Superonline kota konusunda açıklama yaptı!

CHIP Online
03-04-2010, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Superonline'dan, "adil kullanımlı" fiberoptik internet haberimizle ilgili özel açıklama. Yorum sizin

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/supe ... ma-yapti_19251.html

Resimlerle: 1998'den 2008'e internet!

Superonline fiber optikte büyük hayal kırıklığı haberiyle kullanıcıları sınırsız internet aboneliklerine gelen kota uygulamasından haberdar etmiştik.

Superonline, haberimizin üzerine CHIP Online'a özel bir açıklama yaptı. Noktasına virgülüne dokunmadan, aynen yayınlıyoruz:

"CHIP Online'da "Superonline fiber optikte büyük hayal kırıklığı" başlıklı haberinizi okuduk. Yazınızdaki bazı ifadelere dikkatinizi çekerek, sizinle bilgilerimizi paylaşmak istedik.

Superonline fiber internet müşterilerimizin % 95'i hali hazırda "Adil Kullanım Koşulları" ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarlarda data kullanıyor.

* 10 Mbps hız için aylık 50 GB,
    * 20 Mbps hız için aylık 100 GB,
    * 50 Mbps hız için aylık 250 GB,
    * 100 Mbps hız için aylık 500 GB,

... data indiren veya gönderim hızının 10 katı kadar GB data gönderen kullanıcılar üst limitleri aşmamış olacak ve "Adil Kullanım Koşulları" kotasından etkilenmeden her zamanki gibi çalışmalarını sürdürebilecekler."

Açıklama sonraki sayfada devam ediyor...

Tüm konu: Superonline kota konusunda açıklama yaptı!

Resimlerle: 1998'den 2008'e internet!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunu?

mephistopheles
03-04-2010, 13:04   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

100 mbit bir bağlantıyı tercih edecek kullanıcıların bu adsl hızını google.com sayfasını hızlı açmak olarak değerlendirmeyeceğini bilemeyen ve bu kuralın başına "adil" deyince kendilerini haklı sayan yurdum internet servis sağlayıcıları. artık komik bile bulmuyorum. anca 7 ay önce iptal ettikleri aboneliğe "kazayla" fatura çıkarıp itirazla iptal etsinler. sonra iptal ettikleri o faturaya "gecikme cezası" faturası kessinler. yazık superonline gibi bir yapıya böyle yetersiz personel ve yönetim mantığı

yasinkahriman35
03-04-2010, 13:13   |  #3  
yasinkahriman35 avatarı
Taze Üye
5 mesaj

Süperonline a geçmeyi düşünüyordum iyi ki böyle bir hataya düşmedim...

posicor
03-04-2010, 13:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

O 1 nisan şakası haberindekiler gerçek olunca biz de bu tür "kendi kendimize kazık" uygulamalarından kurtulacağız ama olan milli iletişim sektörümüze olacak.

Aynı durumu pekçok sektörde yaşadık, otomotivde mesela çok dandik arabaları (kuş serisi, renault'un 70'lerden kalma modellerinin makyajlanmış halleri, ford'un yurtdışında yasaklanmış modelleri vs.) uzun bir süre otomotiv oligopolisinden kazık yiyerek almak durumunda kaldık, ne zamanki Türkiye'ye doğru düzgün yabancı arabalar gelmeye başladı o zaman doğru düzgün araba alma şansımız oldu.Ama o zamana kadar o sektörde kimse doğru düzgün bir ar-ge ve yatırımla birşeyler yapmadığı için - e 70'lerde tasarlanmış dandik arabaları aşırı fiyatla 90'larda satmak doğal olarak daha cazip geldi - hiçbir zaman doğru düzgün bir yerli markamız olamadı.Şimdi otomativ sektörü dediğimiz şey hep yabancı firmaların Türkiye'de kurduğu fabrikalar ve anlaşılmaz bir biçimde biz bununla gurur duyuyoruz.

O yurtdışındaki gibi hizmetleri yurtdışındaki fiyatlara almak istiyorsak ya bekleyeceğiz birkaç yabancı aktör Türkiye'ye gelip birbirleri ile rekabet ederken (aynen gsm pazarında olduğu gibi) fiyatları düşürecek ya da Türk firmaları taşın altına elini koyup yabancılar piyasayı vahşi biçimde ele geçirmeden kar marjlarını düşürerek ve hatta orta vadede bile zarar edeceğini bile bile ar-ge ve kendi altyapılarını geliştirme gibi pahalı ve riskli yöntemlerle hizmet kalitesini arttıracaklar.

Olmaz diyenler kore'ye baksınlar, 20-30 sene önce bizimle aynı durumda olan kore şimdi nerelere geldi.

H@ckerCesur
03-04-2010, 17:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Demekki süper online gocunmuş. EEE ne demişler. Yarası olan gocunur. Göz kırpma

Gerçekten adi (l) kullandırıyorlar bize interneti.

Dolun4y
03-04-2010, 17:27   |  #6  
Yeni Üye
21 mesaj

şimdi kullanıcıya ilk başta söylenenlerle şimdi ki söylenenler farklı galiba üzücü.

uunnaall
03-04-2010, 17:30   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

kapımın önüne kadar geldi fiber hatta broşürünüde aldım evime bağlatmayı düşünüyordum 10mbit 49tl limitsiz denmiş 50gb sınırı varsa ne yapayım ben 10mbit interneti saçmalığında bukadarı...

uGuR.uK
03-04-2010, 19:49   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

uydurmasınlar allah aşkına, %95'i bunların altındaymış. bunu kullananların yorumlarında paso neti nasıl zorladıkları yazıyor, sürekli download'dalar. ki ben 8Mb ile(oda tam olmuyor, malum tt) 100gb'tan aşağı inmiyorum....

şafak89
04-04-2010, 02:55   |  #9  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
uydurmasınlar allah aşkına, %95'i bunların altındaymış. bunu kullananların yorumlarında paso neti nasıl zorladıkları yazıyor, sürekli download'dalar. ki ben 8Mb ile(oda tam olmuyor, malum tt) 100gb'tan aşağı inmiyorum....
AYNEN HOCAM Bİ TARAFALRINDAN sallıyoryorlar :@

mladenbmv
04-04-2010, 11:00   |  #10  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

madem adil kullanım istiyorlar fiyatıda düşürmeleri gerek.adil kullanım diyorlar neresi adil.10 mbps den birden 128 kbps ye düşürcekler bunun neresi adil.adil kullanımda ısrar ediyorlarsa günlük limit koysunlar aylık olarka neden koyuyorlar.gelcek ay gelene kadar o hızla internetemi girilir.oldu olcak kessinler limiti geçenin internetini bir ay.böyle bir uygulama başladıysa eski kullanıcıları etkilememesi gerek malum sözleşmede hangi hız yazıyorsa o hızla devam etmeli tüketici mahkemelerine başvurulması gerek bununla ilgili.tekrar sözleşme imzalamadan adil kullanım yapamamaları gerek.

skywalker06
07-04-2010, 17:57   |  #11  
Yıllanmış Üye
157 mesaj

ben bu açıklamadan hiçbirsey anlamadım açıkcası..kısaca söylemek gerekirse bizim sınırsız internetimizi artık sınırlımı yaptılar bize haber vermeden??bilen biri açıklayabilirmi acaba??

emobozkurt
07-04-2010, 22:31   |  #12  
emobozkurt avatarı
Yeni Üye
38 mesaj

Öte yandan, uygulamanın 15 Nisan 2010 tarihinde hayata geçirileceği, 22/12/2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan "Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği"nin 19. Maddesi doğrultusunda 15 Mart 2010 tarihinde Superonline internet sitesinde ve müşterilere gönderilen faturalarda her türlü konudaki bilgi notlarına yer verilen "Superonline'dan Mesajınız Var" bölümünde faturadaki diğer bilgilerin yer aldığı punto büyüklüğünde bildirilmiştir.

Demişler bu doğruysa Chip'in haberi yalan oluyor. Ayrıca internet istiyorsanız üç beşten kaçmayın TTnet'e gelin. 

sinansever
08-04-2010, 12:30   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

superonline siteye ilan asmis ,sitemizdekileri tek tek dolasip konu hakkinda bilgikendirme yapacagim.bir de  sozlesme fesih sansimi arastiracagim.ttnet e gecerim hem de tivibu kullanirim.superonline isin tadini kacirdi.hizli giden atin .... seyrek olurmus.