Tarayıcı seçim ekranı meselesi bitmiyor!

CHIP Online
06-12-2009, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İnternet tarayıcı seçim ekranı geliyor ama gelene kadar durum değişiyor! Değişen oranlar ne olacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tara ... bitmiyor_16856.html

Resimlerle: 1991'den 2009'a tüm internet tarayıcılar

Microsoft'un başının üstünde uzun süredir Demokles'in Kılıcı gibi sallanıp duran tekelcilik meselesi, internet tarayıcı seçim ekranıyla çözülecekti; ancak işler uzun süredir yılan hikayesi gibi birbiri ardına gelen itirazlarla uzayıp durdu.

"İşler daha fazla karışamaz", "Şimdi mesele çözüldü" derken, Opera'nın itirazı işlerin daha ne kadar karışabileceğini bir kez daha göstermişti. Alfabetik listelemeye yapılan itiraz sonucunda Microsoft bir kez daha değişiklik yaparak rastgele sıralama yapmayı kabul etti. Bu konuda gelişmeleri daha önceki haberlerimizde aktarmıştık.

Önceleri Microsoft'un kullanıma Windows 7 ile birlikte girmesi planlanan tarayıcı seçim ekranı, bu değişiklik sonucunda [url="html"]ancak gelecek yıl ortaya çıkabilecek[/url]. Windows kullanıcıları da Internet Explorer dışında tarayıcıları görüp en başından seçebilecek.

Ancak hesaba katılmayan değişiklik, tarayıcıların yüzdesinde gerçekleşen oynamalar. Geçtiğimiz günlerde Firefox, Almanya'da Internet Explorer'ı geride bırakmayı başardı. İlerleyen günlerde, daha tarayıcı seçim ekranı hizmete girmeden tarayıcı piyasası değişirse neler olur bilinmiyor. O zamana kadar tarayıcı seçim ekranına gerek kalır mı?

Tüm konu: Tarayıcı seçim ekranı meselesi bitmiyor!

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: 1991'den 2009'a tüm internet tarayıcılar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İnternet tarayıcı seçim ekranına gerek var mı?

Ahmet Ertuğrul
06-12-2009, 21:11   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Var. Yok diyenler IE'den memnun olanlardır.

Boracalin
06-12-2009, 22:20   |  #3  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Yok... Ben zaten istediğim tarayıcıyıyı ff3 ve chrome hemen kuruyorum...

yalcinkurt
07-12-2009, 14:27   |  #4  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Bence tarayıcı ekranına hiç gerek yok. Çünkü; isteyen zaten kullanmak istediği tarayıcı indirerek kuruyor.

H@ckerCesur
07-12-2009, 15:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Alıntı: yalcinkurt  
Bence tarayıcı ekranına hiç gerek yok. Çünkü; isteyen zaten kullanmak istediği tarayıcı indirerek kuruyor.
bunu sen biliyorsun. Ama bilmeyenler ie den başka tarayıcı oldugunu dahi bilmiyor...
konuya gelecek olursam,
Aslındatekelcilik degil bu... Windows microsoftun, ie de microsoftun. Tabikikendi tarayıcısını gömecek. seçim ekranı sunmasına bile gerek yok. Göz kırpma

O zaman microsoftun her yazılımında seçenek getirmesi gerekecek.
* paint.net diyecek beni de seçmelerini sagla...
* deffragler diyecek beni de seçsinler...
* sonra ben çıkacam benim yaptıgım hesap makinesini de koy seçme şansı bırak kullanıcılara...

Diğer tarayıcıların istekleri saçmalık bence.

world_pc
07-12-2009, 15:33   |  #6  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

YOK...

Ahmet Ertuğrul
07-12-2009, 20:25   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Boracalin  
Yok... Ben zaten istediğim tarayıcıyıyı ff3 ve chrome hemen kuruyorum...
Diğer tarayıcılardan bihaber olan hatta internet tarayıcısı kavramını bile bilmeyen kullanıcılar ne olacak?

Ahmet Ertuğrul
07-12-2009, 20:26   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: H@ckerCesur  
...* paint.net diyecek beni de seçmelerini sagla...
Paint.NET Microsoft'un değil mi zaten?

man on the moon
07-12-2009, 21:26   |  #9  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

tekelcilik davasına bir ürünün konu olması onun ticari olup olmadığı ile ilgili.(olmayabilirde) ama hem opera hem de firefox ticari faaliyetleri var.(aslında mozilla vakıf ama amerika da vakıfların statüsü hakkında bir bilgim yok)  ve bu davanın saçmalık olan bir şeyi yok. saçmalık sanmanız microsofttan reklam alanların bunu size öyle yedirmesi.
bildiğim kadarıyla opera nın yaklaşık 600 çalışanı var. firefox için ne kadar bilmiyorum ama(tahminim 200)  ama mozilla için çalışanlar da bedavaya çalışmıyorlar(o firefox kodları da wikpedia ya makale yazılır gibi yazılmıyor) paint.net'i microsoft destekliyor( ya da finanse ediyor)
ama bu tarayıcı ekranının mutlaka windows seven'a yetişmesi gerekirdi. keşke sıra konusunda anlaşılsaydı. ve hemen olsaydı.