svchost.exe bilgisayarımı kilitliyor...

aslanomsoft
14-05-2007, 17:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
39 mesaj

Bigisayarımın son bir kaç gündür. yavaşladığını farkettim. Virus taraması yaptırdım fakat birşey bulamadı. Bende görev yöneticisinden hangi işlem problem yaratıyor diye baktım. Sorun yaratan svchost.exe adlı işlemmiş.

Yansıma adı: svchost.exe
PID:808
Kullanıcı adı:System
CPU: %99
Bellek kullanımı: 90,125

vs şeklinde. Ama farklı bir PID de çalıştığında böyle bir problem olmuyor. Acaba bu 808 PID numaralı işlemi windows'un neresinde bulabilirim. Veya bu işlemin bilgisayarımı kilitlememesi için ne yapabilirm. bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

ahmetmanav
14-05-2007, 17:15   |  #2  
ahmetmanav avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj

iyi dinle aynı adı taşıyan bir virüs var.yavaşlatnayı  bu  virüs yapıyor.görevi seni bilgisyarına kapı açmak.aslında makinen biraz düşük güçlü galiba... neyse
microsoftun schost.exe si c:\windows\system32 içinde olur
sen bir arama yaptır ve bu konum dışındaki schostu sil. geçer

aslanomsoft
14-05-2007, 17:20   |  #3  
OP Yeni Üye
39 mesaj

Birde şöyle birşey var ama. onu sil diyorsunda o en önemli işlemlerden biri. bunu silemem sistemde kararsızlığa yol açabilir. ki görev yöneticisinden sonlandırınca sapıtıyor PC...Ayrıca birsürü virus taraması yaptım temiz. başka bir yolu yok mu?..

ahmetmanav
14-05-2007, 17:27   |  #4  
ahmetmanav avatarı
Yıllanmış Üye
103 mesaj

ben de bunu  yazmayı unutmuştum bu virüs viris progları kandırıyor adından dolayı... sen dediğimi yap c:\windows\system32 klasörünün dışındaki schostu sil
tatmin oolman için ara dan schostu arat virüs olan schost c:\windows içinde çıkacak o yüzden virüs progları bunu tanımlayamıyor

aytacali
14-05-2007, 17:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
719 mesaj

kayspery'i kur güncelle geçer kayspery programını bu forumda arat ismiyle çıkar download adresi

aslanomsoft
14-05-2007, 17:38   |  #6  
OP Yeni Üye
39 mesaj

arattım kendimde baktım c:/windows içerisinde yok. ama dedğin gibi C:/windows/system32 içinde var ama odaa silinmemeli bence. onuda nolur nomaz diye özenle tarattım bi problem çıkmadı. yani sizin söylediklerinize göre işlem negatif yani olumsuz başka bir yol lazım sanırım..

black_flood
14-05-2007, 18:45   |  #7  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

ne alakaki virüs programı tanıyamazmış avast bile genelde tanıyor bu zımbırtıyı birde panda antivirüsü dene kardeş bakalım o ne yapabilecek.

BOOMFUNKMCS
14-05-2007, 18:59   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

"Svchost.exe dosyası %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar."."microsoft"

anlatılanlara bakılırsa sistemi update etmelisin.

chiemsee111
15-05-2007, 03:35   |  #9  
Yıllanmış Üye
388 mesaj
aslanomsoft
arattım kendimde baktım c:/windows içerisinde yok. ama dedğin gibi C:/windows/system32 içinde var ama odaa silinmemeli bence. onuda nolur nomaz diye özenle tarattım bi problem çıkmadı. yani sizin söylediklerinize göre işlem negatif yani olumsuz başka bir yol lazım sanırım..
Aratirken; arama ayarlarinda "gizli dosya ve klasörleri de ara" yi sec! Görünüm menüsünden de ayni sekilde ayrica "korumali sistem dosyalarini gizle(tavsiye edilen)" kutucugundaki isareti kaldir.

ahmetmanav
15-05-2007, 16:56   |  #10  
ahmetmanav avatarı
Yıllanmış Üye
103 mesaj

evet haklı gizli klasör-dosya olabilir.olmuyorsa boşver sistemi geriye al BeğendimIslık
yaw kırbaçla Kamçı bişey yap hallet[*<]

Son Düzenleme: ahmetmanav ~ 15 Mayıs 2007 16:57
aslanomsoft
15-05-2007, 17:12   |  #11  
OP Yeni Üye
39 mesaj

elbette zaten ben tarattım derken tam anlamıyla yani gizli dosya falan hepsini tarattım.

ayrıca problemim hala  devam etmekte...

Son Düzenleme: aslanomsoft ~ 15 Mayıs 2007 17:13
by_L3v1s
15-05-2007, 18:34   |  #12  
Üye
59 mesaj

arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım. Kaspersky bunu buluyor. ama tam anlamıyla silemiyor. senin yapman gereken şey. ilk önce bütün hdd tarat. eğer hdd 2 veya 3 bölümse onlarıda tarat. çünkü bölmelendirilmiş harddiskte diğerlerine kesin bulaşıyor. Format atsan Dahi geri geliyor. bu virusu kasper yarım yamalak sıldıkten sonra sen system32 içine gir eve buldugunu sil. (aman dikkaT) sildikten sonra copy.exe hatası oluşacak ve harddisklerine çift tıklama ile giremeyeceksin. bunun çözümüde işte Burda..
Windowsu güvenli kipte açın.Bunu biliyorsunuzdur herhalde
Pc güvenli kipte aç
Sırasıyla
        başlat/çalıştır/regedit  
        HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\MountPoints2 anahtarını bul ve tamamen Sil.

Umarım faydalı olur. kolay gelsin

aslanomsoft
15-05-2007, 19:15   |  #13  
OP Yeni Üye
39 mesaj

Bu gerçekten çok uğraştıracak yazdıklarınıza göre. Bu neredeyse windowsu dağıtmak demek. Ayrıca MountPoints2 tamamen sürücülerle ilgili gibi geldi bana yani formattan başak çare yok. gibi. ama formatlada gitmezse artık haddiski atıcaz mecbur...

Yinede alternatif düşünceleri olan arkadaşlarda burada paylaşsın lütfen....

Şimdiden ilginiz için teşekkürler ama yinede farklı yol bilen varsa yazsın lütfen...

asimileci
16-05-2007, 13:36   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

kaspersky tamamiyle siliyor.kafanıza takmayın.