arkadaslar merhaba, yeni bi laoptop almak için bi süredir araştırmalar yapıyorum.... bana core 2 duo T serisi ve i3 işlemciler hakkında kısaca bilgi verebilirmisiniz?? Avantajları dezavantajları açısından karşılaştırırsak hangisini almak daha iyidir, hangisi daha iyidir sizce?
T serisi P serisi ve i3 işlemciler
ne forummuş yau bi cevap gelmedi hala :S
Merhabalar kardesım.Aslında sorunu yanlıs sordun.Demek ıstedıgım cok genel bır soru sordun ve emın ol ki sorunun cevabı hangı laptobu secmen konusunda sana karar kıldırmaz.Gelelım İ3'ler ve 2 Duo'lara.Bunları karşılaştırmasını istemişsin.Hemen yapalım.İ3 işlemciler piyasa da pek nadir bulunur ve sadece iki modeli var.Çalışma hızları ise 2.13 ve 2.26 mhz gibi ideal ölçülere sahip.Tek artısı Hyper-Threading Technology denilen yüksek geçiş özelliği ve Virtualization Technology denilen kamu amaçlı kullanılan bir nevi server işlemci özelliği.Sanki İ3'leri övüyorum gibi geliyor fakat amacım bu değil.Tavsiyem İ3'leri unut.2 Duo'larla yoluna devam etmen.Zaten laptop piyasası bunun üzerine kurulu.Yardımcı olduysam ne mutlu.Saglıcakla kalın.
Core i5 430m işlemcili, HD 5650 ekran kartlı modeller var, onlardan birini seçmenizi tavsiye ederim.