Sürücü Yedekleme Programları işe yarar mı?

sosyalik
24-01-2011, 15:55   |  #1  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Piyasada Driver Max,DriverMagician gibi sürücü yedekleme programları var.Bunlar gerçekten işe yarar mı?

Rashnu
25-01-2011, 08:36   |  #2  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

Sürücü veya dosya yedeklemede en iyi şirket acronistir haberiniz olsun ve çoğu bilişim şirketinin vazgeçilmez programıdır. İşe yarar.

sosyalik
25-01-2011, 14:04   |  #3  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj

Driver Max hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rashnu
08-02-2011, 15:53   |  #4  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

:)) valla il senden duydum ve araştırdım da şu konuya bir açıklık getirelim HArd disk in  C ve D diye adlandırdığımız kısma da sürücü deniyor, Ekran kartının tanınması için yüklenen yazılıma da sürücü deniliyor.
Kısaca driver max benim anladığım kadarı ile sadece driver yani ekran, ses, ana kart sürüclerini yedekliyor. komple sistem ve dosyaları yedeklemiyor. Tabi ekran, ses , anakart sürüclerini de yedekleyip yedeklemediği hakkında bir yorum yapamam çünkü denemedim.

sosyalik
08-02-2011, 19:41   |  #5  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: Rashnu  
:)) valla il senden duydum ve araştırdım da şu konuya bir açıklık getirelim HArd disk in  C ve D diye adlandırdığımız kısma da sürücü deniyor, Ekran kartının tanınması için yüklenen yazılıma da sürücü deniliyor.
Kısaca driver max benim anladığım kadarı ile sadece driver yani ekran, ses, ana kart sürüclerini yedekliyor. komple sistem ve dosyaları yedeklemiyor. Tabi ekran, ses , anakart sürüclerini de yedekleyip yedeklemediği hakkında bir yorum yapamam çünkü denemedim.
Evet sürücüden kastım ekran kartı,ses kartı gibi sürücüler.

Rashnu
10-02-2011, 07:36   |  #6  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj
Alıntı: sosyalik  
Evet sürücüden kastım ekran kartı,ses kartı gibi sürücüler.
Kendi kişisel görüşüme göre bu programlar çok değişik fikirlerle yapılmış programlardır, bana göre programlar amacını bilememekle birlikte bu yorumu yaptım. Çünkü bana gayet saçma geliyor. Neden derseniz sürücü yedeklemek için program :) sürücüleri indirip bir cd ye yazmanız bu kadar zor mu ? Her model anakart, ekran, ses gibi sürücüler zaten üretici firmanın sitesinde mevcut, bunun dışında cd veriliyor, verilmedi diyelim en kötüsü sitesinden indirirsiniz. "SADECE KENDİ GÖRÜŞÜM"
Artı bir bilgi için şunu da ekliyeyim windows kurup  driverleri yeniden yüklemek veya o dediğiniz programla yüklemek en azından 40 dakika sürer.
Kendi kullandığım yöntem ise 1 defaya mahsus bu 40 dakikaya katlanıyorum. C sürücüsünün yedeğini alıyorum(kurulu sistemin) bir dahaki seferde  sata disklerde 3-4 dakikada pata(ide) disklerde 6-7 dakikada sistemi geri yüklüyorum.

Son Düzenleme: Rashnu ~ 10 Şubat 2011 07:42
sosyalik
10-02-2011, 14:28   |  #7  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: Rashnu  
Kendi kişisel görüşüme göre bu programlar çok değişik fikirlerle yapılmış programlardır, bana göre programlar amacını bilememekle birlikte bu yorumu yaptım. Çünkü bana gayet saçma geliyor. Neden derseniz sürücü yedeklemek için program :) sürücüleri indirip bir cd ye yazmanız bu kadar zor mu ? Her model anakart, ekran, ses gibi sürücüler zaten üretici firmanın sitesinde mevcut, bunun dışında cd veriliyor, verilmedi diyelim en kötüsü sitesinden indirirsiniz. "SADECE KENDİ GÖRÜŞÜM"
Artı bir bilgi için şunu da ekliyeyim windows kurup  driverleri yeniden yüklemek veya o dediğiniz programla yüklemek en azından 40 dakika sürer.
Kendi kullandığım yöntem ise 1 defaya mahsus bu 40 dakikaya katlanıyorum. C sürücüsünün yedeğini alıyorum(kurulu sistemin) bir dahaki seferde  sata disklerde 3-4 dakikada pata(ide) disklerde 6-7 dakikada sistemi geri yüklüyorum.
Aslında haklısınız fakat bazen sürücüleri bulmak sorun olabiliyor.Mesela laptoplarda sürücüler işletim sistemiyle birlikte gelir.Başka bir işletim sistemine geçerken bu sürücüleri tek tek bulmak gerekir.Bunun yerine sürücü yedekleme programları kullanmak daha mantıklı geliyor bana.Ama aslında sizin dedğiniz de doğru.Sürücüleri bulup bir cdye yazdırmak hiç de zor değil.

Rashnu
10-02-2011, 15:16   |  #8  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

tam olarak anlamamışsınız... demek istediğim şuydu ;
işletim sistemini kuma ve driver  arama veya o progamla geri yükleme diye belirttim ... başka bir işletim sistemi kullandığığınızda ki bu windows XP den Windows 7 gibi sistem olacak büyük ihtimall o programla yaptğınız işlemler hiçbir işinize yaramayacak sonuçta XP nin sürücüleri windows 7 de çalışmıyor. Bunu bırakın Windows 7 ye en yakın sürücüler Windows vistanındır bu bile çalışmıyor tam olarak ... haliyel ister sizin yönteminiz ister dediğim yöntem olsun etkisiz kalacak ve mecburen gidip sitesinden arayacaksınız o sürücüleri. Umarım tam olarak anlatmışımdır.