Hep şu sorunun cavabını düşünmüşümdür.
Birileri, hiç bir menfaat beklentisi olmadan; crack, loader vs. gibi programlar üretmek için, neden sürekli olarak zaman ve çaba harcasınlar ?
Bu yazılımların hazırlanması, üç-beş dakikalık iş değil ki...!
Bir kişi;
Başkalarının alın teri ve emeğinin çalınmasına vesile olacak kadar ahlâksız,
Ama, kendi emeği için hiç bir beklenti içerisine girmeyecek kadar "Fedâkâr"(!) olabilr mi ?
Işık ve karanlık aynı anda bir arada olamayacakları gibi, bu iki farklı anlayış da bir kişi de bulunamaz. Bu nedenle ben; bu tip yazılımları hazırlayanların, ürettikleri programlar içerisine "keylogger-trojan vs." yerleştirdiklerini veya birbirlerine rakip yazılım şirketlerinin, rakiplerini ekonomik alanda sıkıştırmak için el altından internete "Crack-loader vs." servis etiklerini tahmin ediyorum..
Crack veya loader kullanımı işimize gelse de, bunların hazırlanış ve kullanışını "iyi niyet"le bağdaşdırmak mümkün değildir. Hazırlanışında iyi niyet olmayan bir yazılımın, içinde de iyi şeyler olabileceğine ihtimâl vermiyorum.
"Bunları yazmışsın ama, sen ne yapıyorsun ?" diye sual edilirse...
Windows 7 ultimate kullanıyorum. Bios'u modladım. "İllegâl"
TunaUP Utilities kullanıyorum. İnternet üzerinden elde ettiğim serial ile. "İllegâl"
Nero 7 kullanıyorum. Seriali internetten. "İllegâl"
GData İnternet Security kullanıyorum.
Altı aylık promosyon serial ile.
Hele hele güvenlik yazılımlarının Crack veya loader ile kullanılmasını aklım, mantığım almıyor.
Sebebi de şu.
Bir güvenlik yazılımı kendisini koruyamıyor ise, başkasının bilgisayarını nasıl korur ?
Güvenlik yazılımı işini, promosyonları tâkip ederek hallediyorum. Bu sebeple marka konusunda seçici olmam imkânsız. Eğer hiç yasal serial bulamazsam, satın alıyorum. Geçen sene ücretini ödeyip, Norton Antivirus almıştım.