merhaba dostlar benim c# da yapamadığım bişey var
sql veritabanından birinci tablodan birinci combobaxa çektiğim veriye göre ikinci tablodan ikinci combobax a veri çıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim
yardımlarınızı bekliyorum
merhaba dostlar benim c# da yapamadığım bişey var
sql veritabanından birinci tablodan birinci combobaxa çektiğim veriye göre ikinci tablodan ikinci combobax a veri çıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim
yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba
Eğer veritabanı data connection ile bağlıysa sürükleyip bırak olur.
Fakat kod ile bağlıysa biraz daha ayrıntı vermen gerekir bu veritabanını baglama şekline göre değişir.
ado.net te connectıonstrıng baglantınız kuruluysa comboxınızda datasource kısımından gelın advaced kısımından servername nınız tanımlayın daha sonra cekmek ıstedıgınız verı cekın ama sql de cekecegınız kısımın yanı tablonun secılı olması lazım ona dıkat edın ıyı calısmalar
Birinci tablodan veriyi çekip comboya doldularacaksın , combodan bir eleman seçildiğini SelectedIndexChanged eventi ile yakalayabilirsin. Tam bu evente girince , seçilen id ye göre ikinci tabloya sorgu atıp ilgili verileri getirip , ikinci comboya dolduracaksın. Sql den veri çekmenin bir sürü yolu var c sharpta örneğin burada farklı yöntemler var https://code.replyfeed.com/sorul ... kayitlari-listeleme . Hangi yöntemi kullanırsan kullanabilirsin. Önemli olan birinci comboyu doldurup , tetik olduğu zaman birinci combodaki seçilen değerin id sine göre veya başka bir kritere göre ikinci combo için sorgu atıp , dönen result ı ikinci comboya doldurma mantığını anlaman.