arkadaslar yurt disindan bir sony 5+1 sony muzik seti geldi.baglantilarini yaptim.tum hoparlorlerden ses geliyor ama subwoofer dan gelmiyor.elektrik geliyor bas sesi biraz artiyor ama ses cikmiyor. ne yapmam gerekli tskkurler.
subwoofer sorunu sony mhc-gn1000d
ilk once subwoofer'ın arkasında(yada varsa kumandasında) bas ayarı vardır onu ac. eger ordan degilse pcdeki ayarlara bak; 5+1yapılandırmasını ayarla, veya eklayzrdan falan kısıksa bas onu ac. eger aygıt saglamsa bunlardır sorunun sebebi en buyuk ihtimalle...
arkadaşım ses derken bas sesinden bahsediyoruz degilmi çünkü bastan kolan lardan gelen ses kadar ses gelmez çünkü baslar sesi süzerek bas frakanlarını toplayıp verir
yani subwoofer dan ne bas sesi ne de normal ses geliyor.ama kapatincada diger hoparlorlerden gelen bas sesi azaliyor,yani bu subwooferdan ses gelmeli degilmi.. diger 5 hoparlorden ses geliyo ama subwoofer den hic gelmiyo. ama test yapinca hepsinden geliyo acaba farkli bi yere koymak mi lazim.Bir de sanirim turkiye de bu urunden yok.turkce klavuz da bulamadim.;markasi sony MHC-GN1000D
kablolarını dogru taktıgından eminol
sub jakına takmalısın birde bu müzik seti degilmi
normal şartta bası kuvvetlice vermelidir arzalı olsugunu sanmam sadece kablolar yanlış yere takılmıştır
klavuzunda baglantı şeması vardır ona baktınmı
kablolar dogru eminim.subwoofera akimda geliyo ama koskocaman hoparlorden ses(hem bas hemde normal) gelmiyo.sadece sesi cok acinca hava cikisindan biraz hava geliyo. zaten 2 tane cikisi var biri subwoofer out terminal digeri de system control jack
aslında subwoofer'ın yerlesimide onemli. diger hoparlörler gibi sesi vermedigi icin sadece altlarda ise yarıo(ozellikle en etkili yeri masanızın altı) sen yukarı yada acık ortada bi yere koyduysan ondanda tam hissedemio olabilirsin buda bi ihtimal solim dedim ;)
Teknik bir sorun yoksa bağlantıdan kaynaklanıyor dicem ama arkadaşlar söylemiş ve send edoğru bağladığını söylüyorsun.
Subwoofer lardan normal sesi duymak zordur. Sadece bir uğultu duyulur. Ancak çevresel kolonlarla birlikte kullanıldığında değer ortaya çıkar.
SUB un konumuda oldukça önemlidir. Bassın kuvveti ve derinliğini bence %50 sini bulunduğu konum etkiler. Ben odamdaki koltuğun alt kısmındaki bölmeye yerleştirdim. 2 kat daha derinlikte ve güçte bir bass sesi duyuyorum şu anda eskiye göre. Sadece kapalı yerde olması değil bir de uzak bir yerde olmasıda sesi güçlenirir. Daha doğrusu bas sesi uzaktan daha iyi algılanır. Yakınlara koyamamaya çalış.