Arkadaşlar Eski bilgisayarımda Nvidia GeForce Go 7 ekran kartım vardı Spore u çalıştırdığımda oyun içinde grafikleri falan güzel gösteriyordu ve oyunda grafik ayarlarını değiştirince ayarlar normal olarak değişiyordu... 2-3 ay önce yeni bir laptop aldım Intel HD Graphics ekran kartına sahip Spore u normal bir şekilde yükledim oyunu açtım herşey gayet güzel fakat oyun içindeki grafikler çok kötü bozuk değil ama kalite kötü. Intel in kendi sitesinde ekran kartımla ilgili yazıları okudum mükemmel oyun deneyimi yaşayın falan yazmışlar fakat tam tersi.. Sürücülerimin hepsi güncel işletim sistemim Windows 7 home premium service pack 1. 3gb ram var işlemci : Intel Core i3 350m 2.27 gHz. Özellik olarak eski bilgisayarımdan kat kat üstün fakat böyle bir sorun yaşıyorum. Directx in en son sürümünü indirdim kurdum zaten varmış 2 gündür herşeyi denedim oyunu baştan kurdum hatta bilgisayara format attım... Aklımda şöyle bir soru var acaba farklı bir Intel HD Graphics sürücüsü yüklesem diye onuda denedim ama olmadı belki siz başka driver biliyorsunuzdur. Lütfen yardımcı olun bu sorun beni çileden çıkardı. Bu arada başka oyunlarda böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Buyrun ekran kartımın dxdiag özellikleri:
Masaüstüne sağ tıklayınca grafik özellikleri bölümünden kaliteyi dahi seçtim ama birşey değişmedi. Bu arada oyunu nVidia GeForce 8400m GS ekran kartına sahip laptopta denedim hiç bir sorun olmadı oyunun grafikleri harika gözüktü. Ekran kartım kötüyse neden Intel in sitesinde Muhteşem oyun deneyimi falan yazıyor anlamıyorum...