Tarayıcı piyasası oldukça çalkantılı, Her an herşey değişebiliyor.
Güvenlik açıkları, tarayıcıları tehdit etmeye devam ediyor , ve 2010 yılında artacak olan tehditler tarayıcı piyasasınıda zorlayacağı tahmin ediliyor.
Tarayıcı piyasasının rekorunu elinde bulunduran İnternet Explorer, kısmı bir düşüş içinde olsada, Firefox un erken erken meydana getirdiği sürümlerinde etkisiyle, %27.9’luk 2010 ocak cetveli , İşletim sistemi üzerinden %25.6’lık oran ile , Dünyada en çok kullanılan tarayıcı İnternet Explorer 8 oldu.
Bu başarının temelinde, kapalı kaynak kodunun hakim olması, oldukça korumalı bir kalkana hakim olmasıdır. Tarayıcı piyasasındaki sorun durumu BURADA bulunan bağlantımızda bulabilirsiniz.
CHİP ONLİNE
Tarayıcıda Rekor, İnternet Explorer 8 'in...
- 1
- 2
Internet Explorer 8 denilmesi biraz hatalı olmuş, ie 7 bugün 8 den daha yaygın. 6 yı da küçümsememek gerekir. Yani 8 değil genel ie.
Daima Firefox :D
eskiden IE 8 in cpu yu şişirmesinden şikayet ederdim fakat atrık CPU 5 - 6 dan yukarı çıkmıyor , sistem temizlklerini iyi yapmasını bilenlere IE 8 birebir çok da hızlı.
hiç bir tarayıcıya değişmem.
Internet Explorer çok kullanılıyor.Çünkü;PC'lerin büyük kısmı windows yüklü olarak geliyor.Ev kullanıcılarının yarısından çoğu tarayıcılar hakkında pek bilgi sahibi değil.O yüzden çok kullanılıyor.Fakat bana sorarsanız;
Güvenlik olarak Opera
Hız olarak Google Chrome
Eklenti olarak Firefox
NOT:Ben tamı tamına 4 tarayıcı kullanıyorum.IE 8,Opera 10,Mozilla Firefox,Acoo Browser
Internet Explorer 8 denilmesi biraz hatalı olmuş, ie 7 bugün 8 den daha yaygın. 6 yı da küçümsememek gerekir. Yani 8 değil genel ie.Daima Firefox :
Bu açıklamayı neye dayanarak yapıyorsunuz acaba ?
Ayrıca konuyu tekrar okuyun lütfen. Burada genel tarayıcı piyasası değil, Rekoru elinde bulunduran tarayıcı sürümünden bahsedilmektedir. Ayrıca bahsini ettiğinizi çürütecek kaynak Net Applications , ve Browser piyasasını denetleyen mekanizmalardır. :)
biri hangi antivirüs biride hangi tarayıcı 2 konudanda artık bıktım. isteyen istediğini kullansın 10 mb lik dosyalar 30 dk de tüm soruların cevabını kendiniz bulursunuz zaten bitirelim bu tartışmayı artık.
Sanal makine üzerinde benim favorim her zaman XP+IE6. Sanal makinede virüs programlarına filan gerek olmadığından ve IE6 o sade yapısıyla Chrome'dan bile hızlı olduğundan canavar gibi çalışır...
Ancak normal makine ve normal kullanıcıların bırakın IE6'yı IE8 kullanması bile rus ruleti oynamak gibi bir şey...
IE'nin sistemi tehtid eden kocaman bir delikle yaşadığını ve ne zaman düzeltileceğinin belirsiz olduğunu da hatırlatayım... Windovs 7 ve Internet Explorer'daki bu açığın sebebi ise tanıdık: Adobe Flash. Microsoft'a en büyük darbeyi Flash vuruyor; Flash yüzünden itibarı zedeleniyor. Ama Adobe Flash'tan kurtulmak için şimdiye kadar Html5 standartlarına destek vermeyi geçtim en azından geliştirilmesini kolaylaştırmak adına en ufak bir adım atmış değil. Yazık...
Dünyada en çok kullanılan tarayıcı İnternet Explorer 8 oldu.Ben sadece "8" rakamının yanlışlıkla yazılmış olduğunu söylemek istemştim. Grafikte Internet Explorer'ın kullanım oranı olarak %62.12 yazmaktadır. Kendimce bir şeyler eklemeye çalışınca da biraz garipsenecek bir yorum olmuş benimki. :D
Her neyse arkadaşlar o tabloda ie-mozilla kavgasının dışında çok daha net okunan bir şey var ki o da chrome'un durumu... Farkettiyseniz yıllarca piyasada olan operayı ikiye katlamış ve yine oldukça eski olan safariyi geçmiş vaziyette... Benim için bu tablonun galibi Chrome... Bu arada bende chrome'un 5.0.307.5 dev versiyonunu kullanıyorum... (gayet stabil ve hızlı..)
Windows 7'de Explorer kullanın FF yada GC kullanmassanız orj. 2003/XP/Vista ondan sonra ie'ye kusur bulursunuz çakma cd'ler hep 60 Tl'ye vista olmaz kardeşim hep windows sitesinden alırım windowsunuz düzgün çalışıyorsa açma/kapama tuşuna basınca şak diye kapanması lazım bir kere
KraL internet explorer...
Firefox artık sorunlarını yavaş yavaş düzeltiyor. Sadece biraz fazla özelliği, eklentisi, cartı curtu var. O yüzden acemi kullanıcılar için hala IE liderliğini sürdürüyor. Firefox da bundan fazla sadeleşemeyeceğine göre IE'nin karmaşıklaşmasını veyahut da acemi kullanıcıların FF'yi keşfetmesini beklemek yerinde olacaktır.
- 1
- 2