ssd raid 0 takıldım
Format attıktan sonra "samsung magician" programını yükle, buradan RAID MODE adında bi özellik vardı yanlış hatırlamıyorsam onu aktifleştir, SSD'nin fimeware'i güncel olmayabilir onu güncellemeyi dene, birde bu programla performans optimizasyonu filan da yapılabiliyor onları da dene . Umarım işe yarar.
Samsung programıkurdum fakat raid olduğu için güncelleme bölümleri felan kapalıdır bişey yapamadım
SSD ler fmware güncelmiş ama nedense yavaş çalişiyor
bios 2.6 son süürm güncel
anakart zaten sata 3 6 adet girişş var
ssd güncel
fakat şu raid ekraninda ayarlar ile alakali olabilceğini düşünüyorum
RAİD 0 OLMASİNA RAĞMEN PERFORMS ÇOK FAZLA DÜŞÜK SEBEBİ NE OLA BİLİR
ssd samsung 840 evo 120 gb x2
anakart msi 970a g46
cpu amd fx 8350
ram g skil 4x4 1866mhz
ekran kart gefeforce gtx660
sorunun bu anakart msi 970a g46 anakartın gerçekte normal tek bir ssd takıldığında dahi klasik 7200 rpm harddik takılıymışçasına çalışıyor tam 4 ay kullandım çok iğrençti. asus kart öneremem bende var raid yapmıyor çok saçma bir durum 6 adet sata portu var ama raid olmuyor pahalı sürümleri 350 - 550 tl olan modellerde olduğunu biliyorum eğer kendim kullanmasam 970 çipset bilemeyecektim açıp açmayacağını. gigabyte anakartlarda sıkıntı yok onlardada raid oluyor ve stabilitesi mükemmel tekk ssd varken bile mükemmel çalışıyor raid ile uçması lazım zaten bios açılışı biter bitmez masaüstünü görmen lazım. bende mesela o şekilde bios bitiyor Windows logosu geliyor derken küt masaüstü ama elimdeki işlemci patlak olduğu için sürekli aynı stabiliteyi sunamıyor şuanda. 6 çekirdeğe birden yüklenince mavi veriyor çünkü.
sorunun bu anakart msi 970a g46 anakartın gerçekte normal tek bir ssd takıldığında dahi klasik 7200 rpm harddik takılıymışçasına çalışıyor tam 4 ay kullandım çok iğrençti. asus kart öneremem bende var raid yapmıyor çok saçma bir durum 6 adet sata portu var ama raid olmuyor pahalı sürümleri 350 - 550 tl olan modellerde olduğunu biliyorum eğer kendim kullanmasam 970 çipset bilemeyecektim açıp açmayacağını. gigabyte anakartlarda sıkıntı yok onlardada raid oluyor ve stabilitesi mükemmel tekk ssd varken bile mükemmel çalışıyor raid ile uçması lazım zaten bios açılışı biter bitmez masaüstünü görmen lazım. bende mesela o şekilde bios bitiyor Windows logosu geliyor derken küt masaüstü ama elimdeki işlemci patlak olduğu için sürekli aynı stabiliteyi sunamıyor şuanda. 6 çekirdeğe birden yüklenince mavi veriyor çünkü.Peki anakart değişirsem raid 0 da kasma donma sorunlari düzelicekmi ?
gerci AMD sistemlerde raid 0 sıkıntılıymış nekadar doğru bilmiyorum tabi
Son Düzenleme: sedat3705 ~ 25 Haziran 2014 19:57