Sürpriz isim kim oldu?

CHIP Online
16-08-2010, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hiç kimse bu ismin bu kadar ön plana çıkacağını tahmin edememişti! İşte o sürpriz isim...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/surpriz-isim-kim-oldu_21827.html

Resimlerle: Böyle bir HTC cep görmediniz!

Gartner'ın 2010'un ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satışlarını açıklamasıyla beraber,akıllı telefon firmalarının piyasada nerelere geldikleri de daha açık bir şekilde görülmeye başlandı. İlk 10 içerisinde ise sürpriz bir isim vardı.

Açıklanan satış rakamlarına göre, Android'in ve akıllı telefonların popülerliğinin de etkisiyle HTC tarihinde ilk defa ilk 10'un içinde kendini buldu. İlk 10'a 8. sıradan giren HTC'nin bir üstünde 7. sırada %2.7'lik pazar payıyla Apple bulunuyor. Yine ilk sırada olan Nokia'yı ise Samsung ve LG izliyor.

En çok satan mobil işletim sistemlerinde ise ilk sırada akıllı telefonlardaki gibi Nokia, Symbian işletim sistemiyle bulunuyor. Daha sonra ise sırasıyla RIM, Android, IOS ve Microsoft Windows Mobile bulunuyor. Windows Mobile, yeni çıkacak işletim sistemiyle üçüncü çeyrekte adından daha da çok söz ettirip listede yukarılara tırmanabilir.

Tüm konu: Sürpriz isim kim oldu?

İzleyin: Yeni HTC Max Sense iş başında

Resimlerle: Böyle bir HTC cep görmediniz!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: HTC daha da yukarılara çıkabilir mi?

hsaq
16-08-2010, 06:17   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

Nasil gemiler denizde suyun kaldirma gucuyle yuzebiliyorsa :) HTC de linux tabanli acik kod Android platformu sayesinde yukselmeye devam etmektedir. HTC nin en son cikarmis oldugu HTC EVO 4 G  muhtesem bir alettir. Rakibi ise Motorola Android X tir :) Yani bu kategorideki cihazlar.. 

iPhone de donanim olarak iyidir ancak isletim sisteminin kapali olmasi, gelistiricileri iPhone API ile sinirlandirmasi ve sacma sapan policy leri yuzunden, dunyada Android tabanli cesitli marka teknoloji harikasi cihazlara yonelim hem son kullanicilar hem de gelistiriciler tarafindan buyuk ivme kazanmis ve bu furya kuzey amerika da tam gaz devam etmektedir. VISA bile Android i secmistir yeni platform u olarak yeni odeme sistemlerinde :)