arkadaslar bilgisayarımda vista yüklü kablolu ağ ile inter
nete baglanıyorum. iki kişi ethernetle baglanıyoz .arkadasın
bilgisayar baglanıyor benim bilgisayar daha önca baglandıgı
halde simdi tanımlanamayan ağ diyor .yardım edebilirseniz
sevinirim.
arkadaslar bilgisayarımda vista yüklü kablolu ağ ile inter
nete baglanıyorum. iki kişi ethernetle baglanıyoz .arkadasın
bilgisayar baglanıyor benim bilgisayar daha önca baglandıgı
halde simdi tanımlanamayan ağ diyor .yardım edebilirseniz
sevinirim.
kabloluğu ağını etkisiz kıl ve tekrar etkinleştir ip ayarlarını otomatiğe getir. dahada olmadı eternet kartını kaldır tekrar yükle ve son olarak pc yi yeniden başlat
tesekürler fakat yaptık olmuyor hala tanımlanamayan ağ
diyor. ıp ve dns ayarlarını değiştirsek olurmu ?
burdada bu soruna çözüm bulamamışlar bien arkadaslar varsa
yardımlarını bekliyoruz . sabahtan beri ugrasıyoz.
tesekkürler
öncelikle bilgisayar modem tarafından verilen ipyi mi alıyor? yani modemle bilgisayar arasındaki bağlantıyı kontrol ediniz.
Bunun için;
Başlat>Çalıştır>Cmd enter yapınız
Gelen ekranda ipconfig -all yazınız.
Liste gelecektir, listeden varsayılan ağ geçidi ipsine
aynı ekranda
ping varsayılan Ağ geçidi -t ipsini yazıp enter yapınız.
Örnek: ping 192.168.1.1 -t gibi
Bir süre izleyiniz. Liste gelmeli ve süreleri takip ediniz. Sürelerin durumu nedir?
Bundan sonra ki aşamaya göre değerlendirelim. Ayrıca kullanıcınız kısıtlı kullanıcı mı bakmalısınız. Varsa güvenlik duvarlarını virüs prg devre dışı bırakıp deneyiniz.
ipconfig-all yazınca program yada toplu iş dosyası olarak tanımıyor diyor.
sadece ipconfig yazınca ipv6 ve ipv4 ,alt ağ maskesi sayıları var fakat varsayılan ağ geçidi boş. ayrıca güvenlik duvarını kapattık virüs programı yok.
simdi bilgisayarı kapattık açtık. su an baglanabiliyoruz.
sorun tam olarak ne anlamadık fakat yardımınız için çok tesekkürler....
diğer makinadaki gibi ama farklı olan bir ip elle vererek denemelisiniz. Bunun için saat ve tarihin olduğu yerde yanıp sönen 2 tane küçük ekran vardır. Yoksa Başlat>ayarlar>denetim masası>ağ bağlantılarından> yerel ağın üzerinde sağ tuşa basınız. Gelen ekranda Özeliklere giriniz. Listeden TCPIP ayarlarının olduğu IPv4 olanı seçiniz. Özellikler tuşuna basınız. Gelen ekranda otomatik ip al işaretini kaldırıp diğer makinanın benzeri bilgileri elle veriniz. Önemli olan ip bilgisi diğer makinadan farklı olsun. örnek: diğer makina 192.168.1.2 ise siz 192.168.1.10 gibi veriniz. Alt ağ maskesini 255.255.255.0 yapınız. Varsayılan ağ geçidi bilisine de modemin ipsini (192.168.1.1) veriniz. Altta dns bilgileri otomatik olarak kalabilir.
Bu arada bilgisayarın MAC adresi modem tarafından bloke edilmişte olabilir.