Surface alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey

CHIP Online
18-10-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un yeni tableti Surface'i satın alacaksanız, önce bu 5 "detayı" bilmenizde yarar var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sur ... en-5-sey_36506.html

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Microsoft, Surface tabletini belirli ülkeler için ön-satışa çıkardı bile. Çoğumuzun bildiği gibi Surface RT, Windows 8'in tabletlere özel sürümü Windows RT ile çalışıyor. Peki Windows RT'li bir tablet satın alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte gözünüzden kaçmaması gereken 5 konu


Fiyatlar


Windows RT'li Surface 500 dolardan başlayan fiyatlarla ön-satışa sunuldu. Windows 8'in çıkışıyla aynı tarihte, 26 Ekim'de tüketiciye ulaşacak olan cihaz, 10.6 inç ekran, 32GB veya 64GB flaş depolama, microSD kart desteği, USB 2.0 portu, micro HD portu ve Office 2013'ün beta sürümü ile geliyor (yıl sonunda yükseltilecek). Klavyeli kılıf aksesuarını almak isterseniz, 120 dolardan fazlasını gözden çıkarmanız gerekiyor.


Surface RT'ler, Intel işlemcili değiller


Windows RT, Windows 8'in ARM işlemciler için geliştirilen bir sürümü. Mobil cihazlarda oldukça popüler olan ARM, Windows RT'li cihazınıza uzun bir pil ömrü sağlayacak. ARM'nin dezavantajı ise cihazınızın x86 işlemcileri için yazılan uygulamaları çalıştırmayacak olması. Yani Surface RT, Windows 7 ve daha önceki Windows'lar için yazılan uygulamaları çalıştırmıyor. Surface RT'de geleneksel bir masaüstü arayüzü var, ancak bu arayüz sadece Office 2013, IE'nin masaüstü sürümü gibi bazı belirli uygulamalar için kullanılabiliyor. x86 programlarını Surface'de çalıştırmak istiyorsanız, Microsoft'un Surface Pro tableti için birkaç ay daha beklemeniz gerekiyor.


Tüm Konu: Surface alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Kaynak: www.chip.com.tr