Sürekli Restart, Mavi Ekran ve Tarayıcı Çökmesi!

kontworm
25-11-2009, 17:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Bundan yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarıma Windows 7 yükledim.Yüklemeden önce XP kullanıyordum ve sık sık tarayıcılar çöküyordu.Windows 7'yi kullanmaya başladım ve aradan bir gün geçmedi ki mavi ekran hatası aldım.Sonra bu mavi ekran hatasıyla artık sürekli karşılaşır oldum.Son zamanlarda hataların sıklığına dayanamayıp tekrar XP'ye geçtim.Ama XP daha beter.Mavi ekran hatası vermiyor ama aniden restart atabiliyor kendi kendine.Tarayıcıları neredeyse hiç kullanamıyorum.Zaten flash içerikleri hiçbir şekilde görüntüleyemiyorum.Bu durumda sorunun benim donanımımdan kaynaklandığı aklıma geldi ve size sorma ihtiyacı hissettim.Acaba bu sorunu tetikleyen hangi donanım veya donanımlar?

atikoglu
25-11-2009, 18:29   |  #2  
atikoglu avatarı
Yeni Üye
39 mesaj

Bende de xp yüklü durumdayken aynı sorun vardı süerkli hatalar,reset atmalar.Win7 Ultımate kurdum sisteme pc sürekli kasmaya başladı ..ve daha sonraları pc hiç açılmamaya başladı götürdüm servise meğer
RAM' ler bozukmuş Ram'ler değişti ANAKARTTA  değişti ve sorunum ortadan kalktı şimdi herhangi bi sorun yok pc'mde .Sizde bence bi kontrol ettirin derim.Sorunsuz pc'ler dilerim:P:P

i7
25-11-2009, 18:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Benim bilgisayarımda sürekli reset atıyordu,bilgisayarın aşırı ısınması ramlerin bozulması vb nedenler olabilir bilgisayarın kasasına hiç baktın mı ne durumda:)

kontworm
25-11-2009, 19:37   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

Bakmaz olur muyum? Ram'leri farklı slotlara yerleştirdim.Dahası ramler de anakart da çok yeni.Daha yeni aldım.

kontworm
03-12-2009, 18:44   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Aynı duruma maruz kalan arkadaşlar için burda açıklamış olayım.

Sorun ramlerden kaynaklanıyormuş.Benim anakartım 4 slota sahip ve ben dördünü de kullanıyordum.Yerlerini değiştirtirmem maalesef işe yaramamıştı.Geçenlerde ramlerden birini çıkardım sorunum ortadan kalktı.