ssd xp kurulumda sorun

overclock35
03-06-2010, 23:06   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

mrb arkadaşlar benimde bir sorum olucak ssd disc aldım ancak formatlayamıyorum  sp3 lü xp cd si disc i görüyor ancak biçimlendiriken birkaç dosya atlatıyorum esc den sonra ise işletim sistemini yükleyemiyor  birde işlem yaparken çok yavaş hareket ediyor win 7 ilede denedim .... başaramadım sorun bios ta sanırım sizce bios güncellesem düzelirmi.... ayrıca arcelik marka bir notebook bu bios güncellemede sorun ıkarırmı bilmiyorum ..... ilginize tşk

mcafee23 ayrılmıştır
03-06-2010, 23:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Şu an ki bios sürümünüz ssd diskleri desteklemiyor.Nasıl sadece ide destekleyen bir anakarta sata takılamadığı gibi.Sizin bilgisayara da ssd takılamaz.
sorunun çözümü için bios update yapmanız gerek.Hiçbir sorun çıkarmaz.Fakat yeni bios varmıdır araştırın.
Doğru ve güncel biosu bulursanız problem olmayacaktır.

Her zaman yeni çıkan bir teknoloji satın alırken biraz araştırın ve biraz zaman aşımı süresi verin.Biraz yaygınlaşsın.İnşallah elinde kalmaz

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 03 Haziran 2010 23:26
infoman
03-06-2010, 23:30   |  #3  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

buradan söylemek zor. Bios güncellemesi şart. Bulunması ise hem zor hem kolay:) çin siteleri derdine derman bulur. bizim türklerin sitelerinde böyle şeyler bulamazsın :) Mesela bende datron marka bilgisayar var. Batarya numarasından aynı bilgisayarı hangi markalar kullanmış ebay aracılığıyla öğrendim:) (LG,gigabyte, gateway, casper, monster, Hasee) . Gigabyte ve LG nin sitesinden bioslarını güncel sürücülerini buldum, yetmedibaşka sitelerden  modlu biosları buldum yetmedi oc lu biosları buldum. inanırmısın bulamazsınız denilen her şeyi buldum, kendim modlar oldum:) logo değiştir seri no değiştir fan hızını değiştir gelişmiş ayarları bile açıyorum artık. Aramalısın emek sarfetmelisin derdini bios çözecektir

overclock35
08-06-2010, 19:27   |  #4  
OP Üye
86 mesaj

tşk bios güncellemeye çalışıcam .... ancak elimdeki notebook hem arçelik hemde çok yüksekbir modelde sayılmaz bakalım denicez