Sunucu yada server nedir ? nasıl olur ? hangi program kurulur ? biyerden izin almak gerekirmi kaç paraya mal olur arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ayrıntılı bi şekilde anlatabilicek olan varmi ?
Sunucu yada server !
şimdi kendi serverinimi kurcan yoksa bi serverdan host fln mı alcan??
eger kendi serverini kurcaksan windows ustunde windowsun kendi iss sini kullanarak kurabilirsin(server ve ultimate wersionlarda)(ugraştırır biraz ayarlaması fln karışık birazs :S) yada wamp gibi sunucu programları kullanabilirsin herhangi biyerden izin almana gerek yok ancak internet bağlantının yeterince hızlı olması lazım(orta halli bişey icin en az 4 mbit)
Yok kendin kurmak için diyorum ben... 1024 ile olmazmı ?
Ya biri ayrıntılı anlatsın linux nasıl windows nasıl ben en ufak bir bilgiyi bile istiyorum ayrınlı anlatan bir arkadaş yokmu ?
http://sourceforge.net/project/d ... e&use_mirror=freefr adresinden wamp i indir http://www.bilgipasaji.com/forum ... esimli-anlatim.html de resimli anlatımla kur(burda biraz eski bi wersion ama hemen hemen aynı kurulum) sonra eğer joomla kurcaksan http://joomlatr.org/index.php/ek ... unc=showdown&id=329 adresinden joomlayı indir gelen dosyayı c:\wamp\www\joomla klasorune ac interneti ac adres satırına http://localhost/joomla yaz direk kuruluma girer zaten http://forum.joomlatr.org/joomla ... -anlatim-t3607.html buda kurulumun anlatımı
kuracağın servera dışardan erişim olcakmı? olmicaksa internet onemli değil ancak olcaksa ve sayfaların yeterince hızlı acılmasını istiosan en az 4mbit ama dışardan 1-2 kisi baglancaksa 1mbit te idare eder(ama cok yawas 30kbayt/s ne bekleyebilirsin ki?)
Dışardan giriş olsun istiyorum sunucunun donanım özellikleri nasıl olmalı windowsmu ,linuxmu ne kurmalıyım bunlara tam cevap istiyorum mesela sunucu nasıl olmalı işte şu kadar hdd vs. vs. 4 mbit internet bağlantısı aylık ne kadar ?
ttnetin 4mbiti aylık 89 ytl http://www.ttnet.com.tr/evde_3 burdan bakabilirsin ancak server kurcam dersen https://www.chip.com.tr/forum/EN-KIYAK-iNTERNET_t90021.html bunu oneririm ben eğer bulunduğun yere destekleri warsa bundan baglattır
server kurmak için eger sadece yuksek bi hdd altyapıyı calıştırabilcek kadar iyi bi işlemci yeter bence ama cok profesyonel olcak diosan bu iş için uretilen server pcler war googledan aratıp ozelliklerine bakabilirsin
benim linuxle pek aram yok hiç denemedim linuxte host kurmayı ama windowsta cok yaptım pek bi fark yok aslında
Ya bende google den aratmasını biliyorum önceden aklıma geldi :) ancak ben burada profesyonel arkadaşlardan bilgi almak istiyorum... _Cypher_ özet geçiyosun.
Ben Şöyle Anlatılmasını Istiyorum;
SUNUCU YADA SERVER
* Sunucu Yada Server Nedir ?
* PC'de Hangi Donanımlar Kullanılmalıdır ?
* Hangi programlar gerekir ?
* T.c Sunucu Yada Server Kanunu ( varsa ).
KURULUM WINDOWS
* Windows sunucu yada server nasıl kurulur ?
* Nasıl Güncellenir ?
* Güvenlik için hangi programlar kullanılmalıdır ?
* Hangi web dillerini destekler. (ör: Asp ,php).
* Püf noktaları ve Performans ayarları nelerdir ?
KURULUM LINUX
* LINUX sunucu yada server nasıl kurulur ?
* Nasıl Güncellenir ?
Yani Kısacası A'dan Z'ye Bol ayrıntılı Adım adım Bir Anlatım istiyorum Bence Buna, Çok Kişinin ihtiytacı var umarım CHIP Online Yetkilileri konuyu görüp bizi aydınlatırlar...
Diğer Kullanıcılarında Yardimci Olmasını rica ediyorum...
Lütfen herkez duyarlı olsun, bu konu benim için önemlidir ,üşenmeyin arkadaşlar yardımcı olun lütfen...
Saygılarımla, Teşekkürler...
* Sunucu Yada Server Nedir ?
Sunucu: sunan-servis eden. Bir çok çeşit vardır bu konuda, sunucu ismi kadar kısa bir kavram değil. PC Labs'ın hazırladığı makaleyi verip geçiyorum bu ilk başlığını
Herhangi belirgin bir kanun yok. Fakat bakanlıktan alınabilecek bir Barındırıcı Lisansı var.
Bu ilk 4 sorunu cevaplayacaktır.
KURULUM WINDOWS
Örneğin Windows server 2003, Kurulumu çok detaylı bilgi istemiyor. Basit adımlar, sıradan bir XP kurulumundan pek farkı yok. Sonrasında Server 2003 turunu izlersen sana adım adım anlatır ne ile ne yapacağını fakat aşırı detay bekleme.
Kurulumunda pek bir espri olmasa da, geliştirmesinde oldukça bilgi ve deneyim istiyor. Örneğin, sıradan bir S2003'ü Media Server'a çevirmek her babayiğidin harcı değildir. Bu işler için, kurslar, eğitim programları ve microsoft'un açtığı lisans sınavları var. Eğer istiyorsan bunlara yönelmelisin.
* Nasıl Güncellenir ?
Windows Update ve bunun yanında MSDN ve Update sitesini sıkı sıkıya takip etmen gerekir.
Güvenlik gerçekten ciddi bir konudur ve böyle yüzeysel bahsedilemeyecek kadar detaylıdır. Sana bazı temel bilgileri aktarmaya çalışayım.
-Mutlaka Sistemi c:\windows dan farklı bir dizine kur (ör: C:\benbualeminkralıyım)
-Kurulum sırasında ihtiyacın olmayan Windows bileşenlerini mutlaka ve mutlaka kaldır. Bunlar ne kadar çok olursa, oluşan açıklardan etkilenme oranın artar. Ör: X bileşeninde bir açık bulunduysa ve o senin sisteminde yüklü ise, bundan zarar görebilirsin ama değilse hiç dert etmene gerek kalmaz.
-Yöneticinin İsmini değiştir. Genellikle bu Administrator dır, sen farklı birşey yap.
-Yazılımla beraber verilen Güvenlik Yönergesini ezberleyecek kadar çok oku.
-Mutlaka NTFS kullan
-Güncellemeleri çok iyi takip et.
-SCW yapılandırmasını mutlaka yap.
-Alan adı hesapları kullanma. Bunun yerine Local hesaplar oluştur.
-Evde kullanacağın için, Kablosuz bağlantı bulunması gibi bir hata yapma. Genel paylaşım özelliklerini ve Ağa bağlı diğer bilgisayarların güvenliğinden emin ol.
Gerekli güncelleştirmelerle dünya üzerindeki her dili destekler. Performans farkları oluşabilir ve güvenlik riskleri doğurabilir
Performansın makine konfigurasyonun ve bağlantınla doğru orantılı. Doğru bakımları, temizliği, ısıyı ayarlarsan bir sıkıntı yaşamazsın. Bu konuda aşırı fazla bilgi yığını olduğu için buraya yazamıyorum. Eğer tercihin bu olursa, e-book takviyesi yapabilirim.
KURULUM LINUX
İş Linux'a döndüğünde biraz karmaşa biraz da kolaylık oluşuyor. Önce yapman gereken sana uygun Linux sürümünü seçmek. En rahatı RedHat'dir. Kurulum sırasında SERVER seçtiğinde gerekli bilgileri senden toplar ve kurulumu yapar. Ayrıca üstün bir çaba gerektirmez ama nereye ne yazman gerektiğini bilmen gerekir. Internet ve sunucu terimlerine hakim olmalısın.
* Nasıl Güncellenir ?
Yayımcının sitesini ve genel linux dağıtımlarını sıkı sıkı takip ederek.
Güvenlik için sunucularda programlar pek tercih edilmez. Bunların yerine paneller vardır. Örneğin Cpanel, Plesk, kullanıcılar işlemlerini bunların üzerinden yapacağı için, zararlı yazılımları tesbit eden scriptler ve anti-virusler güvenliği yeterince ellerinde tutuyorlar. Bunun dışında, WinServer'da bahsettiklerimden pek farkı yok.
Linux sistemler ASP hariç bir çok dili eklenti ve ayarlamalarla desteklerler. ASP desteğide sunabilirsin fakat ben pek başarılı bulmuyorum.
Kusura bakma kısa geçmek zorundayım. Tercihlerine göre seni yönlendirmekten başka birşey yapamam çünkü benim elde ettiğim bilgiler yılların getirdiği deneyim ve sürekli yaşadığım sorunlardan elde ettiğim deneyimler. Bir çırpıda buraya yazabileceğim kadar basit ya da kısa şeyler değiller. Basit başla, zaten kullanıcı hatalarını araştırırken yeterince çok şey öğreniyorsun.
Bir anı anlatmak istiyorum. Bir keresinde Otomatik Web Sitesi yapacak bir programı yazarken, bir arkadaşla beraber Cpanel kaynak kodlarına kadar değişiklik yapmak zorunda kalmıştık. Bir seri işlem ve araştırma sonrasında, çözdüğümüz onlarca sorunun yanında güvenlik konusunda yılların eğitimini kapsayacak kadar geniş bir bilgi sahibi olduk. Cpanel ile yaptığımız görüşmelerde, Cpanel 12'nin Türkçe çeviri işleri ve eğitim programlarına kadar teklif aldık. Sonrasında onlarında desteği ve yönlendirmesiyle sunucular ve güvenlik konusunda oldukça geniş bir deneyim sahibi olduk. Ben bu işlerin anlatmakla olacağına pek inanmıyorum. Dene, boz, kır, yeniden kur çabala. Birazcık yazılım bilgin varsa bir çok şey anlayabileceğin ve altından kalkabileceğin kadar kolay güven bana.
Sunucular konusunda da farklı bir kaç bilgi vereyim siteyi pek okuma şansım olmadı, sadece bir göz gezdirdim.
Öncelikle, sunucu tercihin illaki gerçek bir sunucu kıvamında olması gerekmiyor. Evdeki bilgisayarınıda internete açabilir ve sunucu haline getirebilirsin. Fakat, gerek performans, gerek şartlar açısından bunu evde yapamazsın. Neden:
-Bir DataCenter'da ki gibi soğutma sistemi sağlayamazsın,
-Elektrik kesintisi, TTnetin sunduğu kıytırık bağlantılardaki sorunlar gibi bir çok engel bu işi ticari boyuta dökmene engel teşkil eder.
-Sahip olduğun ağ ne kadar güvenli dersen de, güvenli değildir.
-Bağlantı hızın TTnet'e kaldığı için, oldukça yetersiz kalacaktır. Örneğin, benim sunucularımdan birisi 100mbt internet erişimine sahip ve yetersiz kalıyor. İçinde sadece 32 site barındırdığı halde. Tabi bu bahsettiğim siteler Chip kadar büyük olmasada, sıradan bir portal kadar da küçük değiller. Bu bahsettiğim bağlantı, site başına aylık 16gb trafiği kaldıramayabiliyor.
Ttnetten alacağın 4mbt bağlantıda ise, 1mbt upload hızı var. Bir sunucu için download değil, Upload hızı daha önemlidir. Kaldı ki bahsettiğim 1mbt sözde 1mbt bir bağlantıdır ve asla bu hızı yakalayamamıştır.
-İşi gerçek bir sunucu ile yapacaksan, donanımını oldukça sağlam seçmen gerekir. Raid ya da Skazi diskler, birden çok işlemci, gblarca ram gibi bir sunucnun ortalama maliyeti 5000$'dan başlar. 100lere doğru gider.
-Tabi bunca şeyin yanında, birde lisanslar var. Örneğin, Windows server + sql server gibi tonla yazılıma ücret ödemen gerekebilir.
Sana tavsiyem, amerikadan ucuz bir Dedicated sunucu tut, canına oku, yönetimini öğren ondan sonra kendine çevirmeye başla.
Buradaki bilgiler tamamen deneyim ve gözlemlerden oluşuyor. Elimden geldiğince paylaşmak istedim ama sayfalarca döküman yazmak gerekir bu durumu istediğin düzeyde açıklayabilmek için. Yinede bir göz gezdirdiğimde ön bilgi sağlayabilecek kadar geniş buldum. Ek bir sorun olursa buraya yazabilirsin. Tercihlerinden sonra yardıma ihtiyacın olursa da çekinmeden mesaj atabilirsin.
Bu işle amatör seviyeyi kendi başına aldıktan sonra, bir eğitim kurumunu muhakkat ziyaret etmeni tavsiye ederim. Ne yazılı döküman ne de görsel döküman, bu kadar geniş bir kavramı karşılayacak kadar bol bilgi veremez. Uygulamaya ihtiyacın var.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar.
frozen* Sunucu Yada Server Nedir ?bana sanki copy-paste (kopyala-yapıştır) gibi geldi
Sunucu: sunan-servis eden. Bir çok çeşit vardır bu konuda, sunucu ismi kadar kısa bir kavram değil. PC Labs'ın hazırladığı makaleyi verip geçiyorum bu ilk başlığını
Herhangi belirgin bir kanun yok. Fakat bakanlıktan alınabilecek bir Barındırıcı Lisansı var.
Bu ilk 4 sorunu cevaplayacaktır.KURULUM WINDOWS
Örneğin Windows server 2003, Kurulumu çok detaylı bilgi istemiyor. Basit adımlar, sıradan bir XP kurulumundan pek farkı yok. Sonrasında Server 2003 turunu izlersen sana adım adım anlatır ne ile ne yapacağını fakat aşırı detay bekleme.Kurulumunda pek bir espri olmasa da, geliştirmesinde oldukça bilgi ve deneyim istiyor. Örneğin, sıradan bir S2003'ü Media Server'a çevirmek her babayiğidin harcı değildir. Bu işler için, kurslar, eğitim programları ve microsoft'un açtığı lisans sınavları var. Eğer istiyorsan bunlara yönelmelisin.
* Nasıl Güncellenir ?
Windows Update ve bunun yanında MSDN ve Update sitesini sıkı sıkıya takip etmen gerekir.
Güvenlik gerçekten ciddi bir konudur ve böyle yüzeysel bahsedilemeyecek kadar detaylıdır. Sana bazı temel bilgileri aktarmaya çalışayım.
-Mutlaka Sistemi c:\windows dan farklı bir dizine kur (ör: C:\benbualeminkralıyım)
-Kurulum sırasında ihtiyacın olmayan Windows bileşenlerini mutlaka ve mutlaka kaldır. Bunlar ne kadar çok olursa, oluşan açıklardan etkilenme oranın artar. Ör: X bileşeninde bir açık bulunduysa ve o senin sisteminde yüklü ise, bundan zarar görebilirsin ama değilse hiç dert etmene gerek kalmaz.
-Yöneticinin İsmini değiştir. Genellikle bu Administrator dır, sen farklı birşey yap.
-Yazılımla beraber verilen Güvenlik Yönergesini ezberleyecek kadar çok oku.
-Mutlaka NTFS kullan
-Güncellemeleri çok iyi takip et.
-SCW yapılandırmasını mutlaka yap.
-Alan adı hesapları kullanma. Bunun yerine Local hesaplar oluştur.
-Evde kullanacağın için, Kablosuz bağlantı bulunması gibi bir hata yapma. Genel paylaşım özelliklerini ve Ağa bağlı diğer bilgisayarların güvenliğinden emin ol.
Gerekli güncelleştirmelerle dünya üzerindeki her dili destekler. Performans farkları oluşabilir ve güvenlik riskleri doğurabilir
Performansın makine konfigurasyonun ve bağlantınla doğru orantılı. Doğru bakımları, temizliği, ısıyı ayarlarsan bir sıkıntı yaşamazsın. Bu konuda aşırı fazla bilgi yığını olduğu için buraya yazamıyorum. Eğer tercihin bu olursa, e-book takviyesi yapabilirim.KURULUM LINUX
İş Linux'a döndüğünde biraz karmaşa biraz da kolaylık oluşuyor. Önce yapman gereken sana uygun Linux sürümünü seçmek. En rahatı RedHat'dir. Kurulum sırasında SERVER seçtiğinde gerekli bilgileri senden toplar ve kurulumu yapar. Ayrıca üstün bir çaba gerektirmez ama nereye ne yazman gerektiğini bilmen gerekir. Internet ve sunucu terimlerine hakim olmalısın.
* Nasıl Güncellenir ?
Yayımcının sitesini ve genel linux dağıtımlarını sıkı sıkı takip ederek.
Güvenlik için sunucularda programlar pek tercih edilmez. Bunların yerine paneller vardır. Örneğin Cpanel, Plesk, kullanıcılar işlemlerini bunların üzerinden yapacağı için, zararlı yazılımları tesbit eden scriptler ve anti-virusler güvenliği yeterince ellerinde tutuyorlar. Bunun dışında, WinServer'da bahsettiklerimden pek farkı yok.
Linux sistemler ASP hariç bir çok dili eklenti ve ayarlamalarla desteklerler. ASP desteğide sunabilirsin fakat ben pek başarılı bulmuyorum.
Kusura bakma kısa geçmek zorundayım. Tercihlerine göre seni yönlendirmekten başka birşey yapamam çünkü benim elde ettiğim bilgiler yılların getirdiği deneyim ve sürekli yaşadığım sorunlardan elde ettiğim deneyimler. Bir çırpıda buraya yazabileceğim kadar basit ya da kısa şeyler değiller. Basit başla, zaten kullanıcı hatalarını araştırırken yeterince çok şey öğreniyorsun.
Bir anı anlatmak istiyorum. Bir keresinde Otomatik Web Sitesi yapacak bir programı yazarken, bir arkadaşla beraber Cpanel kaynak kodlarına kadar değişiklik yapmak zorunda kalmıştık. Bir seri işlem ve araştırma sonrasında, çözdüğümüz onlarca sorunun yanında güvenlik konusunda yılların eğitimini kapsayacak kadar geniş bir bilgi sahibi olduk. Cpanel ile yaptığımız görüşmelerde, Cpanel 12'nin Türkçe çeviri işleri ve eğitim programlarına kadar teklif aldık. Sonrasında onlarında desteği ve yönlendirmesiyle sunucular ve güvenlik konusunda oldukça geniş bir deneyim sahibi olduk. Ben bu işlerin anlatmakla olacağına pek inanmıyorum. Dene, boz, kır, yeniden kur çabala. Birazcık yazılım bilgin varsa bir çok şey anlayabileceğin ve altından kalkabileceğin kadar kolay güven bana.
Sunucular konusunda da farklı bir kaç bilgi vereyim siteyi pek okuma şansım olmadı, sadece bir göz gezdirdim.Öncelikle, sunucu tercihin illaki gerçek bir sunucu kıvamında olması gerekmiyor. Evdeki bilgisayarınıda internete açabilir ve sunucu haline getirebilirsin. Fakat, gerek performans, gerek şartlar açısından bunu evde yapamazsın. Neden:
-Bir DataCenter'da ki gibi soğutma sistemi sağlayamazsın,
-Elektrik kesintisi, TTnetin sunduğu kıytırık bağlantılardaki sorunlar gibi bir çok engel bu işi ticari boyuta dökmene engel teşkil eder.
-Sahip olduğun ağ ne kadar güvenli dersen de, güvenli değildir.
-Bağlantı hızın TTnet'e kaldığı için, oldukça yetersiz kalacaktır. Örneğin, benim sunucularımdan birisi 100mbt internet erişimine sahip ve yetersiz kalıyor. İçinde sadece 32 site barındırdığı halde. Tabi bu bahsettiğim siteler Chip kadar büyük olmasada, sıradan bir portal kadar da küçük değiller. Bu bahsettiğim bağlantı, site başına aylık 16gb trafiği kaldıramayabiliyor.
Ttnetten alacağın 4mbt bağlantıda ise, 1mbt upload hızı var. Bir sunucu için download değil, Upload hızı daha önemlidir. Kaldı ki bahsettiğim 1mbt sözde 1mbt bir bağlantıdır ve asla bu hızı yakalayamamıştır.
-İşi gerçek bir sunucu ile yapacaksan, donanımını oldukça sağlam seçmen gerekir. Raid ya da Skazi diskler, birden çok işlemci, gblarca ram gibi bir sunucnun ortalama maliyeti 5000$'dan başlar. 100lere doğru gider.
-Tabi bunca şeyin yanında, birde lisanslar var. Örneğin, Windows server + sql server gibi tonla yazılıma ücret ödemen gerekebilir.Sana tavsiyem, amerikadan ucuz bir Dedicated sunucu tut, canına oku, yönetimini öğren ondan sonra kendine çevirmeye başla.
Buradaki bilgiler tamamen deneyim ve gözlemlerden oluşuyor. Elimden geldiğince paylaşmak istedim ama sayfalarca döküman yazmak gerekir bu durumu istediğin düzeyde açıklayabilmek için. Yinede bir göz gezdirdiğimde ön bilgi sağlayabilecek kadar geniş buldum. Ek bir sorun olursa buraya yazabilirsin. Tercihlerinden sonra yardıma ihtiyacın olursa da çekinmeden mesaj atabilirsin.
Bu işle amatör seviyeyi kendi başına aldıktan sonra, bir eğitim kurumunu muhakkat ziyaret etmeni tavsiye ederim. Ne yazılı döküman ne de görsel döküman, bu kadar geniş bir kavramı karşılayacak kadar bol bilgi veremez. Uygulamaya ihtiyacın var.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar.
Birde Evde kurcağınız Zmn STATİK İP gerekiyor sanırım yukarda arkadaşın anlatığını tam olarak okuyamadım ayzmış olabilir ben yinede hatırlatıyım dedim:)
Ohhh be hele şükür sağol frozen.... daha çok bilgisi olanda yazsın daha çok ayndılanalım.... size sistem nasıl olmalı ?
sistem sunucunun ne için kullanılacağına bağlı ayrıca linux veya windows aolamsınada...
web istesi için php+mysql kullanılacaksa linux asp aolacaksa windows olması daha sağlıklı olur.
oyun sunucusu için windows en az 10mbit bağlantı lazım.ki lag olmasın.(30 kikşi için)şu anki ev bağlantıları ile evde sunucu kurmak imkanzsız bir şey yada kurup verim almak.
ayrıca statik ip lazım...
recep34sistem sunucunun ne için kullanılacağına bağlı ayrıca linux veya windows aolamsınada...Sitelerim için imzamda var onnar için ben çok site açmayı seviyorum dahada çok site açıcam inş.web istesi için php+mysql kullanılacaksa linux asp aolacaksa windows olması daha sağlıklı olur.
oyun sunucusu için windows en az 10mbit bağlantı lazım.ki lag olmasın.(30 kikşi için)şu anki ev bağlantıları ile evde sunucu kurmak imkanzsız bir şey yada kurup verim almak.
ayrıca statik ip lazım...
Merhabalar..
Arkadaşlar evde kullanabileceğim bir Sunucu ne tavsiye edersiniz marka vs vs Youtebe tarzı Video sitesi için Sunucu almak İstiyorum
Benimde fasla bilgim yok ama arkadaşlar sana önerecektir umuyorum tmcyemmm
Mustafa Canbana sanki copy-paste (kopyala-yapıştır) gibiYa arkadaşlar boş boş laf etmeyin allah aşkına, post kasmanın farklı yollarıda var. Yazdıklarımı okumamışsın bile belli. C/P yapmışsam kaynağı nerde? Arkadaşın sorularının aynen altına cevaplarını gecenin bi vakti oturup yazdım sen kalkmış C/P diyorsun. Bırakın bunları boş işlerle uğraşmayın. Bildiğin varsa konuş yoksa kirlilik yaratma.
frozenYa arkadaşlar boş boş laf etmeyin allah aşkına, post kasmanın farklı yollarıda var. Yazdıklarımı okumamışsın bile belli. C/P yapmışsam kaynağı nerde? Arkadaşın sorularının aynen altına cevaplarını gecenin bi vakti oturup yazdım sen kalkmış C/P diyorsun. Bırakın bunları boş işlerle uğraşmayın. Bildiğin varsa konuş yoksa kirlilik yaratma.Katılıyorum ... Frozen yardım sever bir arkadaşımızdır.
TMCYEMMMMerhabalar..en az 750 gb 16mb cacheli bi hdd alabilirsen 100mbit baglantı c2d 2.5+ bi işlemci bilgisayarda oyunda oynarım dersen guzel bi ekran kartı ramde 4gb flan olsun yeterArkadaşlar evde kullanabileceğim bir Sunucu ne tavsiye edersiniz marka vs vs Youtebe tarzı Video sitesi için Sunucu almak İstiyorum
_cypher_en az 750 gb 16mb cacheli bi hdd alabilirsen 100mbit baglantı c2d 2.5+ bi işlemci bilgisayarda oyunda oynarım dersen guzel bi ekran kartı ramde 4gb flan olsunArkdaşım Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
Yanlız teknik terimler den hiç anlamam bana Sırayla alt alta yazıp şunları şunları alman gerek diye yazarmısın rica etsem teknik terimler den anlamıyorum daBenim şu an da Toplamaya çalıştığım yeni Pc kasası var bir yan dan Aşağıda yazdıklarımı aldım ama diğerlerine daha karar vermedim onlar için de yardımcı olurmusunuz ? bana
WIN Tv HVR-4000 DVB-S DVB-T DVB-S2 DIG PCI TV KARTI (1211) Dijital tv kartı bu da Kasam THERMALTAKE VE1000SVA MOZART Tx Entartainment Center Silver marka Aşağı da ki işlemciye göre hangi parçaları Öneririsiniz bana ? işareti olan parçalar da ne tavsiye edersiniz Arkadaşlar ?
1-Anakart ?
2-işlemci= INTEL C2QUAD Q9650 3.00GHZ 1333MHZ 12MB 64BIT
3-Ram ?
4-Harddisk ?
5-Ekran kartı ?
6-Ses kartı ?
7-cdrom cdwr vb ?
8-disket sürücü ?
9-Ethernet kartı ?
10-power supply (güç kaynağı) ?