BİLGİSAYAR KONFİGÜRASYONU:
AMD 4200+ İşlemci
2 GB Ram Extreme Edition
Seagate 320 GB Int. HDD
Samsung 250 GB Int. HDD
Skystar2 uydu kartı
Western Digital Ext. HDD 500 GB
Windows XP Pro SP2 + Windows Vista (farklı partlarda)
Generic Multicard Okuyucu
MS Wireless Keyboard + Mouse
2 ad. DVD okuyucu
Son zamanlarda bilgisayarımda sorunlar ardı ardına geliyor:
1. Format atıyorum ve ardından normalen ana kart ve ekran kartı sürücülerini yüklüyorum. Ondan sonra da SP3 yüklüyorum. İşletim sistemi anormalleşiyor, yavaşlıyor, takılmalar yaşıyor.. Sıkıntının kökenini bir türlü anlayamadım.
2. İndirdiğim bazı yazılımları antivirüs programına tarattığım ve birşey bulamadığı halde, içinde "ayşenin fotoları" "vttimmer.exe.exe" gibi bir sürü abuk sabuk şey çıkıyor ve işletim sisteminin anasını ağlatıyor.
3. Son olarak ta Acronis'le başım dertte. 1 senedir en az 20 kere yedek almama karşın 1-2 kere geri yüklemek nasip oldu, o da tam verimli olmadı. Ne zaman geri yüklemeye kalksam sürekli hata veriyor.
4. Format atarken dahi sistem tıkanıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Harddisklerin her birine, bir sene içinde, en az 7-8er kere format atmak zorunda kaldım. Ben şu durumda birşeyler yapmak istiyorum:
1. HDDleri sıfırlamak..MaxBlast diye bir program olduğunu söylüyorlar. Herşeyi uçuruyormuş. Sizce badsectorler ve altta kalmış eski programlar, trojanlar, vs. yeni sisteme zarar veriyor olabilir mi? MaxBlast programı HDDye zarar verebilir mi?
2. Yeni düzgün bir format atmak ve üzerine işletim sistemini kurmak. Nelere dikkat göstermeli?
3. Güvenlik tedbirlerini arttırmak. Ben ESET Bus.Edition + Norton Antibot+ Spybot kullanıyorum. Sizce bunlar yeterli olamaz mı? Tavsiyeleriniz neler?
Windows'u stabil hale getirmek istiyorum artık. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.