kardelen sormuş:
bilgisayarıma swizzor trojan dowlonder turuva atı bulaştı sistemde nod32 ve ad-aware 7.1.010 2008 yüklü lkswin2 muhasebe proğramı olduğu için başka antivürüs proğramı yükleyemiyorum ve fazlaca sistemde virüs taraması yapamayorum nod32 ile sistemi taradım ve 113 adet trojan swizzor turuva atı bulup sildiği uyarısı verdi yalnız bu virüsün sisteme bulaşan türevleri var onları yazayım en fazla L-D-B-H-C-I türevleri var sistem geri yükleme yapamıyorum çünkü muhasebe finansman da şirkette kullandığım bilgisayar sistem geri yükleme yaparsam tüm kayıtlarım kaybolur yada karışırmı? hesaplar geri yükleme zamanına mı döner önceki kayıtlarım silinirmi birde bu swizzor virüsü bilgisayara nasıl hangi yollardan bulaşır tamamen nasıl kurtulurum anti virüs proğramları işe yaramassa format atmam mı gerekir neolur bi cevap verin çook zor durumdayım bütün hayatım bu bilgisayarda benim lütfeen bana yardımcı olurmusunuz caresizim hala endişeliyim 113 tane silindi diyor ama bu yeni çıkmış bi vürüs ve kimse bişey bilmiyor si yardımcı olun lütfeen acil yardım gerekli lütfeen
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp professional versiyon 2002 servis pack 2
pentium r 4 cpu 3.00ghz 3.01 ghz 512 mb ram 80 gb hard disk hardisk bölmeli
ayrıca lks win2 muhasebe proğramı var
şirket bilgisayarı muhassebe finans man
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)