Symbian için ölüm fermanı!

CHIP Online
26-02-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia - MS ortaklığından sonra Symbian'a ne olacak? Sanırız pek de iyi şeyler olmayacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/symbian-icin-olum-fermani_25480.html

Resimlerle: Symbian 4'ten taze görüntüler

Geçtiğimiz haftalarda ortaklıklarının resmiliğini ilan eden Nokia ve Microsoft, Windows Phone 7 işletim sistemi yüklü telefonlar yapmak için anlaşmıştı. Bu durum, Nokia'nın meşhur işletim sistemi olan Symbian'ın kullanıcılarını biraz tereddüde düşürse de Nokia'nın Symbian'ı "şimdilik" öldürmeyeceği kesinleşti. Ama bu "şimdilik" Symbian hayranları için hiç de iyi bir anlam içermiyor.

Önümüzdeki yıla kadar Symbian işletim sistemli telefonları satmaya ve onları güncellemeye devam edecek olan Nokia, bundan sonra Symbian tabanlı yeni bir telefon üretmeyeceklerini de belirtti. Bunun anlamı kibar bir şekilde Symbian'ın öleceği demekken, Symbian hayranları hâlâ umutlular.

Nokia Singapur, Malezya ve Brunei merkezlerinin genel müdürü olan Vlasta Berka, konu hakkında Nokia E7'nin lansmanı sırasında açıklama yaptı: "Akıllı telefon platformunda çizgimizin yönünü değiştirmemiz, bu platformun tamamen yok olacağı anlamına gelmiyor. Şu andaki kullanıcılarımıza, geliştiricilerimize, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize karşı hâlâ sorumluluklarımız var. Symbian bizimle kalacak fakat sadece biraz kenara çekilecek."

Bu şekilde bir açıklamada bulunan Nokia'nın, Symbian'ı ne kadar kenara iteceğini zaman gösterecek.

Tüm konu: Symbian için ölüm fermanı!

İzleyin: Symbian 4 yüzünü gösterdi

Resimlerle: Symbian 4'ten taze görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Symbian işletim sistemini nasıl buluyorsunuz?

Trackmania
28-02-2011, 11:23   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Symbian benim için öldü Dahada diycek birşeyim yok ama ben nokianın yerinde olsaydım N8 e süper amoled yada retina ekran koyardım işletim sistemide android olurdu 10 numarada olurdu işte o zaman dünyanın en iyi telefon rolunü alabilirdi diye düşünüyorum..