KENDİME 400-500gb TAŞINABİLİR HDD ALMAK İSTİYORUM SESSİZ OLMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİ..FİYATI MAKUL OLMAKLA BİRLİKTE BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞ VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM....
TAŞINABİLİR HARDDİSK
lifeyouKENDİME 400-500gb TAŞINABİLİR HDD ALMAK İSTİYORUM SESSİZ OLMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİ..FİYATI MAKUL OLMAKLA BİRLİKTE BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞ VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM....
http://resim.donanimhaber.com/m_12623916/mpage_1/key_/tm.htm
page:1,2,3,4
Piyasaya baktım hddLerde iki türLü güç kaynağı seçeneği var. GeneLLikLe 250gb a kadar oLan hddLer gücü usb den aLırken 400-500gb Lık hddLer güç kaynağını kendi adaptöründen aLıyor. MeseLa ben 250 gb Lık bi hdd aLıcam. Güç kaynağı oLarak adaptörLü oLanı mı seçmeLiyim yoksa gücünü pc deki usb den aLan modeLi mi? Yani ikisinin farkı ne oLuyor yarar zarar bakımından ? Adaptör Lü aLdığım zaman taşımada sorun oLacak. Ben sürekLi yanımda gezdirebiLecek şekiLde bi hdd istiyorum o yüzden usb kuLLanan mı aLmaLıyım. Bi türLü karar veremedim.(alıntı)
Herbir usb 5 Volt altında 0,5 amper yani 2.5 Watt güç sağlar. (bu miktar doğal olara +- %10 luk kayma gösterebilir)
bu güç çoğu 2.5 inç harici hdd lere yeteri kadar kalın ve kısa usb kablosuyla bağlanırlarsa yeter. (ince ve uzun kablolar amper ve gerilim kaybına neden olur)
ancak 3.5 inç hdd li harici disklere 2.5 watt yetmez.
Örneğin
wd3200aaks (western digital 320 gb sata 3.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 7.80 watt ,
WD1200BEVS (western digital 120 gb sata 2.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 2.50 watt güç ister.
(genel olarak güncel tüm disklerin enerji ihtiacı yaklaşık olarak aynıdır 3.5 inçlerde plaka sayısı arttıkça dönen plakaların kütle artışına bağlı impuls artışı nedeniyle enerji ihtiyacı bir miktar artabilir) (alıntı)
---
Son karar olarak Seagata Free Agent Go 2,5" 160Gb 'a ne dersiniz ey forum ahalisi?
Seagate'in FreeAgent serisi tüm modelleriyle sınıfının bence en iyisi durumda. (alıntı)
---
[SEAGETE BARACUDA MODELİ ÇOK İYİ TAVSİYE EDERİM KULLAN MUTLAKA MEMNUN KALIRSIN EN AZINDA DİĞERLERİ GİBİ FAZLA ISINMA PROBLEMİ YOK](alıntı)
---
viking nıye bu sekılde bır alıntı yaptın ben hıcbır sey anlamadım valla. Kendı fıkrını yazsan bence daha makbule geçerdi.
Arkadaşım bu arada alacagın HDD usb uzerınden gucunu alamaz.Sana adaptorlu bır HDD gerekır. Sana WD mybook hdd öneririm.Arkadaşım kullanıyor ve cok memnun..
http://resim.donanimhaber.com/m_126.../key_/tm.htm
page:1,2,3,4
Piyasaya baktım hddLerde iki türLü güç kaynağı seçeneği var. GeneLLikLe 250gb a kadar oLan hddLer gücü usb den aLırken 400-500gb Lık hddLer güç kaynağını kendi adaptöründen aLıyor. MeseLa ben 250 gb Lık bi hdd aLıcam. Güç kaynağı oLarak adaptörLü oLanı mı seçmeLiyim yoksa gücünü pc deki usb den aLan modeLi mi? Yani ikisinin farkı ne oLuyor yarar zarar bakımından ? Adaptör Lü aLdığım zaman taşımada sorun oLacak. Ben sürekLi yanımda gezdirebiLecek şekiLde bi hdd istiyorum o yüzden usb kuLLanan mı aLmaLıyım. Bi türLü karar veremedim.(alıntı)
Herbir usb 5 Volt altında 0,5 amper yani 2.5 Watt güç sağlar. (bu miktar doğal olara +- %10 luk kayma gösterebilir)bu güç çoğu 2.5 inç harici hdd lere yeteri kadar kalın ve kısa usb kablosuyla bağlanırlarsa yeter. (ince ve uzun kablolar amper ve gerilim kaybına neden olur)
ancak 3.5 inç hdd li harici disklere 2.5 watt yetmez.
Örneğin
wd3200aaks (western digital 320 gb sata 3.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 7.80 watt ,
WD1200BEVS (western digital 120 gb sata 2.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 2.50 watt güç ister.
(genel olarak güncel tüm disklerin enerji ihtiacı yaklaşık olarak aynıdır 3.5 inçlerde plaka sayısı arttıkça dönen plakaların kütle artışına bağlı impuls artışı nedeniyle enerji ihtiyacı bir miktar artabilir) (alıntı)
---
Son karar olarak Seagata Free Agent Go 2,5" 160Gb 'a ne dersiniz ey forum ahalisi?
Seagate'in FreeAgent serisi tüm modelleriyle sınıfının bence en iyisi durumda. (alıntı)
---
[SEAGETE BARACUDA MODELİ ÇOK İYİ TAVSİYE EDERİM KULLAN MUTLAKA MEMNUN KALIRSIN EN AZINDA DİĞERLERİ GİBİ FAZLA ISINMA PROBLEMİ YOK](alıntı)
---
!!?? o garip alıntıyı yapan ben değilim seyyah666 üyemiz,bir karışıklık oldu galiba,mesajını düzeltirsen sevinirim.
---
ben harici disk kullanmadım,dolayısıylada(yorum yapacak kadar)bir fikrim yok,yurt dışındaki bir yakınım satın alacak ,konuyu araştırmamı benden rica etti,o yüzden hazırladım,linkide ona göndereceğim okuması için.Hepsi bu.
Piyasada çeşitli harici hard disk markaları var. Ama bu markaların büyük bölümünün kullandıkları har ddisk kendi üretimleri değil.
Marka olarak Seagate ve WD markalarından birini tercih edebilirsin.
viking20!!?? o garip alıntıyı yapan ben değilim seyyah666 üyemiz,bir karışıklık oldu galiba,mesajını düzeltirsen sevinirim.Benım bahsettıgım senın başka bır forumdan aldıgın alıntı idi neyse sorun değil...
---
ben harici disk kullanmadım,dolayısıylada(yorum yapacak kadar)bir fikrim yok,yurt dışındaki bir yakınım satın alacak ,konuyu araştırmamı benden rica etti,o yüzden hazırladım,linkide ona göndereceğim okuması için.Hepsi bu.
yukarıda da dediğim gibi bilmediğim konuda\konularda ahkam kesemem,hem asıl maksadım başka idi(yurt dışı),eee bu durumda alıntı yapmıyayımda ne yapaydım.En azından başkaları gibi foruma alıntı mesaj verip\yazıp,kendi mesajıymış gibi gösterenlerden değilim,alıntı old. belirtiyorum,ki işin doğrusuda bu.İki yüzlülük yapmıyorum yani.