Spam ve virus sorununa çözüm

CHIP Online
15-09-2008, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

IBM'den spam ve virüs sorununa çözüm olaracak yeni yazılımlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Spam ... una-cozum_8633.html

IBM yayınladığı yeni yazılımlar sayesinde veri kaybına neden olabilecek elektronik postaların oranının yüzde 2'ye kadar indirilebiliyor.

İnternet trafiğinde günlük 14,5 milyar spam elektronik postanın yollandığının tahmin edildiği, bunun da toplam elektronik postaların yüzde 45'i anlamına geldiğine işaret edilerek, kullanıcıların almak istemediği elektronik postaların mesaj kutularını doldurduğu, bu mesajların bazen basit bir reklam, bazen de kullanıcı bilgilerinin ya da bilgisayardaki verilerin kaybına neden olabilen mesajlar oluşturuyor.

Yapılan araştırmalarda, firmaların, spam ve virus kaynaklı verimlilik kaybı nedeniyle yıllık 20 milyar dolar kaybettiğinin ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, kullanıcı bilgisayarlarının elektronik posta trafiğinde zarar görmesini engellemek için Lotus ürün portföyüne yeni bir ürünün katıldığı aktarıldı.

"Lotus Protector" adını taşıyan bu ürünün birçok özelliğiyle kullanıcıların bilgisayarlarına gelmesi muhtemel saldırıları gerçekleşmeden önlediğine değinilen açıklamada, bu programı kullanan çalışanların, tehlike içeren elektronik postaları hiç görmeden işlerine devam ettiği kaydedildi.

Tüm konu: Spam ve virus sorununa çözüm


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IBM'in bu yeni çalışması spam'ların önüne geçebilecek mi?

Fattur
15-09-2008, 20:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Sanmıyorum.Ben kullanmam açıkçası.çünkü o tip programlar spamlara benden iyi karar veremiyor