Tartışılan DVD kopyalama yazılımı

CHIP Online
10-09-2008, 05:59   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hollywood'u korkutan yazılım: DVD'lerin dijital kopyasını kolayca çıkarabilen RealDVD hazır.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Tart ... -yazilimi_8609.html

Kullanıcıların birçoğu uzun zamandır, müzik CD'lerini kopyalayıp diledikleri gibi kullanabiliyor. Söz konusu DVD medyaları olduğunda ise, bu işlemin yasal nedenlerden ve pratikte kullanıcıların karşısına çıkan bazı güçlüklerden dolayı pek yaygın olarak kullanıldığını söyleyemeyiz.

Fakat bugün, merkezi Seattle'da bulunan dijital medya şirketi RealNetworks tarafından yapılan açıklama, DVD konusunda çekilen sıkıntıların artık ortadan kalkacağının da bir göstergesi niteliğinde.

RealDVD isimli bir yazılım geliştiren şirket, bu yazılımla kullanıcılara aradıkları birçok fonksiyonu bir arada sunuyor.

30 Dolarlık bir fiyata sahip olan RealDVD ile kullanıcılar bir DVD'nin tamamının dijital kopyasını çıkartabiliyor. Ancak işin içinde küçük bir problem var. Kopya DVD, sadece kopyalama işleminin gerçekleştirildiği bilgisayarda çalışıyor. Dileyenler, bilgisayar başına 20 Dolar daha verip, kopya DVD'yi farklı 5 bilgisayarda oynatma şansına da sahip oluyor.

RealDVD'yi "Nihayet milyonlarca kullanıcının uzun zamandır beklediği ürün" şeklinde lanse eden RealNetworks'ün yöneticisi olan Robet Glaser, kullanıcıların favori disklerini ve filmlerinin dijital kopyalarını bu yazılım aracılığıyla kolayca çoğaltabileceğini ifade ediyor.

Tüm konu: Tartışılan DVD kopyalama yazılımı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Film yapımcıları RealDVD'den korkmakta haklı mı?

bycentrino
10-09-2008, 10:05   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bundan başka korkacak bi şeyleri yok ki:)

Fattur
12-09-2008, 21:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
bycentrino
Bundan başka korkacak bi şeyleri yok ki:)
evet doğru demiş.Ayrıca bunun matığını da çözüp tüm bilgisayarlarda oynatılabilen cinsinden yaparlar :D

AdminAbi
12-10-2008, 14:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

bence saçma kardeşim clone dvd bu işi zaten yapıyor ustune dvd 9 larıda dvd 5 e rahatca cevirebiliyorsun yani. Bu konuda nasıl beklenen ürün diye lanse etmişler şaştım kaldım yani. ya bu millet dvd fab ve clone dvd den habersiz ya da bu realdvd kendini dunyada tek sanıyor ustune birde tek pc de calısacakmıs kardesim senin programını alacak adam enayimi simdi tek pc de calısacak sey icin senin programına para odesin. DVD Clone abicim tek geçiyorum.