Spyware,Malware v.s Hakıında

_Neo_
22-01-2008, 13:43   |  #1  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj

Normalde SpyBot&Reserach kullanıyorum ancak şimdiye kadar aramalrımda hiç bir şey bulmadı,bende AVG ANtiSpyware indirdim update'ini yaptım ve kurdum.İnterneti Kestim ve Windows'u güvenli modda açtım. 1 Saat 13 dk tüm sistemi taradı ve 5 tane zararlı buldu:

Backdoor.Rbot.bpq   High->System Volume İnformation

Logger.Pro.Agent.21  High->System Volume İnformation

Trojan.Bigli.a       High->Bana ait bir ASp çalışma zip dosyasında

Tracking cookie.atdmt   Medium->Cookie

Tracking Cookie.Tribal Fusion medium->Cookie

Daha sonra temizledim,yetmedi fast scan yaptım oda yetmedi internet kesik olarak normal modda da full scan yaptım,temiz.Bugün ise Ad-Aware 2007 Personal free'yi indirdim update yaptım interneti kestim.Guvenli mooda SpyBot resarch ardından Yine Avg ile tarattım,ancak Ad-Aware hata verdi ,açmadı.Onuda Windows mod'da(İnternet kesikken) Full tarattım temiz çıktı.

sorularım şu:

1-Bu zararlılar tamamen temizlendi mi ve güvenle kullanabilir miyim(bulunamayan zararlıları, yada olmayabilirde saymassak)

2-Anti virus porgramım Symantec Antivirus -berbat diceksiniz,peki free olarak AVG anti virus mu yopksa Avri mi?Spyware olarak hangi program?
256mb ram'li bilgisayarı kasmayacak?

İyi Günler...

Son Düzenleme: Raistlin ~ 22 Ocak 2008 14:07
Borga-x
22-01-2008, 14:11   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

AVG Antıpsyware ve adware programlarını bırde guvenlı kıpte tarama yaptırt. Nod32 sana yetecektır. Sıstemın ıyı olsa kaspersky derim. Bu arada sıstemını onlıne tarama yaptırt www.kaspersky.com veya www.pandasoftware.com

_Neo_
22-01-2008, 17:16   |  #3  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Zaten AVG Antispyware ile 2 guvenli 1 normal modda tarama yaptım sadece AD-Aware personal ikonuna tıklayınca Guvenli modda açmadı ve bende Normal modda windows mod haline taratım,ancak guvenli modda Ad-aware taratmayı nasıl yapıcam bilmiyorum, online tarama yaptırıcam sağol çok teşekkürler:)

+ Online tarama yaptım verdiğin kaspersky ile 17 infected object ve bir virus bulundu dedi bazılarında x işareti var bazılarında kuru kafa çogu windows dosyası gıbı hatta biri benim virus programı dosyası icinden hepsini temizlemem gerekir,ne yapabilirim,basını agrıtım ama:D

C:\WINDOWS\WindowsUpdate.log
C:\Documents and Settings\Admin\Cookies\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\History\History.IE5\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\History\History.IE5\MSHist012008012220080123\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\NTUSER.DAT  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\Admin\ntuser.dat.LOG  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr0.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr1.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Symantec\Common Client\settings.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\History\History.IE5\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\index.dat  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\NTUSER.DAT  Object is locked  skipped  

C:\Documents and Settings\LocalService\ntuser.dat.LOG  
bunu gibi raproda dosyalar var ayrıca baktıgım kadarıyla
cogu windows dosyası,bir tek bi zip dosyası ınfect de gorunmus o kadar,tuhaf bir seyle karsılasmadım.

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 22 Ocak 2008 17:25
Borga-x
22-01-2008, 17:44   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eger disinfected secenegı varsa bunu ısaretle eger yoksa sil diyip geçeceksın. Eger sıstemınde arıza cıkarırsa Wın cd'sı ıle kayıp dosyaları onar dıyerek yerıne koyabılırsın

_Neo_
23-01-2008, 16:54   |  #5  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Yardımların için çok sağol buna gerek kalmadı aylardır  format yememişti, çokda ağırlaşmıştı,biraz içimde  belki hala bir şeyler kalır diye düşünerek formatladım.
Maşallah bilgisayar kuş gibi,bu haliyle bir tadını çıkarıyım:D

sakaryaligezgin
05-12-2008, 10:54   |  #6  
Taze Üye
7 mesaj

slm arkadaşlar benim pc durup dururken (kapali iken)  kendi kendine calismaya başliyor bunun sebebi nedir bilen varmi?

zulkifsavas
05-12-2008, 18:12   |  #7  
Yıllanmış Üye
145 mesaj
sakaryaligezgin
slm arkadaşlar benim pc durup dururken (kapali iken)  kendi kendine calismaya başliyor bunun sebebi nedir bilen varmi?
konu içinde konu..buda iimiş...