Tak-çalıştır aygıtlardan MP3 cihazları - İMDAT

TugceT
06-06-2007, 20:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Selam dostlarım.Nasılsınız?Ben sizlerle sorunumu paylaşmak için bu yazıyı yazmış bulunuyorum.Ben bir kız olmama rağmen bilgisayarı çok seven ve uğraşan biriyim.Yazdıklarımın tuhaf kaçmaması dileğiyle..Sevgili arkadaşlar.Ben iki tane MP3 cihazı denedim.Biri Philips Gogear biri de ITSPEED.ITSPEED'i daha sonradan aldım.Bilgisayarıma format attım.Ama format atmadan önce gogear gayer iyi çalışıyordu ve hemen algılayıp xp bu dosyalrı açıyordu.Gelin görün ki format attıktan sonra bu değişikliğe uğradı.Artık xp otomatik algılamıyor ve yüklenmesi gerek olan dosyalalar söylüyor.Belli bir süre sonra bu cihaz "WİNDOWS XP LOGO DOĞRULAMASINDAN GEÇEMEDİ.BU CİHAZI YÜKLEMEYE DEVAM ETMENİZ BİLGİSAYARINIZIN HEMEN YADA DAHA SONRA BOZULMASINA YOL AÇABİLİR"mesajını alıyorum.Bir keresinde de yüklemeye devam dediğimde sistem geri yükleme gerekebileceğinden yeni bir sistem geri yükleme noktası oluşturuluyor mesajı alıyorum ve iptal ediyorum.Aynısını ITSPEED de denedim yine aynı.Arkadaşlar.Benim xp de mi bir sorun var yoksa cihazda mı?Önerileriniz nelerdir?Yardımlarınıza çok ihtiyacım olacağından emin olabilirsiniz.İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.SAYGILARIMLA TUĞÇE TARAKÇI

Son Düzenleme: TugceT ~ 06 Haziran 2007 20:22
BOOMFUNKMCS
06-06-2007, 20:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

format attığın için bu durumla karşılaşıyorsun yani taktığın donanımın otomatik algılanamaması.öncelikle sistemin xp sp2 ise otomatik güncelleştirmelerin açık olsun mümkünse sen güncelleştirmeleri gerçekleştir. eğer xp sp1 ise biraz zorluk çekersin gibi.otomatik güncelleştirmeler tamamlandıktan sonra otomatik algılanamama sorunun ortadan kalkar ancak donanımı taktığında neden bu uyarıyı verdi bilmiyorum.taktığın donanımın kurulum cd sinden program kurulumunu yaptın değil mi?

TugceT
06-06-2007, 20:28   |  #3  
OP Taze Üye
12 mesaj

ITSPEED DE YAPTIM AMA GOGEARDA BUNU UYGULAMADIM FAKAT ARKADAŞIM MIN BİLGİSAYARINDA GOGEAR CDSİZ ÇALIŞTI BUNUN NEDENİ NEDİR SİZCE?

BOOMFUNKMCS
06-06-2007, 20:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,373 mesaj

arkadaşının bilgisayarına daha önceden bu donanımın tanıtım setup u yüklenmiştir belki ama yüklenmemişse otomatik tanıması şaşırtıcı.sende tüm güncelleştirmeleri gerçekleştirdiğinde belki bu sorundan kurtulursun.kesin bir yanıt veremeyeceğim.

TugceT
06-06-2007, 20:38   |  #5  
OP Taze Üye
12 mesaj

ŞUAN GÜNCELLEŞTİRMELERE BAKTIĞIMDA İE 7 YÜKLE DİYE BİR GÜNCELLEŞTİRME VAR AYRICA SİSTEM SP2 AMA FORMAT ATMADAN ÖNCE BİRŞEY YÜKLEMEDEN GOGEAR I TAKTIM VE HEMEN ALGILADI ŞİMDİ ÖYLE OLMIYOR PEKİ BU OLAYA YARDIMCI OLABİLECEK PROGRAMLAR VARMIDIR SİZCE?

BOOMFUNKMCS
06-06-2007, 20:41   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,373 mesaj

bilmiyorum ne yazıkki,ancak kullanan arkadaşların mesajını görmesini bekleyeceğiz :D

TugceT
06-06-2007, 20:43   |  #7  
OP Taze Üye
12 mesaj

HAKLISINIZ YİNEDE BANA CVP YAZDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN SAĞOLUN AMA HAZIR SİZ BURADAYKEN BEN BİRKAÇ SORU DAHA SORSAM MS-DOS.PİF DOSYAM BİR TÜRLÜ AÇILMIYOR BU SORUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM?DİSCOVERY LİVE YÜKLEMİŞTİM BLGSYRA DAHA SONRA SİLDİM AMA MSN İ AÇTIĞIMIZDA ERROR LOADİN DİSCOVERY YAZIYOR VE DAHA SONRA AÇILIYOR BUNLARDA BANA ARDIMCI OLABİLİRSEİNİZ SEVİNECEĞİM

BOOMFUNKMCS
06-06-2007, 21:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
3,373 mesaj

"Msn discoveriy sisteminden tamamen kaldırmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor. Ayrıca yeni bir sürüme güncelleme yaparken sorunlarla karşılaşırsanız, yine aynı adımları uygulayarak sisteminize hiç kurulmamış gibi gösterebilirsiniz:

*Windows Live Messenger'ı kapatın. (CTRL + ALT + DEL tuşlarına basıp Görev Yöneticisi'ni başlatın, İşlemler listesinde msnmsgr.exe işleminin olmadığından emin olun. Bu işlem listede mevcutsa, seçip İşlemi Sonlandır'a tıklayın.)

*Program Ekle veya Kaldır listesinden MessengerDiscovery bulun, kaldırın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerektiğine dair bir uyarı alırsanız, bu uyarıya kulak veriniz.

*C:\Program Files\MessengerDiscovery klasörünü silin. ( Genellikle C:\ )

*Başlat > Çalıştır > regedit.exe yazın ve enter'layın.
Sol taraftaki ağaçtan tıklaya tıklaya aşağıdaki anahtarlara ulaşın:
[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

Bütün bu işlemleri uygulamış olmanıza rağmen hala Windows Live Messenger'da sorunlarla karşılaşıyorsanız, MessengerDiscovery'i bir kez daha kurun ve Program Ekle veya Kaldır'dan kaldırın.""cigicigi.net"

benersince
07-06-2007, 10:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

philips go gear 1200 sa kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır ve bu süre içinde pc me 2 işyerindeki pc me 4 kez format attım ama senin anlattıgın problemle karşılaşmadım hiç bazı pc lerin tanımadıgı oldu ama onların sorunu usb draverlerinin yüklü olmamasıydı büyük ihtimalle
go gear vistada tak çalıştır olayı olmuyor yani sürücü istiyor birde media player 11 de tanımlanamıyor onun cevabıda microsoft türkiyede var zaten
sana bide şunu soreyım cihazı taktıgında.do nat connect yazıyormu eger bu yazı çıkıyorsa makine tanımlanamıyordur bence senin winde sorun olabilir  ama emin olmak için servisi ile temasa geçersen sana yardıncı olurlar win xp sürücü istemiyor bu arada

benersince
07-06-2007, 10:31   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

unuttum ya birde www.philips.com.tr de cihazını kaydettir sorununu mail olarak anlat onlar 1 -2 gün içinde seni yönlendiriyor yada telefonla nereye baş vurman gerektigini söylüyorlat eger yazılım sorunuda varsa sitrede orjinal yazılımlarını söylüyorlar

Borga-x
07-06-2007, 10:38   |  #11  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bence yapabılıyorsan MP3 cıhazlarının fırmware'ını yukle buda bir secenek tabı

TugceT
07-06-2007, 18:15   |  #12  
OP Taze Üye
12 mesaj

Yorumlarınız için teşekkürler ama bende cihazı algılamama durumu yok benim derdim şu winde doğru çalışıyor acaba format attıktan sonra bu oluyorsa yüklemediğim veya eksik kalan birşeyler mi var çünkü format atmadan önce gayet iyi çalışıyordu

TugceT
07-06-2007, 18:16   |  #13  
OP Taze Üye
12 mesaj

Başka seçenkelriniz varmı ?

Borga-x
07-06-2007, 18:25   |  #14  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Soruyu anlamadık desem!

TugceT
07-06-2007, 18:27   |  #15  
OP Taze Üye
12 mesaj

Ben format attıktan sonra bu aygıtlarımın düzgün çalışmadığını gözlemledim.Acaba diyorum ki formatta birşeyleri yanlış mı yükledim yoksa internetten bunun üzerine yükleyebilceğim programlar varmı yani kısaca bu konuyu çözmem için program yada başka seçenekleriniz varsa nelerdir?

jeomania
07-06-2007, 18:35   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
TugceT
Belli bir süre sonra bu cihaz "WİNDOWS XP LOGO DOĞRULAMASINDAN GEÇEMEDİ.BU CİHAZI YÜKLEMEYE DEVAM ETMENİZ BİLGİSAYARINIZIN HEMEN YADA DAHA SONRA BOZULMASINA YOL AÇABİLİR"mesajını alıyorum.Bir keresinde de yüklemeye devam dediğimde sistem geri yükleme gerekebileceğinden yeni bir sistem geri yükleme noktası oluşturuluyor mesajı alıyorum ve iptal ediyorum.
hiç bişeyi iptal etme. logo doğrulamadan geçemedi vs ne derse desin iptal etme. driver isterse de cihazın cdsi varsa onu tak ordan devam et. yoksa da aygıtların sitesine bakarak güncel driverleri indirebilirsin.

TugceT
07-06-2007, 18:37   |  #17  
OP Taze Üye
12 mesaj

öyle yapsam bile sistem hemen veyda daha sonra bozilabilir diyor ve bir sistem geri yükleme noktası oluşturuyor buna ne diyeceksiniz bir sorun yaratır mı?

jeomania
07-06-2007, 18:51   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

sorunu yakından görmediğim için kesin bişe diyemem
çok korkuyorsan önemli bilgilerin yedeğini al.
sorun yaratsa bile yeniden format atarsın.
ama bence sorun yaratmaması lazım. bilirim bu durumu bişe olmaz

(tabi eğer yanlış bi driveri otomatik değilde elle yüklemeye zorlamıyorsan disketi var diyerek vs.)

TugceT
07-06-2007, 18:56   |  #19  
OP Taze Üye
12 mesaj

onları yapabilmek kolayda hemen bozmak derken bilgisayarın bilgilerine zarar verirmi diye korkuyorum zaten 2.el bilgisayar ve format ata ata bir hal oldu.artık format atma şansımda fazla yok bu nedenle düşünceleriniz benim için çok önemli yinede sağolun

jeomania
07-06-2007, 18:56   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
Borga-x
Bence yapabılıyorsan MP3 cıhazlarının fırmware'ını yukle buda bir secenek tabı
bunu yapabilmesi için öncelikle cihazı bilgisayara tanıtabilmesi lazım. cihazı windows tanımazsa firmware yükleyemez. ki zaten cihazı windowsa tanıtabilir ve sorun yaşamadan kullanabilirse firmware yüklemeye gerek yok. riskli bir iştir çalışan cihazı bozabilir

TugceT
07-06-2007, 19:02   |  #21  
OP Taze Üye
12 mesaj

haklısnız bu nedenle dijital imzalı mp3ler almak dahada iyi olur yani sonuç olarak değil mi?