arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ben sistemimim bazı parçalarını degişmek istiyorum eski işlemcimi kullanarak yeni bir anakart almayı düşünüyorum işlemcim Intel Core 2 Quad Q6600 LGA775 (FC-LGA6) almayı düşündügüm anakart modeliyse ASUS P5G41C-M LX Intel G41 DDR2 / DDR3 1333MHz ayrıca bunlara ek olarakta KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram HIS HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 ekran kartı HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI ayrıca işlemci sogutucusu alıp biraz işlemciye yüklenerek sistemin performansını biraz ileri taşımayı düşünüyorum
bu parçalar bir birleriyle uyum saglarmı böyle bir sistem kurmamda bir sakınca varmı yani herhangi bir uyumsuzluk olurmu aralarında onu merakediyorum yardımcı olan arkadaşa şimdiden teşekkürler...
şu sistem uyumlu çalışırmı?
O rami o anakartla takamazsın heleki öyle bir işlemci varken...
bütcem yaklaşık 1000tl kadar ama şuan işlemciyi i serisibe taşımak anakart ram ve işlemci maliyeti açısından ekstradan 600 700 tlk külfet getiriyor bende beni 2 yıl kadar idaredecek bir yol olarak mevcut işlemcime overlock yapıp 1333 uyumlu ramlarla çalışacak bir anakartla sistemi biraz dopinglemek yolunu seçmeyi daha mantıklı buldum yukardaki ekran kartı yerine gigabaytın gtx460 serisini almayı düşünüyorum şimdi işlemciyi i 7 yada 5 yapsam mevcut işlemcim elde kalıyor ekstradanda bu nesil yeni oldugundan uyumlu anakartlarda çok pahalı bilmiyorum ama en dogrusu buymuş gibi geliyor ...
bu arada eklemeyi unuttugum küçük bir not yukardaki işlemci bundan iki yıl evvelinin en iyi işlemcisiydi ve 64 bittir zaman bir çok şeyi eskitsede unutmayalımki bugun övülen parçalarda yarın vasat olarak nitelendirilecek sonuçta halen kullanılıp uygun yöntemlerle hoş sonuçlar eldeedilebilecek bir bileşeni sırf performans bakımından yeniye kıyasla maxsimumdan düştü diye kaldırıp atmak bana hem israf hemde saçmalıkmış gibi geliyor bence dogru olan içimizdeki şu mükemmele ulaşma sahip olma istegini yenip ihtiyaçlarımızı karşılayacak şeylerlede yetine bilmeyi ögrenmektir i serisi bu işlemciyi belkide tepeler ama bu işlemcide onun yaptıgı herşeyi tatminkar bişekilde yapmayada yeter gibi geliyor
anakartı değiştirip ddr3 bellek takman performansa çok etkilemez 1000 tl iyi bütçe amd tabanlı işlemci,anakart,güç kaynağı,bellek,ekran kartı al
yada
mevcut anakartı değiştirme,ekran kartı,güç kaynağı,bellek al işlemciyi overclok et
2. seçenek daha mantıklı biraz da paran cebinde kalır.
daha önce iki anakartımda sorun çıkmıştı bu üçüncüsü aynı sorun bundada çıkmaya başladı mavi ekran proplemi pc casper marka powerslopsi biraz dandik gibi ama ben msı bu serisindednde kuşkuluyum yukarda anakartı degişmemdeki diger bir nedende aslında bu asusun daha kaliteli oldugunu düşünüyorum..
350 watt galiba mevcut ekran kartımda ömrünü tamamlamış cinsten saphire x1550 yani ekran kartı yönünden yenilige gitmem mecburiydi sistemdedearızalar olunca sadece işlemciyi tutarak uygun bir bütceyle belli bir süre beni idare edecek yukardaki bir kombinizasyon yapabildim şimdi i serisine geçmek bence akıllıca olmaz pek..