System Recovery yaptım bölümler kayboldu

HPQ-User
30-07-2010, 12:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

kenan sormuş:
BU GERÇEK BİR SORUN VE YARDIM İSTİYORUM
Win7 ye ek olarak vista'yı da yüklemek ve oyunlara uyumlu olmayan driverları yükleyip oyun oynamak istiyordum.C: yi 100gb'tan 70'e düşürdüm.100er GB'lık D: ve E: bölümlerinden hariç bir de 30 GB ayrılmamış alanım oldu.Bölümü oluştur dediğimde tam hatırlamadığım bir hata aldım ve bölümü oluşturamadım.Win7 cdsini takıp bölümü ordan oluşturmak istedim ve oluşturdum.Kurulumu işim bitnce iptal ettim.Laptop yeniden başlamak üzereyken sistemin çöktüğüne dair mesaj aldım.Win7 cdsini tekrar taktım ve sistem onarımı denedim.Sanal sürücü yada Yedekleme verileri olmdığından system recovery denedim.İlk denemede pc olumlu yanıt verdi işletim sistemi açıldı.Ancak olan benim D: ye olmuş ve boş alan olarak görünmeye başlamıştı.Düzelir umuduyla tekrar aynı şeyi yaptım bu sefer E: de gitti!Biçimlendirilmemiş boş alan olarak görünüyorlar.Geri dönüşüm programı ile baktım dosyalar sağlam.Ancak bana bütün bunlar klasöerleri ile birlikte gerekli..Tek tek dosya kaydı bir şeye yaramaz.(resim ve videolar dışında)Yaklaşık 100 GB program arşivimi kaybettim.İstediğim format falan değil.SADECE BU HDD BÖLÜMLERİNİ TEKRAR ESKİ HALLERİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUM.Bir de sürücüler bilgisayarda görünüyor.Tıklıyorum biçimlendir diyor.İptal diyorum Birin tanınan bir dosya sistemi içermiyor diyor.BÜTÜN AYRINTILAR BUNLAR

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
win7 ultimate 2 ghz intel core2duo 2 gb ram ati mob. rad. x1600

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)

kalape
30-07-2010, 13:56   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

SİSTEM RECOVERY DEĞİL SİSTEM RESTORE OLACAK!ÇZÜR DİLERİM