Merhaba; benim birkaç farklı sorunum var ve henüz bir sonuca ulaşamadım. Birincisi;
XP işletim sistemi kullanıyorum, tahminimce sürücülerimdeki virüs sayesinde c: d: e: sürücülerime tıkladığımda sürücüler farklı pencerelerde açılıyor. Sorunun virüsten kaynakalndığından eminim çünkü bir arkadaşın msn görüşmemde bana gelen bir image.rar klasörünü açtıktan sonra oldu. Sadece bununlada kalmadı aynı virüs disket sürücümüde ayartıp sürekli çalışıyor konumuna getirdi bu ikincisi idi ve üçüncüsü ise tahmin ettiğim c: ve e: sürücüme 40GB fdisk attım formatını deneme maksatlı olarak FAT32 olarak biçimlendirdim. d: sürücüm ise 80GB ve NTFS olarak kaldı. c: sürücüme XP işletim sistemini kurdum gerekli olan driverlerin bazılarını yükledim. Güncellemeler dahil taki TV kartımı kurduktan sonra driver ini yüklemek için aygıt yöneticisini açana kadar herşey normaldi bide o ortadan kaybolmaz mı? Kusura bakmayın arkadaşlar vede iligililer hikaye gibi oldu ama ne yapayım.
Bunların üstüne 1. sorunum kaldığı yerden devam ediyor farklı pencerelerde açmaya (Klasör seçenekleri ile ilgili değil) 2. sorunum olan disket sürücü hiç yere çalışıyor disket varmış gibi dırrrr dırrrt 3. sorunum olan virüsüm çok sağlıklı bir şekilde çalışıyor ve 4. olan aygıt yöneticim kayıp fazladan aygıt yöneticisi olan varsa ödünç olarak versin (şaka şaka) benim bilgisayar bilgim diyor ki her iki hard diskede fdisk yap sonra NTFS format at ve yeniden yeni baştan başla bunları yapmadan bilgisayarımın (80GB full dolu) verileri virüsten arındırmak yada virüslü klasörü bulmak bu konuda yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla.
CoruC
coruc4980@gmail.com
Sürücüler Farklı Pencerede Açlılıyor
Öncelikle teşekkür ederim. Diyorum ki ben 80 GB harddiskin tamamını dvd ye yazsam sonrada tarayıpta diske kopyalasam olmaz mı? Şimdide 80 GB harddisk açmıyor galiba en iyisi sağlam bir temizlik dediğin gibi.
ya eger ıcınde onemlı belgelrın falan yoksa hepsıne tam temızlık derım ama varsa kurtarılacak bısyler.o zaman alabılıyorsan yedeklerını dvd ye al.ama 80 gb yı dvdye alman sana yaklasık 18-19 tane dvdye ve 2-3 saat gıbı bı zamana mal olur.belkı daha fazla o yuzden onemlı olanları al dvdye gerısıne bas formatı sorun duzelırse eger o dvdyı pcne takmadan once guzel bı antıvırus yuklemen lazım kaspersky gıb mesela sonra o dvd yı ıyıce taratıcan ondan sonra yedegını korsun gerı.eger yedek aldıklarına da bulasmıssa o zaman kotu.eger vırusluyse cope falan atım deme ordan ıcme suyuna falan bulasır hepmız yok oluruz mazallah.bu dunya bız olmadan ne yapar sonra. ;D