septik sormuş:
Ben bir taşınabilir harddisk almal istiyorum. Biraz araştırma yaptım. şu an piyasadaki düşük kapasiteli, yavaş ama fiziksel olarak küçük olan 2.5" lik hdd mi, yoksa yüksek kapasiteli, hızlı ama büyük ve ağır olan 3.5" lik hdd mi tercih etmeliyim. bunların darbe korumaları nasıldır?
Ama asıl sormak istediğim bu değil. Bunların yerine taşınabilir media center adı altında smart vb. gibi markaların ürünlerini gördüm. hem taşınabilir hdd görevi görüyor hem de bilgisayara ihtiyaç duymadan dışarıya (kulaklık çıkışından) müzik ve tv çıkışından görüntü verebiliyor. bunları almak uygun olur mu? ve işlevleri göz önünde bulundurulduğunda fiyatlarının hakkını verir mi? çünki ek işlevler girince işin içine aynı fiyata, sade bir hdd den daha az kapasiteli ama çok işlevli bir hdd ye sahip oluyorsunuz.
bir diğer sorum ise bunları araştırırken piyasadaki hazır ürünler yerine, boş hdd kutusu alıp içine istediğim kapasitede hdd takabileceğimi önerdiler. ama kutu çin malı. ne kadar güvenilir olabileceği konusunda kuşkularım var. fiyatı büyük ölçüde düşüren bir yöntem ama hazır markalı ürünlerin de isimlerinin verdiği bir güven var. sonuçta hatalı kullanımda hepsinin içindeki bilgiler hasar görebiliyor. ama yine de atladığım bir nokta varsa bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
bir de sanırım 3.5" lik hdd ler harici besleme istiyorlar sanırım. sadece usb den gelen 5v yetmiyor galiba.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Genel olarak masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda, XP ve Vista'da kullanmak üzere taşınabilir harddisk.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)