MS patronu Steve Ballmer bugün Türkiye'de ve hükümet düzeyinde görüşmeler yapıyor. İşte nedeni...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Stev ... rkiye-de_12278.html
Steve Ballmer Ankara'da "TÜRKİYE'Yİ YAZILIM MERKEZİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ" dedi.
Bilkent Üniversitesi Cyberpark bünyesinde hizmet verecek olan Microsoft İnovasyon Merkezi'nin açılışını T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ile birlikte duyuran Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Microsoft'un Türkiye'de yazılım sektörünü, yenilikçiliği ve Ar - Ge'yi desteklemeye devam edeceğini bildirdi.
Ballmer, Microsoft'un, gençlerin yazılım geliştirme teknolojilerine erişimini kolaylaştıran DreamSpark programının kapsamını genişleterek Türkiye'deki lise öğrencilerinin de bu programdan yararlanmasının sağlanacağını söyledi. Steve Ballmer Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra önde gelen kuruluşların yöneticileri ile de görüşmeler yaptı.
"Türkiye Bilişimle Kalkınıyor" vizyonu çerçevesinde ülkemizde bilişim sektörünün gelişimine destek veren ve ekonomi için değer yaratan Microsoft, Ankara'da üst düzey bir buluşma gerçekleştirdi. Microsoft Corp. CEO'su Steve Ballmer ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz Ankara'da düzenlenen basın toplantısında bir araya gelerek Microsoft İnovasyon Merkezi'nin açılışını kamuoyuna duyurdular.
Bir günlük kısa bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Ballmer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra önde gelen kuruluşların yöneticileri ile de görüşmeler yaptı.
Ankara'da Bilkent Üniversitesi Cyberpark bünyesinde faaliyet gösteren Microsoft İnovasyon Merkezi yenilikçi Ar-Ge yazılım projelerine ev sahipliği yapıyor. Microsoft bu merkezde finansman, ileri teknoloji, uzmanlar ve danışmanlar sağlayarak; iş ortaklarının hem kendi, hem de kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmesine yardımcı olacak. Böylece yazılım ekonomisi ve Ar - Ge gelişirken, Türkiye'de yenilikçi kültür güçlenecek ve ekonomi için ciddi değer yaratılacak.
Tüm konu: Steve Ballmer hangi proje için Türkiye'de?
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Ballmer'ın bu açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?