slm arkadaslar, ben iki gun once western digital marka (MYBOOK 250 GB 7200RPM EXT. ESSENTIAL) bi tasinabilir disk aldim. Bilgisayarla baglantisi USB uzerinden,elektrigi ise adaptor ile ayrı alıyo.(ozellikleri daha iyi oldugu icin bunu tercih etmistim)Kılavuzda PC acıldıgı zaman onun da acilmasi kapandigi zaman onun da kapanmasi gerektigini yazıyor,PC acildigi zaman onun da harddisk olarak gorunmesi lazim fakat cogu zaman PC yi actigimda bu aygit devreye giremiyor,acip kapatmak icin bi tusu var o dahi islemiyo ancak fisten cekip takınca duzeliyo ve calisiyo.
Sorun var diye goturdum teknik servise onların yanında calisti cunku her zaman yapmıyo bu sorunu.
Acaba neden oluyodur yardımcı olursanız sevinirim.
Tasinabilir Disk Sorunu
güvenli kaldırdan kaldır demelisin fişi çıkardıgında kapanmasının sebebi gücü kestigin içindir
guvenli kaldirdan kaldiramiyorum cunku fisi cekip takmadan PC tarafından gorunmuyo
Taşınabilir hdd bence cebe konulabilir olmalı senin aldığın hdd..sözüm meclis dışarı eşşek kadar ağır bisürü kablo falan falan..neyse kullanma kitapcığını iyi oku bendede vardı bu hdd..geldiği gün bana iade ettim..taşınabilir denip taşınamaz olmasından dolayı....Kitapcığını ben baştan sona okumuştum ozaman yanlış hatırlamıyorsam böyle sorun için yapılması gerekeni yazıyor...
İade etme imkaın varsa gene WD'nin 120 gb usb üzerinden beslenen küçücük insanın heryerine sığan hdd'si var onu al...
Bide durup dururken pat diye enerjiden fişini çekme hdd..bozulur..Güvenli kaldır sonra çek fişi...