Sürücü kendi kendine doluyor.

onurkeci
16-06-2010, 00:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba, chip online forumunda ilk mesajımı tam bir günümü harcayan bir sorunla ilgili olarak yazıyorum.

Öncelikle bazı donanım bilgilerim şu şekilde;

1Tb western digital HDD + 200 GB samsung HDD
Asus m2avm anakart
Amd 4400+ işlemci
3 Gb ram(2+1)

Sorunumla alakalı olarak bugünün başından beri uğraşmaktayım, internet üzerinde araştırma yaptım söylenen formüllerin bir çoğunu denedim fakat çözüm olmadı.

Sabit diskimi 3'e bölünmüş olarak kullanıyorum. Windows'un kurulu olduğu c: sürücüsü 120GB büyüklüğünde. ve 70 GB kadar boş alan var üzerinde. Bilgisayarı baştan başlattığımda normal olarak görünen bu boş alan hızlı bir şekilde doluyor. Tüm alan dolana kadar bu böyle devam ediyor(70 Gb boş alan!) alan dolunca da bilgisayar disk dolu uyarısı veriyor.

Kendim gözle görünen hiç bir işlem yapmasam dahi işlemci ve bellek kullanımı %50 altına düşmüyor. 

C sürücüsünü açıp gizli dosyaları aktif ettiğimde dahi tüm klasörleri seçtiğimde 44 GB'lık alan kapladığı görülüyor. Sisitemi dolduran dosyaları hiçbir şekilde göremiyorum. 

Avast! ve Avira ile defalarca güvenli ve normal modda tarama yaptım. Bir şey bulunamadı.

Birkaç forumda sorunla ilgili yedekleme ve kurtarma ayarlarıyla ilgili olabileceği yazılmış. Yedekleme ve sistem geri yükleme'yi kapattım. Fakat sorunum halal devam etmekte.

Format atmayı düşünüyorum fakat hem çok zor ve sonuçları ağır olacak hem de onun da bir çözüm olacağından emin değilim.

Geçmişte aynı sorunu yaşamış/çözmüş ya da konu hakkında herhangi bir biçimde bilgi sahibi olan birileri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Teşekkürler.

Jubei76
16-06-2010, 06:28   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Günaydın , Bu Problem Ne Zaman Oluşmaya Başladı ? Yani Uzun Süredir Varmı Yoksa Kısa Bir Süre Önce Bir şeyler Yüklediniz Veya Sistem Dosyalarınlamı Oynadınız veya Sistem Temizliği Yapan Programlarmı Kullandınız ?

Erşah
16-06-2010, 07:34   |  #3  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Eğer uzun zaman format atmamışsan windows her güncellemede bir geri yükleme noktası oluşturur.Geri yükleme noktalarını silerek diskte yer açılabililir.Eğer yine olmazsa disk birleştirme programlarıyla birleştirme yap.

adame
16-06-2010, 07:52   |  #4  
Üye
76 mesaj

zaten internetteki cookieler falan doldurmazmı,??

onurkeci
16-06-2010, 10:32   |  #5  
OP Taze Üye
2 mesaj

Merhaba, 

BU sorun 2 gün önce olmaya başladı. O sıralar yüklediğim 2 program Cyberlink PowerDVD ve Fallout 3 oyununun ek görev paketiydi. Sistem dosyalarıyla hiç oynamadım.

Yaklaşık 2-2.5 ay önce en son format atmıştım.

Cookie ya da sistemin oluşturduğu geri yükleme noktalarının bu şekilde -hayalet gibi- HDD'de yer kaplaması, bilgisayarı baştan başlatınca gitmesi hemen geri doldurmaya başlaması mümkün müdür? 

Bu arada bu olayın gerçekleştiği alan 70GB'lık bir büyüklük. Ve HDD dolduğunda eğer birşeyler silersem onların yeri de hızlıca doluyor...

Jubei76
16-06-2010, 14:59   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Sistem Geri Yükleme Noktalarını Silip Sistem Geri Yüklemeyi Kapatmayı Denedinizmi acaba ? Birde C Sağ Tık Özellikler/Araçlar/Hata Denetimi/Şimdi Denetle Kısmından Hata Denetimi Yaptınızmı ? (Bu Sorunu Çözeceğimize İnanıyorum Son Çare Formattan Önce)<

Kapalı Hesap (169436)
17-06-2010, 12:39   |  #7  
Kapalı Hesap
280 mesaj

Kardeş dikkat et önemli verilerin varsa format atmadan önce mutlaka yedek al derim sorunun ilk defa duydum bende, boş ama dolu gösteriyor diski ve uyarı veriyor diyorsun bunu yaşıyan milyonda birdir herhalde.

silal
15-06-2011, 21:55   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar;Ben windows 7 kullanıyorum.Sistem geri yüklemeyi çalıştırdım.Sistem geri yükleme başarısız oldu.Bu işlem sonucunda C diski 4 GB doldu.Daha sonra diski birleştirme yaptım.Bu işlem sonucunda da C diski 4-5 GB doldu.Bu işlemler sonucunda disk dolar mı? Bana yardımcı olursanız sevinirim.