ınternet explorerda bazı haber sitelerine mesala milliyetin sitesine girdiğimde ekplorer araç çubuğunda yer alan uzun zamandır ne işe yaradığınıda bilmediğim Ask Toolbar sekmesi kendiliğinden tıklanmışcasına çalışıyor ve reklam sitelerinin aramasını yapar araç çubuğundan ask Toolbarı etkisiz hale getirmeme rağmen bu oluyor pc de solucan ya da truva mı var sqy boot silermi bunu
Tarayıcı Kendiliğinden Yönleniyor
bilgisayarına herhangi bir program yüklediysen son zamanlarda onunla kurulmuştur bu eklenti kendisi benimde baş belam gibi bir şey daha önce bu ask toolbarı belki 10 defa bilgisayardan kaldırmışımdır.revo'la kaldırabilirsin sende düşündüğün gibi zararlı bir yazlım değil.
Ask Toolbar, yanlış bilmiyorsam özellikle soru sorarak arama yapmak amacıyla hazırlanmıştır ve ask.com sitesine aittir fakat şüpheli davranışlar gösteriyorsa ve yüklediğini hatırlamıyorsan muhtemelen içerisine zararlı kod enjekte edilmiş ve yüklediğin bir programla birlikte gelmiştir. (Program yüklerken nelere tik attığına dikkat et.) Program ekle/kaldır dan kaldırabilirsin, güncel bir anti virüsle de tarat bilgisayarını.
Kyliebilgisayarına herhangi bir program yüklediysen son zamanlarda onunla kurulmuştur bu eklenti kendisi benimde baş belam gibi bir şey daha önce bu ask toolbarı belki 10 defa bilgisayardan kaldırmışımdır.revo'la kaldırabilirsin sende düşündüğün gibi zararlı bir yazlım değil.evet bu comodo ile geldi aslında yabancı değilim ask ya daha önce seninde dediğin gibi silmeye çalıştığım ama silinmeyen bir programdı revo unnistaller kullanmıyorum bir defasında tam sil modunda sistem dosyasını silip sistemi uçurmuştum
revoyu bilinçli kullandıktan sonra zarar gelmez aynı program bende de var arada program kaldırmak ya da gereksiz dosyaları temizlemek için kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir şey olmadı.onun yerine bilgisayarındaki başka bir yazılım kaldırıcıda aynı işi görür ya da gir regedite direk kaynağından sil.
Kylierevoyu bilinçli kullandıktan sonra zarar gelmez aynı program bende de var arada program kaldırmak ya da gereksiz dosyaları temizlemek için kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir şey olmadı.onun yerine bilgisayarındaki başka bir yazılım kaldırıcıda aynı işi görür ya da gir regedite direk kaynağından sil.yaf ben regeditin yerini felan bilmem zır cahil sayılırım pc konusunda regidite çalıştır cmd ile mi girliyordu
hem regedite girmeyi bilmiyorsun hemde hacke merakın var bence sen önce bu bilgisayar bilgini geliştirip sonra bu tür konuları araştır yoksa yalan olur bu işler sen başkasının bilgisayarına girmek isterken başkası senin bilgisayarına girmekle kalmayıp emekli edebilir.
neyse bak bu yolu izliyeceksin programı silmek için.
başlat<çalıştır<regedit<HKEY_CURRENT_USER<Software<buradan ask toolbarı seçip kaldır.
Kyliehem regedite girmeyi bilmiyorsun hemde hacke merakın var bence sen önce bu bilgisayar bilgini geliştirip sonra bu tür konuları araştır yoksa yalan olur bu işler sen başkasının bilgisayarına girmek isterken başkası senin bilgisayarına girmekle kalmayıp emekli edebilir.canımız saolsun yaf "ne olcak yaa"neyse bak bu yolu izliyeceksin programı silmek için.
başlat<çalıştır<regedit<HKEY_CURRENT_USER<Software<buradan ask toolbarı seçip kaldır.ama ben bu acemiliğimle bile başka pc ye girmiştim aslında ben değil program girmişti etheral mıydı neydi saçma bir program işte ayrıca espri yeteneğini sevdim chıpte insanlar pek espriden anlamıyor. ayrıca ne demişler çalış senin de olur ben bu işi zamanla öğreneceğim ama zamanla leamer tarzı bir adam olcağımı sanmam büyük olaylara girmek lazım
boş işler bunlar
sana kolay gelsin şimdiden önünde uzun bir yol var senin ama azmin elinden şimdiye kadar ne kurtulmuş ki önemli olan ne istediğini bilip ona göre hareket etmektir gerisi kendiliğinden gelir zaten.
chipdeki insanlar espiriden anlamıyorda ne demek bu resmen hakaretttir bize 2 yılsan 5 yıla kadar yolu var bunun.
scarface danışmada bekleniyorsunuz
dextercanchipdeki insanlar espiriden anlamıyorda ne demek bu resmen hakaretttir bize 2 yılsan 5 yıla kadar yolu var bunun.arkadaş belki seni tanımıyor olabilir yoksa senin ne espirili bir insan olduğunu forumda herkes biliyor merak etme
scarface danışmada
öhöm öhöm!!! yer mi alçaldı ne herşey çok ufak görünüyor.:D
dextercanchipdeki insanlar espiriden anlamıyorda ne demek bu resmen hakaretttir bize 2 yılsan 5 yıla kadar yolu var bunun.neee olacak yaaa
scarface danışmada
SCARFACE_neee olacak yaaamerak etme fazla acıtmayacağız
dextercanmerak etme fazla acıtmayacağızbirader ayıp oluyor konuyu uzatmayalım birde öyle içerisinde fetiş öğeler taşıyan kelimeler kullanma bana "acıtmıycaz" fellan ayıp oluyor chıpe yakışmıyor bu söylemler konuyu saptırmanın kimseye faydası yok
asıl senin yaptığın ayıp oluyor senin o cümleyi nasıl algıladığın bariz yani ben kırk yıl düşünsem bu cümlenin fetiş ögeler taşıdığını anlayamazdım .neyse kylie arkadaşımız soruna cevap vermiş gereksiz yere konuna girdim afedersin.
ask tollbarı kaldır
virus te olabilir bi tara pc si