Su depoları temizlenmediğinde hastalık saçmaktadır. Sağlık bakanlığının önergelerinde belirttiği gibi sular kesildiğinde üç ayda bir, kesilmediğinde altı ayda bir periyodik olarak su depoları temizlenip dezenfekte edilmelidir.
Hepatit, dizanteri, kolera gibi birçok hastalık temizlenmemiş su depolarından gelen suya temas yolu ile bulaşmaktadır. Çocukların, bebeklerin ve bazı sağlık sorunu yaşayanların bağışıklık sistemi sağlıklı birine göre daha zayıf olduğu için pis su ile temasta bu hastalıklar kolaylıkla bulaşabilmektedir.
Sağlıklı su temizlenmiş ve düzenli bakımları yapılan depolarda muhafaza edilmelidir.
Şebekeden depoya gelen su her ne kadar klorlu ve arıtılmış olarak gelse de depo içerisinde bekledikçe ve su kanallarında taşıdıkları kum, balçık ile sağlığı tehdit edebilecek duruma kolaylıkla gelmektedir.
Kum, balçık ve depoda olmaması gereken çeşitli metal, tahta, kedi fare gibi canlı leşleri su deposunda dibe çökerek sirkülasyona uğramamakta ve mevcut suyu kirletmeye başlamaktadır.
Her beş depodan 1 tanesinde bu haşere kalıntılarına rastlanmaktadır.
Kişisel temizliğimizi yaptığımız da kullandığımız su, sebze ve meyvelerimizi yıkarken kullandığımız su, günlük yaşamımızın her anında kullandığımız su, temizlenmeyen bir depodan geldiğinde hastalık kaçınılmaz son.
Su deposu temizliği, su deposu dezenfekte, su deposu dezenfeksiyon, su deposu temizlik, su deposu temizleme hizmetleriniz için lütfen 02125540555 iletişime geçiniz.