Tarayıcı Kendiliğinden Yönleniyor

ECHELON_
06-04-2009, 14:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

ınternet explorerda bazı haber sitelerine mesala milliyetin sitesine girdiğimde ekplorer araç çubuğunda yer alan uzun zamandır ne işe yaradığınıda bilmediğim Ask Toolbar sekmesi kendiliğinden tıklanmışcasına çalışıyor ve reklam sitelerinin aramasını yapar araç çubuğundan ask Toolbarı etkisiz hale getirmeme rağmen bu oluyor pc de solucan ya da truva mı var sqy boot silermi bunuZonk

Selçuk İslamoğlu
06-04-2009, 15:00   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Ask Toolbar aslında "Program Ekle/Kaldır" dan silinebilen bir şey genelde.  Bir de uninstall seçeneğini deneyebilirsin.

Banned
06-04-2009, 18:13   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

bilgisayarına herhangi bir program yüklediysen son zamanlarda onunla kurulmuştur bu eklenti kendisi benimde baş belam gibi bir şey daha önce bu ask toolbarı belki 10 defa bilgisayardan kaldırmışımdır.revo'la kaldırabilirsin sende düşündüğün gibi zararlı bir yazlım değil.

Ahmet Ertuğrul
06-04-2009, 20:03   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Ask Toolbar, yanlış bilmiyorsam özellikle soru sorarak arama yapmak amacıyla hazırlanmıştır ve ask.com sitesine aittir fakat şüpheli davranışlar gösteriyorsa ve yüklediğini hatırlamıyorsan muhtemelen içerisine zararlı kod enjekte edilmiş ve yüklediğin bir programla birlikte gelmiştir. (Program yüklerken nelere tik attığına dikkat et.) Program ekle/kaldır dan kaldırabilirsin, güncel bir anti virüsle de tarat bilgisayarını.

ECHELON_
06-04-2009, 20:24   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Kylie
bilgisayarına herhangi bir program yüklediysen son zamanlarda onunla kurulmuştur bu eklenti kendisi benimde baş belam gibi bir şey daha önce bu ask toolbarı belki 10 defa bilgisayardan kaldırmışımdır.revo'la kaldırabilirsin sende düşündüğün gibi zararlı bir yazlım değil.
evet bu comodo ile geldi aslında yabancı değilim ask ya daha önce seninde dediğin gibi silmeye çalıştığım ama silinmeyen bir programdı revo unnistaller kullanmıyorum bir defasında tam sil modunda sistem dosyasını silip sistemi uçurmuştumDeli

Banned
06-04-2009, 20:33   |  #6  
Banlandı
5,024 mesaj

revoyu bilinçli kullandıktan sonra zarar gelmez aynı program bende de var arada program kaldırmak ya da gereksiz dosyaları temizlemek için kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir şey olmadı.onun yerine bilgisayarındaki başka bir yazılım kaldırıcıda aynı işi görür ya da gir regedite direk kaynağından sil.

ECHELON_
06-04-2009, 20:38   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Kylie
revoyu bilinçli kullandıktan sonra zarar gelmez aynı program bende de var arada program kaldırmak ya da gereksiz dosyaları temizlemek için kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir şey olmadı.onun yerine bilgisayarındaki başka bir yazılım kaldırıcıda aynı işi görür ya da gir regedite direk kaynağından sil.
yaf ben regeditin yerini felan bilmem zır cahil sayılırım pc konusunda regidite çalıştır cmd ile mi girliyordu

Banned
06-04-2009, 20:45   |  #8  
Banlandı
5,024 mesaj

hem regedite girmeyi bilmiyorsun hemde hacke merakın var bence sen önce bu bilgisayar bilgini geliştirip sonra bu tür konuları araştır yoksa yalan olur bu işler sen başkasının bilgisayarına girmek isterken başkası senin bilgisayarına girmekle kalmayıp emekli edebilir.Kahkaha

neyse bak bu yolu izliyeceksin programı silmek için.
başlat<çalıştır<regedit<HKEY_CURRENT_USER<Software<buradan ask toolbarı seçip kaldır.

ECHELON_
06-04-2009, 20:57   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Kylie
hem regedite girmeyi bilmiyorsun hemde hacke merakın var bence sen önce bu bilgisayar bilgini geliştirip sonra bu tür konuları araştır yoksa yalan olur bu işler sen başkasının bilgisayarına girmek isterken başkası senin bilgisayarına girmekle kalmayıp emekli edebilir.Kahkaha

neyse bak bu yolu izliyeceksin programı silmek için.
başlat<çalıştır<regedit<HKEY_CURRENT_USER<Software<buradan ask toolbarı seçip kaldır.

canımız saolsun yaf "ne olcak yaa" Ağzı kulaklarına varıyor

ama ben bu acemiliğimle bile başka pc ye girmiştim aslında ben değil program girmişti etheral mıydı neydi saçma bir program işte ayrıca espri yeteneğini sevdim chıpte insanlar pek espriden anlamıyor. ayrıca ne demişler çalış senin de olur ben bu işi zamanla öğreneceğim ama zamanla leamer tarzı bir adam olcağımı sanmam büyük olaylara girmek lazım

boş işler bunlarZonk

Banned
06-04-2009, 21:04   |  #10  
Banlandı
5,024 mesaj

sana kolay gelsin şimdiden önünde uzun bir yol var senin ama azmin elinden şimdiye kadar ne kurtulmuş ki önemli olan ne istediğini bilip ona göre hareket etmektir gerisi kendiliğinden gelir zaten.

dextercan
06-04-2009, 21:14   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

chipdeki insanlar espiriden anlamıyorda ne demek bu resmen hakaretttir bize 2 yılsan 5 yıla kadar yolu var bunun.
scarface danışmada bekleniyorsunuz

Banned
06-04-2009, 21:17   |  #12  
Banlandı
5,024 mesaj
dextercan
chipdeki insanlar espiriden anlamıyorda ne demek bu resmen hakaretttir bize 2 yılsan 5 yıla kadar yolu var bunun.
scarface danışmada
arkadaş belki seni tanımıyor olabilir yoksa senin ne espirili bir insan olduğunu forumda herkes biliyor merak etmeGöz kırpma

dextercan
06-04-2009, 21:24   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

öhöm öhöm!!! yer mi alçaldı ne herşey çok ufak görünüyor.:D

ECHELON_
06-04-2009, 21:25   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
dextercan
scarface danışmada
neee olacak yaaaDeli

dextercan
06-04-2009, 21:27   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj
SCARFACE_
neee olacak yaaaDeli
merak etme fazla acıtmayacağızGözünü devirmiş

ECHELON_
06-04-2009, 21:29   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
dextercan
merak etme fazla acıtmayacağızGözünü devirmiş
birader ayıp oluyor konuyu uzatmayalım birde öyle içerisinde fetiş öğeler taşıyan kelimeler kullanma bana "acıtmıycaz" fellan ayıp oluyor chıpe yakışmıyor bu söylemler konuyu saptırmanın kimseye faydası yok

dextercan
06-04-2009, 21:34   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

asıl senin yaptığın ayıp oluyor senin o cümleyi nasıl algıladığın bariz yani ben kırk yıl düşünsem bu cümlenin fetiş ögeler taşıdığını anlayamazdım .neyse kylie arkadaşımız soruna cevap vermiş gereksiz yere konuna girdim afedersin.

loganwolverine
07-04-2009, 12:38   |  #18  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

ask tollbarı kaldır
virus te olabilir bi tara pc si

Ahmet Ertuğrul
07-04-2009, 14:06   |  #19  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
SCARFACE_
yaf ben regeditin yerini felan bilmem zır cahil sayılırım pc konusunda regidite çalıştır cmd ile mi
Valla ben de aynen, bilgisayar hakkında çoğu şeyi biliyorsunuz diye düşünmüştüm, hacke merak saldığınızı görünce.Ağzı kulaklarına varıyor