Sürekli Kendini Resetleme

HPQ-User
13-06-2009, 11:01   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

grafitus sormuş:
Bilgisayarım sürekli olmamak üzere yeniden başlattığımda ya da kapatıp açtığım da ya da çok nadir de olsa uzun süre kapalı olduktan sonra açtığımda sürekli kendini resetliyor. Ekrana hiçbir şey gelmiyor. Ne anakartın markası, windows açılışı vb. hiçbir şey. Bunun çözümünü öğrenmek istiyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Mercury Anakart
İntel Celeron 1.70 GHz CPU
256MB Ram
80GB Samsung IDE Sabit Disk
CD-Rom ve CD-Writer

Bağlantı Biçimi:
CD-Rom-<HDD-<IDE1 Socket
CD-Writer        -<IDE2 Socket

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/530.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/2.0.172.31 Safari/530.5

Banned
13-06-2009, 11:17   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Ramlerden kaynaklanıyor senin problemin sistemine göre çok düşük kalmış.
Eğer ramleri yükselttikten sonra genede düzelmezse reset sorunu o zaman anakarttan şüphelenebilirsin.

SAİNT
13-06-2009, 11:17   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

sitem baya yaşlı bunun sebebi güç kaynağıda yada hdd'de boot etmiyor olabilir.
eğer format atıp çözemediyseniz bence donanımsal bir sıkıntı var.
bu ramlardanda yada anakarttan bütün birleşenlerden yapıyor olabilir.
sorunun kesin şudur diyemem donanımları tek tek başka parçalarla kontrol edip deneme yanılma usulü olacak diğer şekilde parça imkanın yoksa tedarik edemiyorsanız bir bilgisayarcının yolunu tutacaksınız.
yada yeni bir sistem alacaksınız gücünüz yettiği kadar

grafitus
13-06-2009, 11:24   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Güç kaynağım yeni ancak 250KWatt. Önceki 350idi. Yükseini bulamadım :D
Format atmakla çözüm bulamadım. RAM'i zaten yükseltmeyi düşünüyorum. Yeni bir sistemde Windows Seven çıksın öyle bakalım: Bana kalsa halâ XP ama..:P Teşekkürler cevaplar için.

Banned
13-06-2009, 11:47   |  #5  
Banlandı
5,024 mesaj

Sen şimdilik sistemine en azından biraz ram takviyesi yap yoksa reset sorunundan kurtulup sistemini stabil olarak kullanamazsın.

Mustafa@PC
13-06-2009, 12:22   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ramin arızalı yeni ram alsanda o rami kullanmamalısın.

Banned
13-06-2009, 12:35   |  #7  
Banlandı
5,024 mesaj
Mustafa@PC
Ramin arızalı yeni ram alsanda o rami kullanmamalısın.
Ramler arızalı olsa sistem açılıpta resetleme olayına yol açmazdı daha doğrusu sistem hiç açılmazdı.

Mustafa@PC
13-06-2009, 12:38   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ramin arızasına bağlı,

Örneğin benim eski ramin arızasından dolayı herhangi bir durumda reset attığımda,

Bazen reset yapıyordu.Bazen boş siyah bir ekranda duruyordu.Bazen kopyalama yapmıyordu...

Ram üstündeki hafıza bloklarının sayısı ve bu blokların kaç tanesinin arızalı olduğu önemli.

Banned
13-06-2009, 12:41   |  #9  
Banlandı
5,024 mesaj

Buradaki durum arıza değil mustafa basit bir eski ram ve ram yetmezliği senin dediğin ram arızasında bunu devamlı yapar arada değil konuya karıştırmayalım onu.

Mustafa@PC
13-06-2009, 12:51   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Benim dediğimde bazen zaten :)

Neyse ramin işleyişi ile ilgili makale yazmanın gereği yok.

Dediğin gibi ram miktarı çok düşük bu sorun,

Ama sırf düşük kapasiteli ram yüzünden post ekranında problem olmaz,kasma yapmaz.

Arkadaşında sorunu post ekranında zannerdersem.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 13 Haziran 2009 12:54
Banned
13-06-2009, 12:55   |  #11  
Banlandı
5,024 mesaj
Mustafa@PC
Ben şimdiye kadar arıza yapıpta açılan bir sistem görmedim demek ki senin sistem ilginç bir vaka;)

Mustafa@PC
13-06-2009, 13:02   |  #12  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Güncelledim cevabı.

Banned
13-06-2009, 13:15   |  #13  
Banlandı
5,024 mesaj
Mustafa@PC

Neyse ramin işleyişi ile ilgili makale yazmanın gereği yok.

Dediğin gibi ram miktarı çok düşük bu sorun,

Ama sırf düşük kapasiteli ram yüzünden post ekranında problem olmaz,kasma yapmaz.

Arkadaşında sorunu post ekranında zannerdersem.

Arkadaşın sorunu sistemin eski olması sadece ram değil diğer donanımlarıda iyi değil bunlardan biride soruna yol açıyor olabilir ama kasma yapmaz demen gerçekten çok alakasız bir cevap olmuş burda.
Ram 250 mb ve kasma yapmaz..

Mustafa@PC
13-06-2009, 13:18   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

2.kez bunu yazacağımı tahmin etmezdim :),

Ben 250 MB ramin post ekranında yada şöyle söyleyeyim ilk ekranda kasma yapmayacağını söyledim.

Tabiki Windows'ta yada Boot sırasında çok kasma yapar düşük ram.Ama Bıos'un donanımları tanıdığı ilk ekranda kasma yapmaz.

Yani isterse 8 GB ram olsun ister 128 MB ram olsun,İlk ekranda birşey farketmez,

Ne zamanki BIOS HDD'nin Mbr'sini okumaya başlayıp boot başlar işte ordan itibaren ramlerin hızı konuşur.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 13 Haziran 2009 13:20
hty_cumali
13-06-2009, 13:22   |  #15  
Taze Üye
1 mesaj

arkadasım senin ana kart weya windowsta hata weriyor olabilir  ama sanırım windows ta hata post ekranı da gelmiyorsa bios ayarlarından olabilir

Banned
13-06-2009, 13:23   |  #16  
Banlandı
5,024 mesaj
Mustafa@PC
2.kez bunu yazacağımı tahmin etmezdim :),

Ben 250 MB ramin post ekranında yada şöyle söyleyeyim ilk ekranda kasma yapmayacağını söyledim.

Tabiki Windows'ta yada Boot sırasında çok kasma yapar düşük ram.Ama Bıos'un donanımları tanıdığı ilk ekranda kasma yapmaz.

Yani isterse 8 GB ram olsun ister 128 MB ram olsun,İlk ekranda birşey farketmez,

Ne zamanki BIOS HDD'nin Mbr'sini okumaya başlayıp boot başlar işte ordan itibaren ramlerin hızı konuşur.

Arkadaşım sende anlama sorunumu var sana yaz diyen oldumu ikinci kez yazacağımı tahmin etmezdim diyorsun ramler arızalı olsa sistemi hiç açmaz post ekranı falan hikaye oraya kadar bile gelmez anlayacağın.
Kalkıpta cevabı güncelledim diye yazıp durma belliki ramler sisteme yetersiz birde bunun içinde başka donanım ya da yazalım sorunu varsa bu hatalara yol açar yani burda bunu gurur meselesi yapıpta sakız gibi uzatmaya gerek var mı?

Son Düzenleme: Kylie ~ 13 Haziran 2009 13:49
Mustafa@PC
13-06-2009, 13:34   |  #17  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Kylie
Arkdaşım sende anlama sorunumu var sana yaz diyen oldumu ikinci kez yazacağımı tahmin etmezdim diyorsun ramler arızalı olsa sistemi hiç açmaz post ekranı falan hikaye oraya kadar bile gelmez anlayacağın.
Kalkıpta cevabı güncelledim diye yazıp durma belliki ramler sisteme yetersiz birde bunun içinde başka donanım ya da yazalım sorunu varsa bu hatalara yol açar yani burda bunu gurur meselesi yapıpta sakız gibi uzatmaya gerek var mı?
Valla anlama sorunum bu zamana kadar olmadı.Birşeyi anlamamışsamda sorarım anlamaya çalışırım.Bunu gurur meselesi değil mesele bile yapmam çünkü senin dediğin gibi gereksiz olur.Neyse neden sinirlendiğini anlamadım.Canın sağolsun.

Sevgili Kylie,

Benim demek istediğim arkadaşın eğer post ekranında bir sorunu varsa bu ramlerin düşüklüğünden değil arızasından olabilme ihtimali.Eğer Windows yada benzeri yerlerde sorun yaşıyorsa dediğin gibi ramlerin düşüklüğüdür.

"Bazen reset atmakta problem yaşıyormuş,reset atınca bazen açılmıyormuş" diyince
bende post ekranından şüphelendim.

Neyse bencede çok gereksiz uzadı konu her ikisininde olabilme ihtimali var.

Biz burda atom parçalamıyoruz.Bilimsel bir tezde hatırlamıyoruz.Önemli olan herkesin düşündüğünü söylemesi ;)

Anlaştık mı ?

Banned
13-06-2009, 13:41   |  #18  
Banlandı
5,024 mesaj
Mustafa@PC
Valla anlama sorunum bu zamana kadar olmadı.Birşeyi anlamamışsamda sorarım anlamaya çalışırım.Bunu gurur meselesi değil mesele bile yapmam çünkü senin dediğin gibi gereksiz olur.Neyse neden sinirlendiğini anlamadım.Canın sağolsun.

Sevgili Kylie,

Benim demek istediğim arkadaşın eğer post ekranında bir sorunu varsa bu ramlerin düşüklüğünden değil arızasından olabilme ihtimali.Eğer Windows yada benzeri yerlerde sorun yaşıyorsa dediğin gibi ramlerin düşüklüğüdür.

"Bazen reset atmakta problem yaşıyormuş,reset atınca bazen açılmıyormuş" diyince
bende post ekranından şüphelendim.

Neyse bencede çok gereksiz uzadı konu her ikisininde olabilme ihtimali var.

Biz burda atom parçalamıyoruz.Bilimsel bir tezde hatırlamıyoruz.Önemli olan herkesin düşündüğünü söylemesi ;)

Anlaştık mı ?

Mustafa pc'i senin anlamadığın nokta o post ekranında ki sorun ram arızası olmadığı düşük ram kullanımı yüzünden stabil çalışmayan xp'i başka türlü donanım ya da yazılım sorununa yol açmış olabilir bu da o post ekranındaki hataya yol açar ama bu soruna ram arızası yol açmıyor.
Kaldıki sorun anakart ya da yazılım sorunuda olabilir büyük ihtimal donanım gibi duruyor.

Mustafa@PC
13-06-2009, 13:52   |  #19  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Kylie
Mustafa pc'i senin anlamadığın nokta o post ekranında ki sorun ram arızası olmadığı düşük ram kullanımı yüzünden stabil çalışmayan xp'i başka türlü donanım ya da yazılım sorununa yol açmış olabilir bu da o post ekranındaki hataya yol açar ama bu soruna ram arızası yol açmıyor.
Kaldıki sorun anakart ya da yazılım sorunuda olabilir büyük ihtimal donanım gibi duruyor.
Aynen bende onu diyecektim yazılımsal sorun yada farklı bir donanımdan kaynaklanan bir sorun da olabilir.Ekrana hiçbir şey gelmiyor demesi akla ilk ram'i getirir.Fakat dediğimiz ihtimaller de olabilir.Eğer Windows açılırken reset atıyor deseydi bende düşük ram derdim sorun belki.Kaldı ki düşük ram arkadaşın her halükarda sorunu.Sadece Ekrana hiçbir şey gelmiyor demesi ram arızası dememe nedendir.Bence bütün donanım parçalarınıda ekstradan kontrol etmeli.Ekran kartından Psu'ya kadar.

Neyse Kylie senin foruma yararlı birisi olduğunu düşünüyorum.Eğer o dediğim "Bu cevabı 2. kez yazacağımı zannetmezdim"sözü seni kırıp,sinirlendirdiyse kusura bakma ama o şu demek değildi:"Anlamıyormusun".Başka bir niyeti olmayan olduğu gibi anlam taşıyan bir cümle idi.Göz kırpma

Hasan Hüseyin
13-06-2009, 15:37   |  #20  
Üye
50 mesaj

anlattığına göre görüntü gelmiyorsa ramlerinde sorun vardır ram çok düşük yeni bir ram ile denemelisin