Tarayıcı Pazarında,İşte Ocak 2010, Son Durum...

Turkish Developer
03-02-2010, 18:00   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Yeni yılın  ilk ayında (Ocak ayı sonu itibari ile) , tarayıcı piyasasının pazayı oranları  açıklandı.

Başarı potansiyelini yakalayan Google Chrome ,yükelişini sürdürüyor.Google Chrome nin aldığı her kullanım oranı , kendileri için büyük bir önem ve değer kazanddığını düşünüyor tarayıcı cephesi. Tabiki İnternet Explorer  ve Firefox şimdilik ciddi bir sarsıntıyla karşı karşıya değil. Dev tarayıcılar için rakip olarak henüz görülmemiş olsada, hiç bir tarayıcı hiç bir şekilde oran kaybı yaşamak istemiyor.

2009 yılının son çeyreğinde , Safari tarayıcısını egale eden ve liste de üçüncü sıraya yükselmeyi başaran Google Chrome, 2010 yılından oldukça umutlu. Kullanım oranının büyümesinin en büyük örneği, 2010 yılının Ağustos ve - Eylül aylarında tahmin ettikleri cetvel puanına, şimdiden oturmuş olmalarıdır.

2010 Yılı - Ocak Ayı Sonu İtibari ile  ,İnternet Tarayıcı Piyasasının Pazar Payı Oranları , Şu Şekilde Sıralanıyor ;

İnternet Explorer :   %62.2 - (%62.6)

Firefox  :  %24.4 - (%24.6)

Google Chrome%5.2

Safari :  %4.5

Opera :  %2.4

CHİP ONLİNE

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 03 Şubat 2010 21:26
Erhan Tiryakioğlu
03-02-2010, 18:50   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

En çok Göze hitap eden : Opera
En çok hız yapan : Chorome - Firefox
En güvenilir : İE
Sade ve Hızlı : Safari

Aslında İE Bu kadar güvenilir değil ama PC kullanmayı pek bilmeyenler sadece İE kullanıyorlar ve en güvenlisi bu diyorlar yani ben halkın içinden bir anket yapmış gibiyim :P

world_pc
03-02-2010, 21:27   |  #3  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
En çok Göze hitap eden : Opera
En çok hız yapan : Chorome - Firefox
En güvenilir : İE
Sade ve Hızlı :
" Bencede, çok iyi yorumladın erhan "

ErcanErcan
05-02-2010, 20:16   |  #4  
Üye
61 mesaj

IE'nin pazar payının bu kadar yüksek olmasını ben de çoğu kullanıcının
diğer tarayıcıları deneme zahmetine katlanmamalarına bağlıyorum.
Yoksa Firefox, sonra da Chrome yeni eklentileriyle çok daha kullanışlı.

denwer205
09-02-2010, 01:17   |  #5  
Taze Üye
10 mesaj

Türkiyede hala milyonlaraca kullanıcı yıllaraca Pc kullandığı halde bırakın Format atmayı,crak yapmayı system 32 klasörünün veya System Volume Information bu klasörler ne işe yarar bilmeyen milyonlarca kullanıcı var bu kişiler Pc lerinde otomatikman  hangi tarayıcı yüklüyse mecburen onu kullanıyorlar çükü program crakleyemeyen virüs bulaştığında silemeyen bu kişiler birilerine parayla format attırıp o şekilde Pc kullanıyorlar tabii bunlara sorarsanız en iyi tarayıcı hangisi diye hemen İ ExPlorer diyecekler çünkü başaka tarayıcımı görmüşler neymiş ama herkes bunu kullanıyor diyorlar bende Pc den çok iyi anlayan veya Hackerlar kesinlikle İ ExPlorer  kullanmaz diyorum çünkü bıraktığı çerezleri izleri silmek için en az on kişi arkasından çerezleri silmesi lazım  İ ExPlorede bi sayfa açıyorum ortalama otuz ile yüz adet çerez saniyede Temporary Internet Files Klasörüne yerleşiyor siz bunu hala tarayıcımı  diye kullanıyorsuz Dünyada tek tarayıcı İ ExPlorer kalsa yine kullnmam çünkü Firefox kaldırın Windows yine çalışır ama İ ExPlere kaldırın bakalım Windows nasıl çalışacak .