SteamOS hakkında bilmeniz gerekenler!

CHIP Online
06-10-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun devi Valve'ın sürpriz işletim sistemi Steam OS hakkında bilmeniz gereken her şey!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ste ... rekenler_43008.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Valve, PC'lere özel, onu TV'nize takıp oyun oynamanızı sağlayacak yeni işletim sistemi SteamOS'u geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarmıştı. Oyun devinin işletim sistemi sadece oyunlarla da yetinmiyor, müzik ve film akışı yapmanıza da izin veriyor.


Televizyonlar için özel geliştirilen SteamOS, "çok sağlam" Linux altyapısına sahip. SteamOS'da oyunları direkt olarak oynayabildiğiniz gibi PC veya Mac'inizde yüklü oyunları TV'nize akış yaparak oynayabiliyorsunuz. Peki SteamOS oturma odanız için tam olarak ne ifade ediyor?


Valve ne yaptığının farkında


Valve, yakından izlenmeye değer bir şirket çünkü teknoloji tarihindeki en tutarlı performans gösteren şirketlerden bir tanesi. Dota 2, Half-Life, Counterstrike, Portal, Team Fortress 2, Left 4 Dead ve Steam platformuyla şirketin çıkardığı neredeyse her ürün başarılı.


Şirketin oturma odası PC'si piyasasına girmesi ise bu alanda rakiplerinden daha iyi şeyler yapabileceğini düşünmesinden kaynaklanıyor. Yeni nesil konsolları saymazsak en büyük rakipleri sadece Apple TV ve Chromebox; dolayısıyla rekabet oldukça zayıf.


Tüm Konu: SteamOS hakkında bilmeniz gerekenler!

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: www.chip.com.tr