Herkese selam arkadaşlar vakti zamanında bilgisayarıma ekstra güvenlik için syskey koymuştum. Fakat bu durum canımı sıkmaya başladı. Çünkü bilgisayara syskey'i girmeden kesinlikle hiçbişey kullanılamıyo.Bilgisayar herhangi bir nedenle restart ederse en azından logon sayfasına kadar gelmesi lazım ki bazı uygulamaları uzaktan çalıştırabileyim. Offline NT Password & Registry Editor'u denedim ama işe yaramadı. Çözümü şuan için format gibi görünüyo.. Yardımlarınızı bekliyorum..
SYSKEY Nasıl Kaldırılır??
root1907syskey program ekle kaldırdan kaldıramıyorsan eğer yeniden kurman sözkonusu olucaktır büyük ihtimalle.kolay gelsin.öncelikle ilgilendiğin için teşekküler fakat bu herhangi bir program değil windows xp'nin kendisinde var.kaldırma gibi bi durum söz konusu değil. Belli sen hiç kullanmamışsın. bilgisayarın xp ise çalıştır'a syskey yaz enter'a bas göreceksin sende de çıkacak. ama belirtmek isterim geri dönüşü şuan için yok. varsa bile ben hala arıyorum...
arkadaşım denetim masasından >yönetimsel araçlar > hizmetler kısmına geç ordan şansını dene tahminimce ordan kapatabilirsin.en azından durdurabilirsin.ilerde format atınca da komple kaldırırsın.
hüsamarkadaşım denetim masasından >yönetimsel araçlar > hizmetler kısmına geç ordan şansını dene tahminimce ordan kapatabilirsin.en azından durdurabilirsin.ilerde format atınca da komple kaldırırsın.hizmetleri tek tek kontrol ettim ama öyle dikkatimi çeken bişey yok. açılışa mı yazıyo acaba bunu anlamadım. hala aynı durumdayım keşke yapmadan önce sistemin yedeğini alsaymışım yaaaf [V]
Bir user ve şifre oluşturun XP açılışda dışardan gelen saldırıları böylede engelleyebilirsiniz..
Syskey ile oluşturacağınız şifre en güvenli şifredir..
Boot edilen şifre kıran programlarla bile kıramazsınız
Ben çok denedim tüm security database silseniz bile bu şifreyi kaldıramazsınız..
(()
Kaderimize boyun eğelim bizde napalım.. Format maalesef
biraz geç oldu belki ama eğer şifreyi biliyorsan kapatabilirsin ama şifreyi bilmiyorsan yapacak bişey yok eğer biliyorsan syskey'i çaalıştır güncelleştire tıkla sistemin ürettiği parola kısmını tıkla ve tamam de
eğer şifreyi bilmeden kırmanın yolunu bulursam sizle paylaşırım inşallah işinize yarar
anlatılanların konuyla hiç alakası yok winpe cd den calısan xp den baslatıp sys key bilesenlerini system32 ve windows perfect en şifre olmayan bir syskey bilesenleriyle değiştirirsek problem kalkar acıklama yeterli, gelmesse biraz daha konuyu acabilirim emin olun windowsta kırılmayacak şifre yok
Kardeşim,adım Tevfik,syskeyle ilgili maillere gözatarken senin mailini gördüm.Anladığım kadarıyla bu konularda uzman bir kişisin.Benim bir sorum olacak.Kullandığım laptopun açılış şifresini ve googleden maillere veya web sitelerine giriş şifresini öğrenmiş bir kimse var.Bu durumdan nasıl kurtulabilirim.Yeni şifrelerimi syskey ile nasıl gerçekleştirebilirim.Teşekkürler.
sisteme yavaş format atın syskey silinir tevfik kardeş senin soruna cevap öncelikle sisteme yavaş format at windows yüklenirken yönetici parolası koy bu parola güvenli moddaki admin parolasıdır sonra windows kurulumu bitince denetim masasından kendi hesabına parola koy sonra reset at pc açıldıktan sonra şu yolu izle başlat çalıştır syskey şifreleme etkin işaretli olacak güncelleştir üst taraftaki seçeneği işaretle parolayı boşluğa yaz alttaki boşluğa yazdığın parolayı tekrarla mail adresini değiştir ve önceki mail adresini iptal et bu kişi pc ne sen internetteyken virüs yollamaya kalkışacaktır önlem olarak nod32 ve deep freeze enterprise 6.3 full sürümünü kur ama deep freeze bilmiyorsan nasıl kullanıldığını internetten iyice oku deep freeze öğrenmeden sakın kurma bu arada syskey sadece pc açılışında çıkar mailde falan çıkmaz
farkettin mi dostum aynı tarihte kayıt olmuşuz
carl246 kardeşim,verdiğin bilgiler için sağol.Ancak bu bilgileri gerçekleştirecek teknik bilgiye sahip değilim.
Bostancı tarafına yolun düşerse görüşebilir miyiz.Cep telefonum 05322153978.Tevfik
Habibin dediği yöntemle syskey kaldırılabiliyor, eğer şifreyi biliyorsan kaldırabiliyorsun ve kesinlikle işe yarıyor hatta ben az önce denedim işe yaradı.(Syskey'i çaalıştır, güncelleştire tıkla sistemin ürettiği parola kısmına da ilk seçeneği işaretle)yöntem budur!!
regedit ten syskey aratın SYSKEY -\1 ve SYSKEY\1 değerlerini SYSKEY -\0 ve SYSKEY\0 olarak değiştirin. ben yaptım düzeldi