SP3 Sorunları ve Kaldırılması

z_oneal
19-05-2008, 19:37   |  #1  
z_oneal avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
712 mesaj

Arkadaşlar ben sp3'ü yükledim yani microsoftun sitesinden güncelledim yalnız yükledikten sonra hatalar oldu pc'mde. Örneğin FİFA2008 açılmıyor. Ve pc'mde tv kartı var tv 5-10 dk içinde açılmaya başladı açılırken cpu'yu %100 kullanıyor. SP3 nasıl kaldırabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim yalnız format atmadan olabilirse çok mutlu olurum...Beğendim

z_oneal
19-05-2008, 20:36   |  #2  
z_oneal avatarı
OP Yıllanmış Üye
712 mesaj

arkadaşlar program ekle kaldırdan bunu kaldırsam olur mu? PC'ye,oyunlara ve programlara bir zararı olur mu?

Son Düzenleme: z_oneal ~ 19 Mayıs 2008 20:37
masterbg
20-05-2008, 01:27   |  #3  
Yeni Üye
48 mesaj

Windows XP Service Pack 3 AMD problemi
zun süredir çıkması beklenen Microsof`tun Windows Xp`ler için hazırlamış olduğu en son service pack 3`de sorun çıktı. Haberin ayrıntılarını yazımızda okuyabilirsiniz.                                                           

En son problem şu şekilde:

AMD işlemcili HP marka bilgisayarlarda Windows XP servis paleti 3 yüklenmesi durumunda karşınıza mavi ekran çıkıyor. Bilgisayar kendisini yeniden başlatatmaya başlıyor.  Problemin nedeni Windows Xp image dosyası yüzünden olduğu belirlendi. Microsoft problemin XP`nin kayıt defterindeki image dosyalarından olduğunu belirtti. Bu image dosyaları İntel işlemciler için hazırlanmış olup bilgisayarın başlatılması durumunda (intelppm.sys) dosyasının çalıştırılmasını sağlıyordu.

AMD işlemcili bilgisayarlara SP3 yüklenmesi durumunda intel işlemciler için hazırlanmış olan intelppm.sys dosyası kendisini çalıştırıyor ve karşınıza mavi ekranı getiriyor.

Microsoft baştan aldırış etmeyen bu hataya seslerin yükselmesi sonucunda  Windows Update sayfasında filtrelemeye gideceklerini bildirdiler. Bu şekilde bu tarz durda kalan sistemleri problemi çözene kadar korumuş olcaklar.

Hazırlayan: İbrahim HACIOĞLU

alintidir.: http://www.networkturk.net/

z_oneal
20-05-2008, 09:52   |  #4  
z_oneal avatarı
OP Yıllanmış Üye
712 mesaj

? bişey anlamadım ama. benimki İntel AMD değil böyle bir sorun yok mavi ekran filan anlattığım sorunlar var sadece...

Omer KARADENIZ
20-05-2008, 11:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Merhaba
Z_oneal bahsettiğin yerden kaldırırsan bir problem olmaz.

z_oneal
20-05-2008, 11:58   |  #6  
z_oneal avatarı
OP Yıllanmış Üye
712 mesaj

microsoftun update sitesine baktım yine bir yama gibi birşey var sp3 ile ilgili 180 mb civarında onu kursam sorun çözülür mü acaba? Ama bu ay indiremem kota sorunu. Yinede bunu indirsem sorun çözülür mü?

Omer KARADENIZ
20-05-2008, 12:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Merhaba

Sistem dosyaları yüklediğiniz oyun ve benzeri uygulamar yüzünden bozulmuş olabilir. Yaptığınız güncellemeden sonra Windows XP CD si ile systeminizi repair etmenizi tavsiye ederim.

z_oneal
21-05-2008, 18:08   |  #8  
z_oneal avatarı
OP Yıllanmış Üye
712 mesaj

Bunuda deniycem bakalım şu güncellemeyi yaptıktan sonra...

zebus
08-02-2009, 13:04   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

kardeşim genunide yeşil gözüküyo ama sp 3 ü yüklerken ürün anahtarında bir iç hata oluştu diyo ürün anahtarını değiştirmek istiyom varda nasıl değiştirecem yazarmısınız ürün anahtarı nasıl değiştiriliyo. yardım edin
ürün anahtarı kara listeye geçmiş herhalde önceden yüklüyordum

Trance
09-02-2009, 17:20   |  #10  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj

arkadaşım program ekle kaldırdan SP3 ü direk kaldırabilirsin ben kaldırdım hiç bi sorun yaşamadım gayet düzgün çalışıyor
evet SP3 te bazı oyunlarda problem oluyor.