IBM Travelstar 80Gb taşınabilir bir diskim var. Ancak çok ehlikeyf bir disk. Windows içerisinden bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Dikkat ettim çoğunlukla boot ekranında, çevre üniteleri içerisinde adını göstermiyor (bazen gösteriyor ama). Şu anda da saatin yanında bir adet usb diskin takıldığı iddiası var ama hala çalışmıyor. Usb kablosunu takıp çıkardığımda sinyal alıyorum usb işareti de geliyor ama diski göremiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Bir ayrıntı daha, bu kullandığım diskin bir tarafında 2 usb uç bulunuyor, bunu neden yaparlar bilmem çünkü diğerini taktığımda hiç bir şey olmuyor. Bu dertten son derece muzdaribim, çünkü arşivim o diskte.
Bu arada sistemim 2.4 celeron, winxp sp2, award bios, 120 + 33 gb disk, lg dvd, lg cd, gigabyte anakart, 128 nvidia fx5200, ieee 1394 fireware...
Son yaptığım uğraşlarda cihazın (USB Generic Disk olarak) bağlı olduğu ve donanım aygıtlarından bu cihazın düzgün çalıştığı iddiası var. Peki düzgün çalışıyorsa ben neden göremiyorum bu diski....???