STI'ın Cell işlemcisi hakkında

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
d1laver
07-05-2005, 12:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Mayıs 05 sayısında bahsi geçen STI (Sony, Toshiba, IBM)'ın ortaklaşa yürüttüğü Cell işlemcisi ile ilgili inceleme yazınız çok güzeldi. ABIT ve ASUS'un celeron işlemciler için dizayn ettiği çok işlemcili anakartlara değinmenizde ayrı bir nostalji yaşatmadı değil bana doğrusu. (bir zamanlar o anakartlardan almayı kafaya koymuştum da ama olmadı çeşitli nedenlerden dolayı)

  benim burada ilave etmek istediğim. henüz hangi tarihte çıkacağı belli olmamasına rağmen müteakip yayınlayacağınız yazı/yazılarınızda (eğer bu işlemci için hedeflenen bütün bir tüketici elektroniği piyasası ise, yani bu doğruysa müteakip dönemlerde yine inceleme yazıları yazılması bana kaçınılmaz gibi geliyor) bütün bir işlemci incelemesini de almanız bence faydalı olur. tabii 8086'dan itibaren değilde yakın dönemde kullanılan işlemciler, mesela pentium 100'den veya bir muadilinden başlayarak bahsederseniz. (yani transistör sayısı şu idi. çekirdek yapısı bu idi ve hatta bunu bir tablo olarak belirtirseniz) hem biz son kullanıcıların elinde işlemciler hakkında ayrıntılı bir liste olur. hem işlemcilerin tarihsel gelişimide bizde bulunmuş olur. böylelikle inceleme yazısı daha kapsamlı olmakla birlikte, cell işlemcisinin ezici üstünlüğünü daha iyi kavrayabiliriz diye düşünüyorum.
  o yazıyı yazan editörün ismini şu an hatırlyamıyorum ama tekrar vurgulam istiyorum çok güzel bir incelemeydi.(ama bu daha güzel olamayacağı anlamına gelmiyor) başarılarının devamını diliyorum.