Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Sorum şu
'hiberfil.sys' ve 'pagefile.sys' bunlar ne, ne işe yarar acaba?
.sys
pagefile.sys
gecici bir ram alanı gibi çalışır.Sistemi her restart ettiginden bosalır.Sen kullandıkca o da şişer. Mevcut ram'inin 1.5 yada 2 katı optimum olarak ayarlanır.Normalde c dedir. ama çift hdd varsa sistemmin olmadıgında kullanmakta bir zarar yoktur.
Tuğsanpagefile.syshımm sağol bide diğerine cevap aldım mı kafamda soru işareti kalmayacak.teşekkürlergecici bir ram alanı gibi çalışır.Sistemi her restart ettiginden bosalır.Sen kullandıkca o da şişer. Mevcut ram'inin 1.5 yada 2 katı optimum olarak ayarlanır.Normalde c dedir. ama çift hdd varsa sistemmin olmadıgında kullanmakta bir zarar yoktur.
Hiberfil.sys windows xp'nin uyku (bekleme) moduna geçerken tüm ram'in bir kopyasının alındığı dosyadır, ram'in miktarıyla aynı boyutta olur.
Denetim Masası > Güç Seçenekleri >> Hazırda Beklet sekmesindeki ayarın aktif olması durumunda varlığını sürdüren dosyadır hiberfil.sys. Bu dosya sayesinde bilgisayarımızı bekleme moduna aldığımızda Windows, RAM'inizin tam bir dökümünü alır ve bunu hiberfil.sys dosyasına kaydeder, sonra da bilgisayarı kapatır. Böylece bilgisayarı yeniden açtığınızda beklemeye aldığınız pozisyonda bulursunuz.Ben, bu özelliğe hiç başvurmadığım için gerek duymadım ve kapattım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda dosyayı silinmiş olarak bulacakmışım.(Alıntı)