Steam'in Türkçe'si - BuharTR

The_Leader61
27-09-2009, 15:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Sizlere BuharTR'yi takdim etmekten gurur duyuyoruz. Steam'in Türkçe'si - BuharTR nedir, neden vardır, ne zamana kadar devam edecektir? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, lütfen okumaya devam edin.

» BuharTR nedir?

BuharTR, en basit deyimle bir çeviri projesidir. Bu projeyi 2 madde ile tanımlayabiliriz.

- Türkçe Steam olarak BuharTR, kullandığımız platfromu Türkçe olarak görebilmektir. Tam anlamıyla bir çeviri için iznimiz olmasa da, önemli bir bölümü Türkçe olan Steam'i kullanma olanağı sunan BuharTR, böylelikle ileride Türkçe'mizin de 'Steam'i kullanmak istediğiniz dil' listesinde yer almasını sağlamaktır.

- Bir proje olarak BuharTR, Steam'in pek çok özelliğiyle Türkçe olarak kullanılmasıdır. Ayrıca, şimdiki ve gelecekteki Steam ürünlerine tam destek sunmayı amaçlayan BuharTR, Türkçe'mizin aktif olarak kullanıcılara hizmet etmesi için gerçekleştirilmiş önemli bir projedir.

» BuharTR neden vardır?

Bir anlamda 'sitem' olarak ortaya çıkmış bu projenin amacı, Türkçe'nin de önemli bir dil olduğunu, Türk kullanıcıların kullandıkları platformu kendi dillerinde görmesi gerektiğini savunmak için vardır. Türkçe'nin güzelliğini, Steam'e yakıştığını ve nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, resimlere bakınız.

Resimlerde de gördüğünüz üzere Türkçe, Steam içinde var olması gereken dillerden birisidir. BuharTR de bunu vurgulamak ve Türkçe'nin tam kapasiteyle kullanılabilir bir dil olduğunu göstermeyi amaç edinmiştir. Sayılaı 5.000'e yakın Türk kullanıcısının, Steam'i Türkçe olarak kullanmaya hakkı olduğunu düşünüyoruz.

» BuharTR ne zamana kadar varlığını sürdürecektir?

İlk etapta projemiz, Valve Steam'e Türkçe dilini ekleyene kadar devam edecektir. Lâkin bu amacımız gerçekleştikten sonra kaybolup gideceğimizi, hafızalarda bir anı olarak resmedileceğimizi düşünmeyin.

BuharTR, Steam'i çeşitli yönlerden zenginleştirmeye, faal-faal olmayan kullanıcı topluluğuna katkı  sağlamaya devam edecektir.

Saygılarımızla...
BuharTR - Steam'in Türkçe'si

Son Düzenleme: The_Leader61 ~ 27 Eylül 2009 17:36
OğuzxPc
27-09-2009, 17:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
661 mesaj

Siz bu kafayla daha çok proje yaparsınız...
:D

The_Leader61
27-09-2009, 17:35   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Merak ettim, hangi kafayla?

OğuzxPc
27-09-2009, 17:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
661 mesaj

Steam:Buhar+Ekliyeyim Özel isimler herhangi bir dile çevrilmez+Siz nasıl sağlıyacaksınız bu işi onca oyunu nereye upload yapacaksınız valla merak ettim :D

The_Leader61
27-09-2009, 17:54   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Bu bir çeviri projesi. Biz bir ekip kurduk, adımızı da BuharTR Proje Ekibi olarak belirledik. Herhangi bir yere yüklememize gerek yok, belirttiğim gibi bu sadece bir çeviri projesi. Siteye girerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.

OğuzxPc
27-09-2009, 18:10   |  #6  
Yıllanmış Üye
661 mesaj

1 çeviri için 1 site yapılır mı xD :D neyse steama verinde steamın Türkiye sitesi olsun

The_Leader61
27-09-2009, 18:19   |  #7  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Öyle kolay olmuyor maalesef. Umarız ileride dediğiniz gibi olur fakat şu an için çoğunluk oluşturmamız gerekiyor. Siz de bu oluşumda bize yardım edin, Türkçe olarak oyun oynama imkânını elde edelim.

OğuzxPc
27-09-2009, 18:26   |  #8  
Yıllanmış Üye
661 mesaj

Ben de gelmek isterdim fakat işte okullar açıldı gelecek yaz belki :)

The_Leader61
10-10-2009, 15:41   |  #9  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Herkese merhaba. Steam'i artık tüm ürk oyuncuları Türkçe olarak bugünden itibaren kullanabilecek.  Sitemizden ulaşabileceğiniz kurulumla platformunuzu Türkçe'leştirebilirsiniz. Sorunlarınız için anasayfadaki habere bakın.

Fraggenstein
25-11-2010, 17:29   |  #10  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Ben kullanıyorum çok da güzel olmuş elinize sağlık