Tarayıcıda Rekor, İnternet Explorer 8 'in...

58zarali
10-02-2010, 00:15   |  #26  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj

bilinçsiz internet kullanıcılarımız olduğu sürece ie'lerin tahtı sallanamaz

sitelerime bakıyorum  ortalama hala %20 ie6 kullanılıyor ve bu beni dellendiriyor

58zarali
10-02-2010, 00:17   |  #27  
Üye
80 mesaj

elimde sihirli değnek olsa herkesin pclerine firefox yükler sonrada simgesini ie yaparım bak nasıl fazla kullanılır o zaman

Ahmet Ertuğrul
11-02-2010, 13:50   |  #28  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

IE 8 eski sistemlerde ve işletim sistemlerinde yavaş. Yeni sistemlerde çok hızlı. Tek sorunu sürekli yeni güvenlik açıklarının ortaya çıkması. Peacekeeper testlerinde IE hep sonuncu oluyor. Bu yavaşlık eski sistemlerde kendini belli ediyor. Yeni sistemlerde sorun yok.

Ancak testlerde üst sıralarda olan tarayıcılardan Chrome ve Opera eski sistemlerde de gayet hızlı. Safari için bunu söylemek mümkün değil zaten nedeni belli. Firefox ise eski sistemlerde geç açılıyor.

IE'nin tahtını korumasında işletim sisteminin tarayıcısı olmasının büyük payı var. Chrome'un çıkışı ise Google'ın yaygın arama motoru olarak kullanılması ve reklamını bu sayede iyi yapmasına bağalnabilir. Tabi gerçekten hızlı olması da önemli.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 11 Şubat 2010 13:50
SR71BlackBird
14-02-2010, 16:56   |  #29  
SR71BlackBird avatarı
Yıllanmış Üye
175 mesaj

İnsanların ne kadarı kendi iradeleriyle tarayıcılarını seçiyok ki kurulu olanla devan arkadaş google earth yükledi yanında chrome da geldi (Düşünün yüklerken o seçenekleri değiştirmekle bile uğraşmıyorlar) vee bingo artık chrome kullanıyor :D
Sağolsun chipin bir fotografçılık değilde teknoloji dergisi olduğu zamanlarda firefox ile tanışmış hatta ilk kullananlardan biriydim (ilk %2 falan :D) hala vazcayamadım