sp2

gulay623
10-07-2009, 13:42   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Merhaba vista home basic kullanıyorum sp2 indirdiğimden beri bilgisayarım çok yavaşladı açılış kapanış daha uzun internette artık eskisi kadar hızlı dolaşamıyorum sayfaların açılısında bir problem var neden kaynaklanır acaba yapmam gereken birşeyler varmı yardımcı olursanız sevinirim.ÇOK ACİLL...Ağlıyor

tolter
10-07-2009, 14:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

sitesinden indirdin demi normalde hızlanması gerek

sinan354
10-07-2009, 14:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

driverlarınızı güncelleyin.

black_flood
10-07-2009, 19:43   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

vista için zamanında harcadığım  onca emeğe ve sırf vista uyumlu diye sattığım onca pc hikaye oldu artık vista için sanırım 24 işlemci 3gb ram 32 bit için 64 içinde 32gb ram cros sli ancak yetek gibi geliyor bana. şuanki durumumuda söyleyim yatış iş yok güç yok yatıştayım kimse almıyor pc yada başka bir halt herkes win7 beklemesinde. tam 2 ay önce fiyatta anlaşıp teklifi onaylattığım 3 firma 3 'üde iptal etti tüm işleri kasım ayına kadar hiçbir pc yada windows lisansı alınmayacak dedi herşey bitti. tüm işini yaptığım yerler ve hatta ben bile win7'yi bekliyorum lisasnını alıp bilgisayarı öyle yenileyeceklerden 1'ide benim. win7 ile çok değişim olacağı kesin. şuanda rc kullanıyorum vistada bu makinada iyi idare ederdi ama win7 çok aşırı farklı ve hızlı sürücü sıkıntısı yok yazılım sıkıntısı yok tamamen full sürüm windows gibi çalışıyor. önerim windows 7 rc kullan çok abartılı çalışmalar yapmayıp sadece oyun oynayıp nette geziniyorsan. bankacılık işleri biraz sıkıntılı eklentiler ie8 uyumlu değil tam olarak ama yinede çalışıyor.

sp2 yada sp1 hikaye hiç bir + getirisi yok götürüsü var performanstan eğer getirisi olsa idi bir beta işletim sistemi yada xp'den iyi çalışırdı. tek getirisi çok yüksek güvenlik çemberi içinde çalışması. aynı özellik win7'dede var zaten.

Mustafa@PC
10-07-2009, 20:31   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

SP2 ile Windows Search 4.0 geldi. Yeni bir şeyler yüklediyseniz Search İndexing yapılandırılıyordur.

Üstelik şu zamana kadar SP2 yükleyip yavaşlayan makine görmedim...

intercot_86
10-07-2009, 23:47   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

ops sil sp2 ve programi yukle windows update ile.... ben yukledim ve hic bir sorun yok....

kopuKÇocuk
10-07-2009, 23:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
970 mesaj

aynı sorun benm laptodada var zaten açılış kapanış yavaştı şimdi dahada yavaşladı gibi sanki ama fazla endişe  etmiyorum çünkü bence sp2 de aynı sp1 deki gibi zamanla kullanıldıkca hızlanıcak die düşünüorum.eğer hızlanmassa da banane saten ben win7 ile kafyı bozmusum banane vistadan sadece oyun oynamak için kullanıom saten ondada bi sorun yok yani :D

zazaca
11-07-2009, 00:58   |  #8  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

arkadaşım bişeysülim sen hiç bilgisayarını optizime etinmi bilgisayarını temizledinmi benim sana tavsiyem
TuneUp Utilities 2009 optizime et
CCleaner temizle
birde bişlgisayarım C DİSKİ özelikler ardında araclar disk denetleme ordan herki kutucuğuda işaretle c diskini birdenetle otmatik kendisi yapıyor sana zamanlamı soracak evet  pc yi yeniden başlat 45 dakika veya 1 saat gibi zaman sürer bence bunları yaptıktan sonra birde diskini c diskini birleştirşu şekilde  başlat tüm programlar donıtılar komut işlemi komut işlemini yünetici olrak  ac şu şekide yaz
Komut satırına( defrag c: -w )yazıp enter a basın. bilgisayarın hızlanacktır

kopuKÇocuk
11-07-2009, 07:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
970 mesaj

nerdeyse internete her girip çıkışımda bir ccleaner taraması yaptırırım.tuneup daha kurmadım ama kurmıcamda çünkü onun yaptığı tüm işleri yapabilen bir yardımcı programım var disk birleştirme için diskdefrag kayıt defteri düzeni içinde wise registry cleaner kullanıyorum ama hala bir değişme yok

gulay623
11-07-2009, 10:18   |  #10  
OP Üye
50 mesaj

ya ben arçelik disk birleştirme yaptım ve clnexe. başlattan sildim zaten sp2 nin temizlemesi kendi yapıyo demişlerdi acaba clenar programını indirsem bir yararı olur mu sp2 internetten indirmedim windows uptade güncelleştirme ile aldım nedense sp2 hiç beğendim böyle olacaksa bilgisayarımdan kaldırmayı düşünmüyorum çünkü çök ihtimali olabilir cevaplarınız için teşekkürler.

kopuKÇocuk
11-07-2009, 11:27   |  #11  
Yıllanmış Üye
970 mesaj

sp y
kledindiye çökme ihtimali felan omaz bi süre daha kullanmaya devam et zamanla hızlanıcaktır.bu arada cclenaerin yararıda vardır indir bence

zazaca
12-07-2009, 00:37   |  #12  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj
Alıntı: kopuKÇocuk  
nerdeyse internete her girip çıkışımda bir ccleaner taraması yaptırırım.tuneup daha kurmadım ama kurmıcamda çünkü onun yaptığı tüm işleri yapabilen bir yardımcı programım var disk birleştirme için diskdefrag kayıt defteri düzeni içinde wise registry cleaner kullanıyorum ama hala bir değişme

benden sana tavsiye TuneUp Utilities 2009 yerini hiç bişey tutmaz bir dene bakalım bende senin gibi bir çok program denedim ama TuneUp Utilities 2009 gibisi yok emin ol  dene sen sadece kur ve gür sadece disk birleştime yada kayıt defteri birleştirme deyil  bir cok  üzeliği var herneyse genede sen bilirsin

Son Düzenleme: zazaca ~ 12 Temmuz 2009 15:21
gulay623
12-07-2009, 14:29   |  #13  
OP Üye
50 mesaj

zazaca üyeye sesleniyorum dediğin gibi temizleyip diski denetleyip birleştirdim ama defrag c: -w komut işlemini yapamadım açtığımda c:/users>arçelik yazısı çıkıyo yanına yazıp entere bastığımda yönetici olarak yeniden açmalısın yazısı çıkıyo yeniden açtım izin vermedi nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim clenar programını internettten indirdim bayağı işe yaradı nerdeyse 305 gb işe yaramaz dosyaları sildi.

kopuKÇocuk
12-07-2009, 14:36   |  #14  
Yıllanmış Üye
970 mesaj
Alıntı: gulay623  
zazaca üyeye sesleniyorum dediğin gibi temizleyip diski denetleyip birleştirdim ama defrag c: -w komut işlemini yapamadım açtığımda c:/users>arçelik yazısı çıkıyo yanına yazıp entere bastığımda yönetici olarak yeniden açmalısın yazısı çıkıyo yeniden açtım izin vermedi nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim clenar programını internettten indirdim bayağı işe yaradı nerdeyse 305 gb işe yaramaz dosyaları sildi.
pc.yi bide güvenli modda da acarak deneyebilirmisin

bu arada güzenlik yazılımın nedir iyi biryazılım(kis 2009-nis 2009) ile pc yi taratınız arkadaşın dedği gibi tuneup 2009 u indir.daha sonra o programı kurduğunda masaüstüne iki tane simge gelicek sarı olan programı acar diğeri monitör resmi olanda tek tıklama ile tüm bilgisayarını tarat ve oluşmuş sorun yada benzeri şeyleri düzeltir onun haricinde disk ve kayıt def. birleştirmesi yapar.gerksis kalıntıları siler vb. yhani hepsi için ayrı program kullanmana gerek yok tuneup sana yeter.

zazaca
12-07-2009, 15:13   |  #15  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
563 mesaj
Alıntı: gulay623  

vistada zaten bir çok programı yönetici olarak acman lazım komut işlemini sağ tıkla yönetici olarak ac
Komut satırına

defrag c: -w

yazıp enter a basın olması lazım

eyer olmasa  bilgisayarı gövenli  modda başlat (komut işlemini sağ tıkla yönetici olarak ac Komut satırına )

defrag c: -w

yazıp enter a basın

birde sana tavsiyem  hep süyledim)(TuneUp Utilities 2009) yükle bilgisayarına eyer sende yoksa bende full var sana yolim demo filan deyil full  her bilgisayarda olması gereken yazılım

Son Düzenleme: zazaca ~ 12 Temmuz 2009 15:18