spybot programından sonra karşılaştığım sorun

korayd1919
29-06-2008, 16:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

merhaba,

ben uzun bir süredir sistemimi antivir ile koruyordum. dün spybot search&destroy programını indirip bu programda aratma yaptım bulduğu tek şey cookies lerdi. bunları sildim. ancak sorunlar başladı. bazı internet adreslerini açamamaya başladım. mesela facebook, msn sayfamı veya deezer.com gibi online müzik dinlediğim ve bazı birkaç fazla kullandığım siteleri açamadım.

1) makinemden spyboot programını kaldırdım - olmadı.
2) firefox ve explorer ayarlarını kontrol ettim( herhangi bir sayfaya ait bir engelleme bulamadım)
3) tarayıcılarımdan geçmiş işlemleri kaldırdım.
4) sistemi geri yükledim ( farklı yükleme tarihleri denendi )
5) firewall dahil antivirüs programlarımı kaldırdım
6) bu siteleri ip den de açamadım. trace aldığım zaman hedefe ulaşabiliyorum.

ancak yinede sayfaları açmaya çalıştığında en sonunda giriş tamamlanıyor ancak karşımda bomboş bir sayfa var.. yardım edebilirmisiniz bomboş hiçbirşey yapmadan yardım istemedim gördüğünüz gibi aklıma gelen her yolu denedim olmuyor. atladığım birşeymi var acaba
Kamçı

viking20
29-06-2008, 16:17   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

başına onca derdin sadece cookieleri sildiğin için gelmesi,hayret?
hiç inandırıcı değil.Search&destroy u nasıl kaldırdın? kökleri artıkları da gittimi?Your\Smarty\RevoUninstaller ile dene birde,yeniden kurup.Search&destroy un kendi forum sitesi var oradan da araştırılabilir.Alengirli bir yazılım old.(ama faydalı)biliyorum.

Son Düzenleme: viking20 ~ 29 Haziran 2008 16:26
korayd1919
29-06-2008, 16:31   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

bende duruma hayret ettiğim için yardım arıyorum zaten . inandırıcı değil dediğin şey sistemin arayıpta kaldırılması gerektiğini gösterdiği bütün adımları teker teker kaldırmadan kontrol ettim. hepsinin cookie olması nerden inandırıcı gelmedi anlamadım . ben programın cookie olarak tanımlayıp önüme koyduğu adımları temizledim. programı normal uninstall ile kaldırdım tamamen kaldırmadım zaten. programı kaldırmadan önce farkettiğim bir sorun bu. programı yanlış kaldırılmasıyla alakalı değildir büyük bir ihtimal.cookieslerin silinmesinin böyle bir etki yaratmayacağını sanıyorum bende. bu programdan kaynaklanmıyorsa problem eğer başka birşey yüzünden bunları yapıyorsa nedenleri olabilecekler konusundada yardımcı olabilirsiniz

Son Düzenleme: korayd1919 ~ 29 Haziran 2008 16:41
korayd1919
30-06-2008, 11:56   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

problemin tesadüf eseri aynı anda başlayan DNS probleminden kaynaklandığını sonunda buldum. open dns bazı sayfalarda sorun yaratıyordu bu sorun dün akşam 9 a doğru düzelmiştir.