şu virüsü nasıl temizleyebilirim?

ikavakli
17-06-2007, 12:46   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

arkadaşlar pc'ye geçenlerede c ve d bölümünün ikisine birden format attırdım ve format sonrası pc ikinci gün anormalleşti.oyunlar yada dosyalar açılmıyor.elimde de Avast 4.7.942 var.bunu yüklediğimde taramaya başlar başlamaz C:\C-Media\W2K-ME\Mixer.exe bulaşan virüs win32:jeefo diye uyarı verdi.sil diye klavyeden komut vermek istediğimde klavye çalışmıyordu ve ekran donup kaldı.bende bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran açıldı fakat masaüstü simgeleri ve görev çubuğu falan ekranda hiç birşey yoktu.sadece masmavi bir ekran ve farenin oku görünüyordu.pc'yi kapatmak istediğimde Program sonlandıır Explorer.exe şimdi sonlandır uyarısı çıkıyordu.şimdi sonlandırı seçtim ve kapattım.tekrar açmak istediğimde gene ekranda hiçbirşey yoktu.sonra gene aynı durum.enson olarak ta diğer kullanıcı hesabım ile oturum açtım ve ekran kendine geldi.kapatıp tekrar esas kullanıcı hesabımla oturum açtım.durum normale vardı.fakat ekran açıldığında 3 tane DOS ekranı çkıp kapanıyor hızla.bir de yeni yüklediğim avastı açıp tekrar tarama yapmak istedim ve bir uyarı da orada aldım. uyarı şöyle:

C:\Program files\Alwil Software\Avast4\ashAvast.exe

ve uyarı kutusunda da şöyle yazıyor:

Windows belirtilen aygıta, yola veya dosyaya erişemedi.Öğeye erişmek için gereken izinleriniz olmayabilir. altta da TAMAM butonu.

daha önceleri de format atıp aynı avast'ı yüklediğimde böyle olmamıştı.arkadaşlar bilgisayarımın durumu nedir ve nasıl durumları düzeltebilirim?

erkanc
17-06-2007, 13:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

virüs exe uzantılı tüm dosyalara bulaşmıştır bence sabit diakini tüm içeriğini başka bir pc takarak tararttır temizle ondan sonra işletim sistemini yeniden kur kasperky ile tarat istersen

ExCeLLiuM
17-06-2007, 13:59   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

mixer.exe C-Media'nın onboard ses kartının sürücüsüyle yüklenen bir program. Bu program bazı hata mesajları verebiliyor, windowsun açılış hızını yavaşalatabiliyor.

bu siteye giderek bu programdaki hataları giderebilirsin. Ancak senin asıl sorunun virüslerle ilgili!

Sistemine Win32.Jeefo virüsü bulaşmış. Bunu kaldırmanın yolu,
önce sistemindeki antivirüsü kaldıracaksın. Sonra aşağıdaki linke tıklayıp açılan sayfadaki programı yükleyeceksin.

Bu program bu virüsü kökten temizliyor. Ayrıca bulaştığı dosyaların tekrar kurtarılmasını sağlıyor.

ExCeLLiuM
17-06-2007, 14:03   |  #4  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Win32.Jeefo virüsünü biraz tanıyalım, ama tanışmayalım :))

virüs çalıştığında kendini SVCHOST.EXE olarak windows dizinine kopyalar.
Ayurıca kendisini bir servis olarak başlatır ve hafızaya yerleşir.

registry e,
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices\PowerManager, = "%Windows%\SVCHOST.EXE"
yerleşir.

Normalde SVCHOST windoewsun sistem dosyasıdır. Bu virüs onunla aynı adda bir dosya oluşturarak içerisine
kendini yerleştirir.  36,352 byte boyutundadır.

Harddiskin tüm sürücülerini arayarak bulaşabileceği dosyaları arar. Özellikle .exe dosyalarını bozar.

Bulaştığı dosyaların boyutu 36,352 byte artar. fakat
son değiştirme zamanı aynı kalır.

virüsün kodu şu gizli mesajı barındırmaktadır.
"Hidden Dragon virus. Born in a tropical swamp"
"Gizli Ejderha Virüsü. Tropikal bataklıklarda doğdu"
fakat bu mesajı kullanıcılara göstermez. sadece kodunun içerisinde yazan bir mesaj.

ikavakli
17-06-2007, 15:12   |  #5  
OP Yeni Üye
31 mesaj

arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederin, ama şöyle düşünüyorum.pc'ye c ve d'ye tekrar format atsam problem giderilmiş olur mu?

Borga-x
17-06-2007, 15:23   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

tabı olur ama önemli bilgi ve belgeler uçacak. Bence AWAST'tan hemen kurtul kaspersky kur adaware kur hıcbır sey bulaşmaz

black_flood
17-06-2007, 17:37   |  #7  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

aslında formata gerek yok bu virüs basit bişey tehlike seviyesi sıfır desem yeridir çünkü iyi antivirüs yazılımı olan sistemlere hiç birşey yapamıyor güncelleme eksiği olsa dahi antivirüsün.ama şuda bir kötü yanı bazı antivirüsler temizleyemiyor normal modda bunu mecburi güvenli kipte açıp güncel antivirüslen sistemi taratmak gereklidir.örneğin explorere.exe,svchost.exe sistemin altındadır bunlara bulaşmışsa normal modda kasperskylan falan silmen imkansız güvenli kipte ancak tamamen halledebilirsin çünkü bu modda sadece gerekli olan sistem dosyaları çalışır ve virüs aktif durumda olmaz.mks ve panda yazılımları güvenli kipe ihtiyaç duymadan ve hiç güncellemeden temizleyebilmektedir.ama dosyaların yapısı bozulmasın ve sistem hata vermesin istiyorsan pandayı kullan smartclean 3 teknolojisi sayesinde zarar görmüş dosyalarıda düzeltebilmekte ve hiç bir şekilde ne günli kipe ihtiyaç duyar nede karantina yapar.

asimileci
18-06-2007, 08:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

çare format değil

nod32 kaspersky antivir derim

ad/spy koruması olaraktan ad-aware spyware doctor ve spy sweeper kullanmanızı öneririm