spyware&kaspersky pek anlaşamadı galiba!

nevi
30-09-2007, 19:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

spyware terminator, kaspersky7 nin 30 gün süreli sürümünü yükledikten sonra uyarı vermeye başladı.izin ver ve bloke et diye 2 buton var ve bu şekilde sürekli uyarı çıkıyo.herhangi birine tıklasam da sürekli aynı uyarı çıkıyor.işim gücüm yok bununla mı uğraşacağım ya.Ağlıyorbi el atan var mı ey ahali,imece usulü çözelim şu işiÜzgünEylem:hizmet değiştiirme yazıyor.neden böyle oluyor?HIPS kapalı görünüyor.Açayım mı?Ne ki o?Şaşkın

BOOMFUNKMCS
30-09-2007, 20:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

"Güvenlik duvarları (Firewall) ve Anti-Virüs yazılımları kurulu oldukları bilgisayarları (ev sahiplerini yani "Hostları") korumak için iletişim verilerinden oluşan paketleri izleyip inceleyerek anlık iletişimi ve verileri iyi veya kötü olarak tanımlamaya çalışırlar. Bazı güvenlik duvarlarının ve anti-virüs yazılımlarının tamamlayıcı bir unsuru ise atak tespit ve önleme sistemleridir.

Benzer tekniği kullanan sistemler için; IDS (Intrusion Detection System - Atak Tespit Sistemi), IPS (Intrusion Prevention Systems - Atak Önleme Sistemi), HIDS (Host-based Intrusion Detection Systems - Bilgisayar tabanlı Atak Tespit Sistemi), HIPS (Host-based Intrusion Prevention Systems - Bilgisayar tabanlı Atak Önleme Sistemi) gibi benzer isimler kullanılmıştır. Aralarında teknik olarak bazı ufak farklılıklar olsa da, temel çalışma mantıkları, kullandıkları yöntem, amaç ve hedefleri benzerdir. Dolayısı ile, bu gruba "Atak Tespit ve Önleme Sistemleri" (IDPS - Intrusion Detection and Prevention Systems) demek doğru olacaktır.""http://www.pcguvenlik.com/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=36"

anladığım kadarıyla kaspersky otomatik güncelleme almak istiyor ancak güvenlik duvarın engellediği için senden izin verip vermeyeceğini soruyor.

nevi
01-10-2007, 10:57   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

Vista yüklü bilgisayarda kaspersky 7 yi kurduğumda avira antivir le herhangi bir uyumsuzluk sorunu çıkmadı.xp li olana yüklemek isteyinve avira yı kaldırmamı istiyor.neden olabilir. 2 sini birden kuramaz mıyım xp ye.olmuyo kasperskyla uyumlu olarak ne yükleyebilirim.acil cevabınızı bekliyorum.

bide kaspersky ın güvellemelerini yaptım ama spyware terminator sürekli uyarı veriyo hala.

viking20
01-10-2007, 12:26   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Kaspersky nin yanına başka antivürüse gerek yok.AntiSpyware kurabilirsin,Avirayı sil.Terminatör uyarı verebilir allow(izin ver) de geç.Bir ara bende ikisini birlikte kullandım,sorun olmuyordu hatırladığım kadar.
AVG AntiSpyware
WebrootSpySweeper
SpybotSearch&Destry veya Doctor'u deneyebilirsin.3.sü ücretsiz.

Son Düzenleme: viking20 ~ 01 Ekim 2007 12:38
black_flood
01-10-2007, 15:44   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

üfff one yaw bari isa ıvır zıvır birkaç yazılım daha ataydında ortaya karışık menü vista çıksaydı :)) şaka biryana sen vista diyorsun xp değil dikkatini çekerim aynı anda 2 antivirüs çalıştıramassın sorun çıkarıyor birçokkez denedim hatta yazılımına güvenin tam ise defenderide kapat sistem daha hızlı çalışır. gerçi bende en çok kasacak antivirüs ve diğer yazılım bileşenleri olmasına rağmen hiç beklemiyorum sadece 5sn sürüyor açılış.