iyi günle bu gün harddiske veri gönderirken bir anda durdu ve ondan beri Taşınabilir Harddiskime Giremiyorum Ancak Windows'da görünüyor ve İçine Girmek İstediğimde Biçimlendirilmesi Gerekiyor Diyor, İçindeki Bilgileri Nasıl Kurtarırım Yada Tekrar Çalışır Hale Nasıl Getirebilirim. Yardımcı olursanız Sevinirim. Şimdiden Teşekkür Ederim.
taşınabilir HDD'den bilgi kurtarma
Disk denetleme komutu ver öncelikle. . Hard disk takılıyken Cmd yaz çalıştıra sonra açılan ms dos penceresine chkdsk F: /f /r yaz burda F senin taşınabilir diskinin bilgisayarımdaki sürücü adı. . Sen orda ne gözüküyorsa onu yaz. . Birşey sorarsa hepsine E yaz enter yap yani evet de. . .
ŞİMDİ DENİYORUM İNŞALLAH İŞE YARAR
Ben bir keresinde linux işletim sistemi kurarak kurtarmıştım bilgileri. İşe yaramazsa sende bir dene.
Windows görmüyordu harddiski ama Linux görmüştü bu şekilde kurtarmıştım bilgileri...
işe pek yaramıyor
başka fikri olan varmı ?
işin ucunda 400 gb veri var
Recuva(http://www.piriform.com/recuva) diye bir yazılım var fakat Windows diski algılamadığı için çalışamayabilir. Ama yine de bir dene istersen.
Bunu yaptığım hard diskler genelde kurtuldu oysa ki. . O zaman diğer arkadaşın dediği gibi linux kur ben slax kurmuştum zamanında flash belleğime çok rahat kullanıyordum arkadaşın dediği gibi bi amaçla olmasa da windowsun tanımadığı dosyaları bazen unlocker programı da silmiyordu bende slax ile siliyordum. .
Taşınabilir harddisklerin bazıları verileb usb kabloları nedeniyle bazı bilgisayarlarda açılmaz. Bilgisayardan iki Usb yuvasından da aynı anda iletişim sağlayan çift uçlu usb kablosu ile denerseniz çalışma ihtimali var.Eğr çalişmzsa Partitiobn Magic ile bakmayi dene...