacak

TEMP   c:\documents and settings\...
TMP    c:\documents and settings\...

bu c:\documents and settings\... yolunu

c:\temp olarak değiştir

c dizininde temp dizini aç

dene bakalım olacakmı?

Benim laptoptada media center 2005 war. sp2 li.

Merhaba. Formatlamayı ntfs ile yapıyorum. Ki zaten elimdeki recovery şeklinde bir dvd. Yani parçaları bölme, birleştirme, tamamen biçimlendirme gibi seçeneklere sahip. Ve otomatik olarak ntfs olarak biçimlendiriyor başka seçenek sunmuyor. Güvenli modu kullanarak administrator hesabındanda giriş yaptım. İllaki bir fark olmalı normal admin hesaplarıyla arasında ama ben bir şey göremedim. Ve söylediğim gibi, diyelimki bu gözümden kaçıyor. Ama kendi adıma açtığım admin hesabından girerek yeni bir admin hesabı açıp onunla program kurmayı denediğimde sorunsuz kuruyor. Sonra eski hesabı silip yeni açtığım hesapla kurulan programları kurduğumda yine aynı sorun. Bu oluşturduğum hesaplarıda kontrol ediyorum ama gözden kaçırdığım bir şey yoksa yetkiler aynı. Ve ne oluyorda eski hesabı sildiğimde bu yeni hesap varsa gözden kaçan bir şey, yetkilerini kaybediyor? Ayrıca söylediğim işlemleride yaptım. Fakat değişen bir şey olmadı. C dizinindeki temp içinde başarısız program kurma denemem sonucunda Jusched.log adlı txt oluşturdu içinde yazan ise şu : "
Mon Sep 08 15:20:27 2008
:: Registry is changed.

Mon Sep 08 15:20:27 2008
:: nextSched=Wed Oct 01 21:00:00 2008
;  sleeptime (sec=2007573, hours=557), actual sleep=2007627000 msecs
lastSchedTime=Mon Sep 01 21:00:00 2008

Mon Sep 08 15:20:29 2008
:: InstallStatus:ret=200 visid=c99d448c-5161b1258 method=joff-s state=ic ver=1.5.0_04,1.6.0_03-b05 ICstatus=;jre|1619
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<status>SUCCESS</status>"

Bu arada kullandığım işetim sistemi ingilizce. Başka neyden kaynaklanmış olabilir bu sorun? Bir arkadaaştan masaüstü bilgisayarını alıp getirdim. Şimdi elimdeki işletim sistemini birde ona kurup bakacağım aynı sorunlar var mı diye. Sonuçlarını buraya yazarım. İlgin için teşekkür ederim.

umr
08-09-2008, 16:04   |  #25  
OP Yeni Üye
35 mesaj

Evet, ne yazıkki kuramadım. Başka bilgisayara. "Wrong Machine" uyarısı verdi ve devam etmedi diğer bilgisayarda. Ya başka bir bilgisayar kurulmasına izin vermiyor ya da sistem yetersiz olduğu için bu uyarıyı verdi.